Handige ideeën

11 fouten die we hebben gemaakt tijdens het zelf repareren

We zijn een vrij gewoon jong gezin met een hypotheek, een kat en een hond. Zoals iedereen wilden we gewoon comfort en gemak voor weinig geld. Daarom hebben we besloten om alles met onze eigen handen te doen (overlijdensnummer). Het zag er zo gemakkelijk en vreugdevol uit toen we begonnen met de reparatie: "Verf alles gewoon wit en dat is het!" - we dachten de eerste 3 maanden. "Er zijn video-tutorials voor alle gelegenheden op internet," "Friends will help!" - dachten we. Een half jaar is verstreken. Alles wat er eenvoudig uitzag, bleek het resultaat van vele uren saai en vermoeiend werk. We realiseerden ons dat de internetadviseurs elkaar tegenspreken, onnodige en onbegrijpelijke informatie geven en dat hun advies in de regel te lastig en niet toepasbaar is voor 'amateurreparaties'. We hebben besloten om onze conclusies die we in de zes maanden van ons leven hebben gemaakt met het reparatieproces met u te delen.

Wij nodigen u uit voor een rondleiding door ons huis. Je denkt niet, we bouwen onszelf niet als professionele bouwers, deze tekst is niet om aan te tonen hoe slim we zijn of hoe cool we zijn. Alleen als we vóór het begin van de reparatie minstens een van deze tips hadden gezien, hadden we veel tijd en moeite bespaard. We hopen oprecht dat onze onthullingen nuttig voor u zullen zijn en dat u onze fouten niet zult maken: u zult geen last hebben van het feit dat uw handen gevoelloos zijn, uw ogen gevuld met stopverf en het is een enorme beurt om goederen te retourneren.

Waarschuw onmiddellijk dat dit onze is eerste groot reparatie en het is nog steeds niet klaar: we gaan vaak op zakenreis, we werken laat en ontvangen gasten in het weekend - we hebben er niet genoeg tijd voor. En ja, hij heeft ons zo uitgeput dat we besloten hebben al onze fouten door te nemen - we zullen het doen wanneer onze handen reiken, maar we zullen niet meer proberen recht te gaan.

1. Ongelijke vloer

In de woonkamer naast de keuken hebben we laminaat gelegd, voor de keuken hebben we meer praktisch linoleum verkregen. Laminaat zelf is dikker dan linoleum en past ook op een warme ondergrond, dus zelfs met onze perfect vlakke vloeren is het resultaat een grote hoogteverschil. Nu hebben we een perfectionistische nachtmerrie - ongelijke vloer. Bordyurdchik "verzoent" onderling, deze 2 ruimtes, maar de benen voelen altijd een foutje, zoals de dweil, die bij elke wasbeurt het afval onder de stoep duwt.

In het ideale geval adviseren ontwerpers om de dikte van materialen tot op een millimeter te meten en te verhogen alle vloeroppervlaktewelke lager is.

2. Gipsplaten plafond

Als u geen professionele stukadoor bent, beter weigeren van het idee om een ​​plafond te maken van gipsplaat doe het zelf Het ziet er eenvoudig en goedkoop uit. Het is in feite een avontuur met meerdere fasen.

Eerst moeten de platen aan het plafond worden bevestigd, maar samen is het lastig om het te doen: platen van gipsplaat zijn groot en streng (we wisten niet dat de plafondplaten lichter waren, dus werkten we overal met de "muur"). Dan nodig tot stopverf de naden tussen de lakens en vervolgens de meest onaangename - vegen hun schuurpapier: in afwezigheid van behendigheid wordt fijn stof in de ogen gegoten, zelfs door een veiligheidsbril. En dit is nog maar het begin - dan heb je nodig lijmen mesh serpyanka voor elke naad, opnieuw stopverf, wrijf, was je ogen van stof. En daarna moet alle ruimte van het plafond stopverf zijn, vegen en uiteindelijk de afwerklaag van stopverf aanbrengen.

We hebben niet veel vrije tijd, dus in totaal hebben we dit plafond bereikt. 3 maanden, het zou 5 duren als het niet was voor de hulp van een vriend die ooit stukadoors had gestudeerd. Als we een spanplafond zouden kiezen, zou het 1 dag duren. Ja, duurder, maar de moeite waard. En het plafond zou perfect glad en mat zijn. De onze bleek met heuvels, mislukkingen en zenuwen.

