Handige ideeën

15 spectaculaire ideeën voor accentmuren die interieurtransformatie inspireren

Pin
Send
Share
Send
Send


Lege gewone muren zijn een duidelijk teken dat het interieur is versierd door amateurs. Professionele interieurontwerpers weten dat veel afhangt van het ontwerp van de muren.

En daarom gebruiken ze vaak bewezen technieken - ze maken een van de muren accentueren, dat wil zeggen, anders dan de rest en trekken de aandacht tot de maximale graad. We delen een selectie spectaculaire ideeën die de transformatie van het interieur zullen inspireren.

1. Laminaat - niet alleen voor de vloer

Accentwand bekleed met laminaat.

Gewoon laminaat, dat wordt gebruikt om de vloer af te werken, kan ook worden gebruikt voor accentmuurdecoraties. Het wordt met constructielijm aan de muur gelijmd of aan de krat bevestigd, wat een betrouwbaardere manier is. De opstelling van een dergelijke accentmuur zal goedkoop zijn, maar het effect zal niet slechter zijn dan het gebruik van natuurlijk hout.

2. Home mini-galerij

De accentmuur maken met verschillende schilderijen.

Op een gewone muur, qua afwerking niet anders dan andere, zullen veel schilderijen er indrukwekkend uitzien. Het is niet nodig om afbeeldingen in dezelfde stijl te selecteren. Om een ​​decoratieve compositie integraal te maken, volstaat het om alle foto's in hetzelfde frame te plaatsen.

3. Abstracte geometrie

Eenvoudig, maar effectief tekenen op de muur.

Om een ​​soortgelijk patroon op de muur af te beelden kan zelfs een kind. Het is voldoende om de contouren van het toekomstige beeld te schetsen met bouwtape die aan het oppervlak van de muur is gelijmd en de vrije ruimte met de gewenste kleur te vullen. Ondanks de eenvoud van deze decoratieve techniek, is het effect van het resulterende veelkleurige beeld indrukwekkend.

4. Een beetje achter het kijkglas

Accent muur versierd met spiegels.

Veel spiegels in hetzelfde frame zorgen voor een ongewoon decoratief effect. Zonder twijfel zal zo'n accentmuur worden gewaardeerd door de eerlijke seks. Maar degenen die de voorkeur geven aan een praktisch decor, zullen ook niet teleurgesteld blijven. De spiegel heeft immers een bijna magische eigenschap om de ruimte visueel te vergroten.

Ongewoon fotobehang op een accentmuur.

Fotobehangpapier met realistische tekeningen laat een gewone kamer eruit zien als een echte bibliotheek. Een dergelijke decoratieve techniek zal maximale aandacht trekken naar de muur. Een ander duidelijk voordeel van het gebruik van fotoachtergronden is de visuele verbetering van de ruimte. Tekenen met planken ziet er immers uit als een echt rek, dat in werkelijkheid veel ruimte in beslag neemt.

6. Maximale verlichting

Decoratieve panelen in het interieur van de slaapkamer.

De muur in het interieur van de slaapkamer wordt accent door de afwerking met behulp van 3D-panelen. Dit gipsdecor kan indien nodig in elke gewenste kleur worden geverfd. Het effect van reliëf wordt visueel vergroot door de aanwezigheid van een nis, en alle bochten van de muur worden ook benadrukt door multi-level verlichting.

7. Democratische borden met een luxueuze textuur

Wandpanelen.

Gewone planken, met behulp waarvan de accentmuur is bijgesneden, zien er fris en democratisch uit. Om zo'n indrukwekkend effect te bereiken, moet u de natuurlijke textuur van natuurlijk hout intact houden. Om dit te doen, onthoudt u zich van polijsten en multi-coating lakken. Dan ziet het ontwerp van de accentmuur er authentiek uit.

8. Borden die niet alleen in de keuken relevant zijn

Wanddecor met borden.

Decoratieve platen zien er harmonieus uit in het interieur van de woonkamer. Een dergelijk decor maakt de setting effectief: de schittering van keramiek en een ongewone vorm voegen persoonlijkheid toe aan het interieur. Als er niet voldoende decoratieve platen van twee of drie soorten in voldoende hoeveelheden zijn, kunt u versieren met behulp van verschillende decoupage-technieken. Gebruik gewoon dezelfde doekjes voor decoupage.

9. Expressieve strepen

De accentmuur wordt benadrukt door brede strepen.

Zelfs als de muren in de kamer al in dezelfde kleur zijn geverfd, maak er dan toch een accent. Het is voldoende om meerdere brede strepen te tekenen. Om zo'n geschilderd decor er expressief uit te laten zien, moet je verf in een contrasterende kleur gebruiken.

10. Tekenen in de stijl van primitivisme

Een accentmuur maken met een eenvoudig patroon.

Een eenvoudig patroon op een muur geschilderd in één kleur kan het interieur transformeren. Voor het tekenen van de afbeelding is het beter om verf met een contrasterende kleur te gebruiken. Als artistieke vaardigheden volledig ontbreken, vervang dan de afbeelding door vinylstickers voor de muur. Het voordeel van dit decor is dat vinylstickers, indien nodig, spoorloos blijven plakken.

11. Decoratief lijstwerk

Accent muurdecoratie met lijstwerk.

Sierlijsten zijn gemakkelijk te vinden in elke bouwmarkt. De gebruikelijke versie van hun gebruik, die vaak wordt gevonden in Sovjet-interieurs - witte lijstwerk op de pastelmuur. Om de muur relevant te laten lijken, is het noodzakelijk om de lijstwerk in de kleur van de muren te schilderen. Dit gestructureerde decor komt overeen met de huidige trends.

12. Abstracte geometrie

Patroon met accentmuur maken.

Om een ​​abstract patroon te ontwikkelen dat bestaat uit geometrische vormen, is het beter om een ​​professional te betrekken. Natuurlijk, in het geval dat hun eigen artistieke vaardigheden ontbreken. En het beeld op de muur te zetten is niet moeilijk. Om de contouren te omlijnen, zodat de afbeelding netjes is, kunt u constructietape gebruiken.

13. Lichte graffiti

Jonge accentmuur.

Liefhebbers van een jeugdig en dynamisch interieur zullen zeker de accentmuur waarderen, waarvan het oppervlak is versierd met heldere graffiti. Dit decor zal zelfs de meest neutrale en sombere omgeving transformeren, het vullen met kleuren.

14. Laat er licht zijn

De accentmuur wordt benadrukt door verlichting.

Niet-standaard verlichtingsschema trekt altijd de aandacht. Dus waarom zou je deze techniek niet gebruiken voor het ontwerp van de accentmuur? Een dergelijk decor is, naast de esthetische functie, ook functioneel. De lampen kunnen immers indien nodig worden ingeschakeld, waardoor een gezellige schemering ontstaat.

15. Een beetje een loft

Gedeeltelijke bakstenen muur.

Loftelementen in een modern interieur zien er stijlvol en expressief uit. Maar de muur, volledig bekleed met baksteen, heeft zich al een beetje verveeld. Er is een uitweg uit de situatie. Het is voldoende om met baksteen slechts een deel van de muur te versieren. Maximale aandacht voor deze afwerking is gegarandeerd.

Pin
Send
Share
Send
Send