Handige ideeën

9 geheimen om de keuken razendsnel schoon te maken

Elke vrouw droomt ervan om zelf de afwas te doen (hoewel daarvoor al vaatwassers zijn uitgevonden), zou iemand anders het appartement voor haar verlaten en de verbrande potten zouden schoon worden in opdracht van haar toverstaf. Maar erger nog, wanneer het schoonmaken van de keuken dringend moet worden uitgevoerd, en je hebt ongeveer 15 minuten voor alles over alles.

Als u besluit dat we nu zullen aanbieden om dure middelen te gebruiken, dan is het niet zo, alle geheimen zijn eenvoudig en voor iedereen toegankelijk.

Was de blender elementair

De eenvoudigste manier om de poot van een staafmixer te reinigen, is door hem na het koken in een bak met warm water met een paar druppels afwasmiddel te laten zakken. Houd vervolgens de blenderknop 20 seconden ingedrukt. Spoel onder stromend water en vergeet schrobben van voedselresten.

Was de magnetron af

We beheersen een eenvoudige manier om de magnetron te reinigen met ... natte doekjes. Neem 5-7 natte doekjes of handdoeken en verwarm ze op hoog vermogen in een magnetron gedurende 3-5 minuten. Stoom die vrijkomt uit de servetten verzacht het vuil. Nadat de doekjes zijn afgekoeld, gebruikt u deze om vlekken te verwijderen.

Verwijder onaangename geurtjes uit de magnetron

Stel dat u roet en vuil in de magnetron hebt verwerkt. Maar wat te doen met koppige geur? Meng 1 glas water met 0,5 kopjes citroensap, giet het in een kom en plaats in de oven. Verwarm 3-5 minuten op hoog vermogen en laat het daarna nog 10 minuten staan ​​nadat het is uitgeschakeld - er blijft geen spoor achter van de onaangename geur.

Geef de oude koffiepot een kans

Haast je niet om de oude koffiepot weg te gooien, die door vele vlekken zijn aantrekkingskracht heeft verloren. Vul de kom met een kwart met gewoon ijs om ze gemakkelijk te wassen. Snijd de citroen in vieren en pers het sap in ijs. Voeg 2 eetlepels zout toe en roer 2 minuten. Het blijft om onder stromend water te spoelen en je af te vragen hoe elegant je omging met oude vlekken.

Was de gietijzeren koekepan

Om koolstof uit een gietijzeren pan te schrobben, is het ongewenst om vloeibare wasmiddelen en harde schuurborstels te gebruiken. Eenvoudig zout helpt ons: veeg het oppervlak voorzichtig af met een papieren handdoek, spoel grondig na. En herstel vervolgens de anti-aanbakoliefilm, druppel gewoon een beetje plantaardige olie.

Probeer een koffiemolen-truc

De meeste experts adviseren u om voor uw koffiemolen te zorgen en er geen kruiden in te malen, omdat de essentiële oliën die tegelijkertijd worden geproduceerd, door koffie en zweet weken. Als er al iets soortgelijks is gebeurd met uw koffiemolen - maakt het niet uit. Een eenvoudig handvol ongekookte rijst, gemist in de machine, zal ons helpen om de onnodige geur naar buiten te brengen.

Reinig de kaasrasp

Moe van die kaas, het woord klei, kleeft aan de rasp en loopt het vast in zijn gaten? Probeer de volgende keer om de rasp schoon te maken met een gewone kwast - harde haren verwijderen perfect de resten van kaas en andere plakkerige producten. Deze techniek werkt goed, zowel aan de voorkant als aan de verkeerde kant van de rasp.

Was de vuilnisbak

De oude, goede vuilnisbak, die u jarenlang trouw heeft gediend, heeft ook aandacht nodig. Voor diepe reiniging en ontgeuring vul je de emmer met gemalen ijsblokjes bereid uit water gemengd in de helft met azijn. Spoel de emmer onder stromend water nadat het ijs is gesmolten.

Verwijder sporen van koffie op porselein

Je favoriete porseleinen set zal je huis opnieuw verrassen met oogverblindende witheid, als je de donkere koffieplaatsen goed wrijft met een mengsel van azijn en zout, in gelijke delen genomen.

Bekijk de video: X+Y (December 2019).