Handige ideeën

Milieuvriendelijk en veilig: effectieve recepten voor reinigingsproducten die in uw eigen keuken kunnen worden bereid

Pin
Send
Share
Send
Send


Als we enkele decennia geleden niet blij konden zijn met het feit dat er nieuwe middelen voor schoonmaken, wassen en schoonmaken in de schappen van supermarkten verschenen, geven tegenwoordig steeds meer vrouwen de voorkeur aan natuurlijke formuleringen in het segment van huishoudelijke chemicaliën.

Dit geldt met name als het gezin kinderen heeft of een van de leden vatbaar is voor allergische reacties.

De voordelen van ecologische huishoudelijke chemicaliën zijn moeilijk te overschatten, maar samen met deze enorme lijst hebben ze ook een afschrikmiddel - een iets hogere prijs in vergelijking met de beschikbare synthetische analogen. Desalniettemin is er een oplossing - niet minder effectief en tegelijkertijd eerlijk stuiversamenstellingen voor het reinigen van verschillende oppervlakken kunnen onafhankelijk van de producten bij de hand worden bereid.

Hare Majesteit Soda

Het is moeilijk om een ​​huis te vinden waar geen zuiveringszout zou zijn. Ervaren huisvrouwen gebruiken het om deeg te maken, moeders weten dat de oplossing van dit poeder een kalmerend effect op keelpijn heeft en kompressen ervan weefselirritatie bij beten van verschillende insecten verlichten en antiseptische eigenschappen hebben.

Het kan echter ook worden gebruikt als een effectieve reiniger. Dus met frisdrank kun je de volgende problemen oplossen.

 1. Reinig snel de keukenwerkbladen (in het bijzonder oppervlakken die in contact kunnen komen met voedsel) en huishoudelijke apparaten.
 2. Verwijder de onaangename geur in de koelkast of de geur van vocht in de kast.
 3. Verwijder vetvlekken, ook uit potten en pannen die al jaren geen zeepspons hebben gezien.
 4. Was schadelijke wascoating van het oppervlak van groenten en fruit gekocht in supermarkten.
 5. Desinfecteer de afwasspons en ander gericht keukentextiel.
 6. Om het onaangename aroma van gestoffeerde meubels te verwijderen (het is voldoende om de wateroplossing van frisdrank over het oppervlak van banken of stoelen te verdelen, het grondig te laten drogen en stofzuigen) - deze techniek werkt trouwens voor kussens die door huisdieren worden gebruikt en kan ook schoenen snel reukloos maken.
 7. Veeg de potloodtekeningen op de muur geverfd of geplakt met afwasbaar behang.
 8. Verdrijf schimmel uit omgevingen met een hoge luchtvochtigheid.
 9. Sanitair sanitair van keramiek, acryl en staal.

Voor de bereiding hebt u een kleine container nodig waarin u zuiveringszout en waterstofperoxide tot een pasteuze staat moet mengen. De resulterende suspensie moet op het oppervlak worden aangebracht (bijvoorbeeld met een spons, borstel of zelfs een oude tandenborstel), wrijven, volledig laten drogen en grondig spoelen met water.

2. Van stof

Zelfs als u het huis constant in orde houdt, duidt de behoefte aan reiniging vaak eerst op een dunne en nauwelijks waarneembare stoflaag. Soms lijkt het letterlijk uit het niets te komen, maar het is in onze macht om de oppervlakken van meubels langzamer te laten ophopen.

Hiervoor is het de moeite waard om te mixen (je kunt meteen in de spray):

 • 100 ml water;
 • 25 ml witte azijn;
 • 2 theel. olijfolie;
 • 10-15 druppels etherische olie met een aangenaam aroma.

De resulterende samenstelling wordt aanbevolen om op een zachte doek te spuiten, die uiteindelijk moet worden schoongeveegd. Olijfolie heeft een gunstig effect op houten meubels, de azijnoplossing verwijdert effectief vuil en geurige druppels verfrissen de lucht.

3. Om zich te ontdoen van schimmel

Schimmel beïnvloedt meestal plafonds, muren en voegen van sanitair in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, zoals badkamers. We bieden u twee huismiddeltjes die het probleem kunnen oplossen:

 1. In 2 kopjes warm water moet 2 theelepel worden geroerd. tea tree olie, waarna de resulterende samenstelling wordt verdeeld met behulp van een spuitfles (het is beter om het 's avonds te doen, het is niet nodig om af te wassen).
 2. De getroffen gebieden moeten worden gevuld met bakpoeder en vervolgens worden gevuld met azijn. Wanneer het schuim bezinkt, moeten alle oppervlakken worden gewassen met zeepwater. Zelfs afwasmiddel is geschikt voor de bereiding ervan.

