Handige ideeën

10 onverwachte manieren om bananenschil te gebruiken

Pin
Send
Share
Send
Send


Wanneer we een banaan schoonmaken, voeren we vervolgens de meest logische actie van alle mogelijke uit - we gooien de bananenschil in de vuilnisbak, hoewel mensen die de mensheid haten de schil op het asfalt gooien in de hoop dat er iemand op zal glijden.

Maar als we dit waardevolle product weggooien, vermoeden we niet eens welke fout we maken, omdat een bananenschil ons veel voordelen kan bieden. De volgende keer, voordat u de volgende schil van een banaan naar de prullenbak stuurt, moet u nadenken over 10 manieren om deze te gebruiken.

Een bekraste CD of DVD herstellen

Plaats de kleine bekraste schijf op een vlak oppervlak met het etiket naar beneden. Veeg het glanzende oppervlak van de schijf schoon met een eetbaar deel van de banaan en vervolgens binnen 2 minuten met een bananenschil. De pulp en was van de schil helpen de schijf schoon te maken en te polijsten. Reinig de rest van de banaan met een schone, zachte doek die is bevochtigd met een glasreiniger en laat de schijf drogen.

Gepolijst zilver

Bananenschil kan worden gebruikt om dim zilverwerk te polijsten. Plet het in een blender, voeg water toe tot de consistentie van tandpasta. Gebruik vervolgens een zachte doek en een kleine hoeveelheid voorbereide massa om het zilver te polijsten en je zult zien dat de donkere patina begint te vervagen. Was daarna alle resterende bananen af ​​en polijst het oppervlak met een zachte doek om de glans te herstellen.

Schoenpoets

Dankzij natuurlijke oliën en was in een bananenschil, kan het worden gebruikt om lederen schoenen schoon te maken en te laten schijnen. Wrijf de schoenen met de binnenkant van de huid en poets vervolgens met een papieren handdoek of een droge doek.

Tanden bleken

Poets je tanden zoals gewoonlijk met tandpasta en wrijf het oppervlak van de tanden twee minuten lang in met een zacht, wit stuk bananenschil. Mineralen in de schil, zoals kalium, calcium, magnesium, mangaan en fosfor, zijn goed voor de tanden en helpen ze te verlichten. Poets je tanden opnieuw om overgebleven banaan te verwijderen. Herhaal de procedure 1-2 keer per dag om uw tanden witter te maken.

Verwijdering van splinters

Als je geen spetter krijgt met geïmproviseerde middelen, bevestig een stuk bananenschil met de binnenkant van het gebied met een splinter en zet het 24 uur vast met een pleister. Enzymen rekken zich uit naar het oppervlak van de huid, waar u het gemakkelijk kunt verwijderen en de wond genezen.

Genezende krassen, brandwonden en beten

Bananenschil bevat een aantal natuurlijke oliën en enzymen die pijn van zonnebrand, krassen en schaafwonden verlichten, evenals hun snellere genezing. Bovendien vermindert het ontstekingen en irritaties van muggenbeten en andere insecten. Bevestig de bananenschil op het vlezige deel van de kras of bijt en bevestig met een verband of veeg gewoon af. Herhaal de procedure minstens eenmaal per dag totdat de wond is genezen.

Wrat verwijdering

Bananenschil is een folk remedie voor het verwijderen van wratten. Bevestig het aan de binnenkant van de wrat, zet vast met een pleister en laat het een nacht staan. Herhaal de procedure totdat de wrat verdwijnt. Het kan minder dan een week duren om van sommige wratten af ​​te komen en het verwijderen van andere kan een maand duren.

Behandeling van psoriasis en acne

Psoriasis is een pijnlijke schil van de huid. Wrijf het vlezige deel van de bananenschil op de getroffen gebieden om de symptomen van psoriasis te verlichten, zoals pijn en droogheid. In het geval van acne, doe hetzelfde. U zult een verbetering merken ten opzichte van verschillende applicaties.

Voordelen voor de huid

Mineralen en antioxidanten in een bananenschil zijn goede hulpmiddelen voor het behoud van een gezonde huid. Veeg eenvoudig de binnenkant van je gezicht, nek en andere delen van het lichaam af. Het komt uw huid ten goede, hydrateert het en vermindert het uiterlijk van rimpels.

Als meststof

Bananenschil is rijk aan kalium, fosfor, magnesium, calcium en stikstof. Deze macronutriënten bevorderen een gezonde groei van planten, waaronder tomaten, paprika's en rozen. Snijd de bananenschil in kleine stukjes om het vervalproces te versnellen, verdeel het over de plant en bestrooi met aarde. Het zal ontleden, waardoor de afgifte van voedingsstoffen in de bodem wordt gewaarborgd. Of voeg bananenschillen toe aan de composthoop om het mineraalgehalte erin te verhogen. Om kamerplanten te bemesten, kunt u de bananenschil aan de lucht drogen of de oven gebruiken om het proces te versnellen. Wanneer het donker wordt en breekbaar wordt, verpletter het en doe het in een zak voor later gebruik. Voeg indien nodig de geplette schil toe aan de pot en meng met de grond.

Bladluis remedie

Een bananenschil in de grond rond de plantbasis helpt bladluizen weg te jagen. Snijd hiervoor de korst in kleine stukjes, laat ze drogen en begraaf op korte afstand van je plant.

Planten schoonmaken

Reinig de bladeren van kamerplanten met het witte zachte deel van de bananenschil. Veeg elk vel schoon om vuil en stof te verwijderen en hun natuurlijke glans te herstellen.

Kipfilet Verzachtend

De volgende keer dat je klaar bent om de kipfilet te koken, voeg je een rijpe bananenschil toe aan de braadpan. Hiermee blijft het vlees sappig en zacht.

Pin
Send
Share
Send
Send