3. Verkeerde gewrichten

We vulden de voeg tussen de badkamer en de muur met afdichtmiddel en verzegelden het met een flexibele band. Als ze schuine stoepranden hadden gemaakt, zou het water in het bad zijn gestroomd, maar dergelijke hoekige ontwerpen vertraging het. Als gevolg hiervan gingen alle lamellen in golven, deze plaatsen zijn nog meer vocht in zichzelf geworden, ze moeten constant met de hand vegen.

4. Schakelaars en deuren

Het lijkt elementair, maar we hebben nog steeds vastgemaakt en de schakelaars aan de zijkant gezet deur scharnieren. Bovendien zetten we de algemene schakelaar voor de badkamer, toilet en gang. Dus nu winnen onze gasten met wisselend succes het spel "Hoe de lichten in de badkamer aan te doen?" En we doen veel onnodige bewegingen om naar het toilet te gaan: eerst moet je naar de schakelaar rennen, dan naar de deur gaan en er vervolgens omheen gaan om naar het toilet te gaan.

5. Deur en vloer

We hebben zware schokken gerepareerd. Toen de eerste kamer klaar was, besloten we daar een deur te plaatsen om te beschermen tegen stopverf uit de gang. Het zou beter zijn als we de film hingen. We hebben gebroken werkorder: de vloer moet worden gelegd voordat de deur wordt geïnstalleerd. Dus nu, ondanks al onze inspanningen, is er een opening ontstaan ​​tussen het laminaat en de deurhelling, waarin afval is verstopt.

6. Laminaat en hond

We zijn dol op onze hond. Maar ze kan niet naar onze kamer gaan en op de bank klimmen. Al het andere was precies mogelijk voor haar tot het moment dat we lagen laminaatvloer. Nu kan ze de woonkamer niet meer betreden.

Ten eerste, hoe vaak we haar klauwen ook knippen, ze zijn nog steeds erg luid kloppen over de vloer. Ten tweede bleek het goedkope laminaat te zijn niet de meest betrouwbare coating: het hart huivert telkens wanneer onze hond besluit zich uit te rekken, klauwend op de vloer. Ten derde is het laminaat te glad voor haar, ze kan zelfs niet comfortabel zitten - een van de benen is altijd onhandig. glijdt eraf.

7. Wandkleur

Zie je deze vervelende perzikkleur? Op een pot met kleurenschema's stond het geschreven "Beige". Ik heb veel tijd besteed aan het mengen van de verf, het kostte me 2 keer meer kleurenschema's dan in de instructies was geschreven, maar in geen concentratie perzik kreeg niet "beige" verklaard.

Toen ik de hoeken moest schilderen, was de gemengde verf voorbij. Bij het opnieuw mengen i Ik heb niet in de schaduw, dus nu hebben we een kleurrijke hal. Vanwege het feit dat de kleur niet volledig is opgeroerd, zijn er strepen witte verf op de muren.

Later leerde ik dat om de gewenste schaduw te krijgen de verf kan mix in winkel - deze service is goedkoop, maar de verf blijkt een uniforme consistentie te hebben en de colorist is precies in kleur.

8. Grijsachtige vloer

Toen we met bruin linoleum leefden, kon ik één keer per week opruimen en de rest van de tijd met een zuiver geweten leven. Toen hadden we een mosterdlinoleum met een geometrisch patroon - er was nog steeds geen vuil zichtbaar. Nu hebben we wit perenlaminaat, dat in de winkel ligt zag eruit als grijs.

Ze zeggen dat de middelgrijze vloer alle problemen met schoonmaken zou oplossen, maar alleen hier zijn we heel veel misrekend met een aanraking. Ik veeg de vloeren om de andere dag af, maar het lijkt erop dat we constant vuil zijn. Elke druppel op deze verdieping ziet er vreselijk uit. plek. Erger alleen voor onze vrienden die een zwarte vloer hebben: ze hebben een "vuile" zelfs onmiddellijk na het wassen van de vloeren. We zien tenminste geen witte strepen van gedroogd water.

9. Bad met hobbels

We hebben een modern acrylbad ontworpen door met een helling naar de afvoer. We hebben het perfect op het niveau gezet, zoals het in de instructies is geschreven. Het zou beter zijn als we een kleine bias hadden of een model kiezen waarin er geen uitsparingen bij de afvoer zijn. Water stroomt in deze depressies en staat erin; als gevolg hiervan moeten deze plaatsen constant worden schoongemaakt.

10. Pennen

Wij hebben de goedkoopste houten deuren. Tegelijkertijd wisten de verkopers in de winkel ons te overtuigen om pennen te kopen, waarvan de prijs was half kosten van de deur, en ze kopen nog steeds dure boutmechanismen.

