Handige ideeën

Geen enkele vouw: de geheimen van perfect gestreken dingen

Pin
Send
Share
Send
Send


Als de mensheid erin slaagde de was naar bijna alle automatische machines te verplaatsen, dan is het met strijken een beetje ingewikkelder.

Zelfs de meest moderne ijzers met veel nuttige functies vereisen een delicate aanpak en naleving van bepaalde regels. Hier zijn enkele tips om je wasgoed er echt perfect uit te laten zien.

Kies de juiste modus

Laat je niet één keer verleiden om de instellingen van het strijkijzer aan te passen en strijk alle kleding. In veel dingen worden synthetische vezels vaak toegevoegd aan natuurlijke vezels. Zodat kleding zijn vorm beter behoudt. Controleer de informatie op de tag en gebruik in geval van twijfel de meest delicate modus.

Begin met strijken met de meest delicate stoffen.

Iedereen weet dat wol en synthetische stoffen niet mogen worden gestreken met een heet strijkijzer. Helaas hebben mensen, nadat ze een duur apparaat hebben gekocht, er soms te hoge verwachtingen van. Zelfs het modernste ijzer weet niet hoe hij in een paar seconden moet koelen. Begin met strijken op de meest delicate modus en ga vervolgens naar hogere temperaturen.

Het geheim van het strijken van shirts

Haast u niet om een ​​heet strijkijzer op de canvasplanken of rugleuningen te leggen. Bij het strijken van manchetten en mouwen, zult u waarschijnlijk het resultaat van uw werk bederven met onnodige plooien. Begin met de moeilijkste delen, kraag en naden. Het centrale deel van het strijkijzer in de laatste bocht.

Bereid dingen van tevoren voor

Vergeet niet dat alle dingen volledig moeten afkoelen om er netjes uit te zien. Strijk je rok of blouse niet voor het werk zelf. Dingen die je nodig hebt, aai nog een avond. In noodsituaties kunnen ze op de schouders worden gehangen en in koude lucht worden afgekoeld voordat ze worden aangetrokken.

Leer omgaan met stoom

De meeste moderne ijzers hebben een stoomfunctie. Wees niet bang om het in verschillende strijkmodi toe te passen. Vochtige vezels kunnen bij lagere temperaturen worden gladgemaakt, waardoor doorbranden van de stof wordt voorkomen.

Geef dingen van natuurlijke stoffen een beetje hangen

Katoen en linnen kunnen na het wassen niet worden uitgedroogd. Als bleek dat het niet mogelijk was om het wasgoed op tijd te verwijderen, bestrooi het dan met water en hang het aan de hangers. Na 10 minuten kunt u beginnen met strijken.

Controleer de staat van de strijkplank

Dit is geen onderwerp dat van generatie op generatie moet worden doorgegeven. Met de leeftijd worden de planken vervormd en strijken is niet langer handig. Vervang het bord als zijn levensduur is verstreken. Moderne lichtgewicht of ingebouwde modellen kunnen uw werk aanzienlijk vereenvoudigen.

Giet zacht water in het strijkijzer

Als uw kraanwater een hoge stijfheid heeft, moet het ijzer gedestilleerd kopen. Dit zal de levensduur van apparatuur aanzienlijk verlengen en breuk voorkomen.

Giet water uit het strijkijzer na het strijken

Overmatig contact met water kan schade veroorzaken. Vul daarom de container vlak voor het strijken en leeg deze nadat het werk is voltooid. Als u speciale vloeistoffen voor het strijkijzer gebruikt, volg dan de instructies.

Vergeet niet het strijkijzer schoon te maken

Het is noodzakelijk om voortdurend de netheid van het ijzeroppervlak te controleren en bij afwezigheid van kalk aan de binnenkant. Sommige moderne modellen hebben een zelfreinigende functie die optreedt bij de hoogste temperaturen. Oma's tips zijn alleen geschikt voor oude modellen, en voor moderne teflon of keramische coating zijn onaanvaardbaar! Het is beter om speciale reinigingssamenstellingen te kopen die geen kwaad doen.

Pin
Send
Share
Send
Send