4. Om roestvlekken te verwijderen

Soms laat de samenstelling van water of de staat van technische lijnen te wensen over - sanitaire roestige vlekken verschijnen op sanitaire armaturen, die bijna onmogelijk te verwijderen zijn met gewone zeepoplossingen.

De eenvoudigste manier om ze kwijt te raken, is door natuurlijke zuren te gebruiken.

 1. Bestrooi de snee met grof zout en wrijf het getroffen gebied intensief. Het oxaalzuur in deze groente helpt roest te verwijderen.
 2. Afvegen met een tomatensaus (bijvoorbeeld verlopen ketchup) of schijfjes citroen heeft een soortgelijk effect.
 3. Een dikke pasta van witte azijn (60 ml), zout (1/2 theelepel) en gewone bloem in de hoeveelheid die nodig is om de gewenste consistentie te verkrijgen, verwijdert roest van metalen oppervlakken (bijvoorbeeld messing).

5. Om kalkaanslag te bestrijden

Dichte kalkaanslag om zacht te worden. Deze taak werkt goed met zeer heet water (deze methode is geschikt voor het weken van verwijderbare elementen - mixers, douchekoppen) of 6% tafelazijn.

Het kan worden gebruikt om statische oppervlakken met een hoge dichtheid te reinigen.

 1. Spuit het product op de keramische tegel en spoel het na 5-10 minuten grondig met schoon water.
 2. Om de gootsteen of het bad schoon te maken, moet de azijn worden verwarmd, vervolgens moeten de producten zorgvuldig worden verwerkt, een nacht staan ​​en uiteindelijk worden afgewassen.

Om plaque op een plastic of acryl oppervlak te verwijderen, is het beter om zwakke oplossingen van citroenzuur of azijnzuur in water te gebruiken.

6. Voor het reinigen van tegelvoegen

De eenvoudigste en veiligste manier om verontreinigingen uit het gebied van de tegelvoegen te verwijderen, is hete stoom, maar niet iedereen heeft draagbare machines om het te genereren, en dit gaat gepaard met het risico op brandwonden. Als alternatief kan fijnkorrelig schuurpapier worden gebruikt, dat ook kleine schimmellaesies aankan. Witte naden worden bijgewerkt met een pasta van keukenzout en bleekmiddel in een verhouding van 1: 1.

7. Om ramen te wassen

Snel omgaan met vuil op de spiegel en glazen oppervlakken zorgen voor een zelfgemaakte compositie, bereid uit:

 • 200 ml water;
 • 50 ml witte of appelazijn;
 • 25 ml medische alcohol;
 • 1-2 druppels etherische olie naar smaak.

Alle ingrediënten kunnen onmiddellijk in de verstuiver worden gegoten, grondig mengen, sprayen op een zachte doek, die uiteindelijk het glas of de spiegel afveegt. Het wordt afgeraden om dit hulpmiddel op een te warme of zonnige dag te gebruiken, omdat het snel droogt en er vlekken op het oppervlak achterblijven.

8. Reinigingsmix met universele smaak

Deze samenstelling kan worden gebruikt voor complexe reiniging en desinfectie, evenals voor het ontgeuren van beddengoed en tapijten.

Voor de voorbereiding vereist:

 • 100 ml water;
 • 100 ml witte azijn;
 • schil van een citroen;
 • een paar takjes rozemarijn.

Alle ingrediënten moeten worden gecombineerd, de resulterende samenstelling blijft 1 week op een donkere plaats staan, zeef en giet het in een huishoudelijke spuitfles.

Ondanks het feit dat alle door ons aangeboden recepten gebaseerd zijn op het gebruik van natuurlijke en onschadelijke componenten, is het aan te bevelen om de noodzaak om beschermende handschoenen te dragen bij het aanbrengen ervan niet te vergeten, om ervoor te zorgen dat de verbindingen niet op de slijmvliezen vallen, om hun direct contact met huid. Elk van de door ons aangeboden middelen verschilt in eenvoud van voorbereiding en beschikbaarheid die, hopelijk, in een complex met hun efficiëntie zullen helpen om een ​​ideale volgorde te handhaven.

Bekijk de video: Fietspoolen Veilig, weerbaar en milieuvriendelijk naar school (Juli- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send