Deze enorme dingen zijn erg moeilijk en lang om in de deur te worden geslagen, en stel je dan voor: elke keer om binnen te komen, moet je eerst op de hendel drukken, dan trekken en dan alleen binnenkomen. Al nadat we alles hadden gekocht, was er nog veel meer zuinig en de "overleefbare" optie - de eenvoudigste knopknoppen en balmechanisme: net getrokken en ingevoerd.

Beste pennen moesten worden teruggestuurd en we hadden een les: geef niet toe onder de overtuiging van verkopers.

11. Acrylbad "Deken"

Het water in het acrylbad is eigenlijk heel erg koelt snelhelaas hebben we er al over gehoord nadat het was geïnstalleerd. Om het acrylbad warm te houden, kunt u het buitenoppervlak bedekken. polyurethaanschuim. Als ze het eerder wisten, zouden ze het bad vóór de installatie aan alle kanten insmeren met schuim en nu konden ze alleen de buitenkant isoleren.

Life hacking, dat wisten we niet

1. Plinten

als schilderen polystyreen plafondplinten in dezelfde kleur als het plafond, ze zien er niet zo "plastic" uit. We hebben de plinten in drie gelijmd, ieders handen waren pijnlijk, en toen kwamen we erachter dat het niet nodig is om het voor een lange tijd en koppig met je handen vast te houden, om het met de perfecte hoek te krijgen, je het kunt vastmaken met Engelse naalden.

Als de muren behang of gipsplaten zijn, zullen naalden helpen lijmen plint. Naaldensporen kunnen zashpatlevat zijn, maar de meeste verdwijnen onder de eerste laag verf.

2. Laminaat decor

U kunt raamhellingen maken van de restanten van het laminaat, een accentmuur tekenen of een interessante hoek maken.

3. Plaatsen in gipsplaten

Misschien vindt u een advies dat we niet op internet hebben gevonden. Als je de muren afwerkt met gipsplaten, niet vastmaken voor die bedrading. Eerst bevestigen we een plaat van gipsplaat, snijden dan een smalle groef onder de draden en al erin leggen we de bedrading.

Docking 2 vellen gipsplaten harder en langer, bovendien is het verbergen van een smalle groef onder de stopverf veel eenvoudiger. Om de puzzel niet tegen de muur te schrapen, kunt u knippen bestandsbreedte gipsplaten.

4. Schakelaar met indicator

Heel toevallig zetten we een schakelaar in de gang met licht indicator. Toen we een energiebesparende lamp erin schroeven, bleek dat zelfs wanneer deze was uitgeschakeld, deze werd verlicht met een zwak licht. Licht helemaal zwak, irriteert niet en interfereert niet met de slaap (in de aangrenzende kamer), maar 's nachts, als u naar buiten moet, hoeft u niet in het donker rond te dwalen. Dit is vooral handig voor mensen die bang zijn in het donker.

En hier is de laatste openbaring aan u: alles klein onvolkomenheden zoals scharnierende deurscharnieren, onafgewerkte touwen op cartridges, gipsmarkeringen op batterijen - dit zijn kleine hel. Je kunt tenminste veel werk zien: je hebt het hele plafond geschilderd en je weet dat je een goede kerel bent, en je hebt veel kleine dingen gegeten, maar je hebt geen gevoel van voldoening gegeven. We hebben deze kleine "verrassingen" meer dan genoeg.

We hebben de plinten in de slaapkamer nog steeds niet afgewerkt, de afplakband niet verwijderd uit de uitlaat en de hellingen op de ramen niet afgewerkt. Maar deze ervaring van gezamenlijke reparatie heeft ons veel geleerd: we zijn vriendelijker geworden, verenigd tegen een gemeenschappelijke vijand - reparatie, we hebben nieuwe talenten in elkaar ontdekt (ik had geen idee dat ik kon plamuren, mijn man wist niet dat hij vakkundig de deuren instelde), we leerden onderhandelen (zelfs over de kleur van de stopcontacten!), uiteindelijk hebben we alles gedaan wat we wilden, en nu is ons huis onze droom die uitkomt, die we hebben waargemaakt door hun door handen.

Nou ja, bijna klaar.

Misschien heeft u ook geleden onder de reparatie? Vertel het ons en we zullen ons niet zo alleen voelen in deze strijd. Misschien heb je zelfs een paar life-hacks bedacht, hoe het proces van het transformeren van het huis te vereenvoudigen? Deel uw opmerkingen en verhalen in de opmerkingen - ze zullen ons erg goed van pas komen!

Bron van