Handige ideeën

Moderne meubelwanden die niet kunnen worden vergeleken met de saaie monotonie van "sovok"

Pin
Send
Share
Send
Send


Slechts een paar decennia geleden diende de standaard meubelwand als een demonstratieplatform voor het weergeven van verschillende modieuze series boeken, kristal, televisie en, natuurlijk, een videorecorder, verkregen door haak of oplichter.

Sovjetmeubels waren nogal saai en eentonig, wat niet kan worden gezegd over moderne muren, die gunstig te vergelijken zijn met hun voorgangers met hun stijlvolle ontwerp, lichtgewicht structuren en, belangrijker nog, hun multifunctionaliteit.

Dergelijke meubelwanden helpen bij het creëren van een stijlvol, modern interieur.

Als u besluit het interieur bij te werken, let dan op de meubelwand, welke associaties het ook kan veroorzaken. De moderne meubelindustrie biedt immers de grootste keuze uit verschillende ontwerpen, stijlen en vormen van headsets die niet alleen helpen bij het decoreren van het interieur van het appartement, maar ook rationeel gebruik maken van de beschikbare ruimte.

Moderne meubels muur in de woonkamer.

Om ervoor te zorgen dat dit interieuritem niet alleen tevreden is met zijn uiterlijk, maar ook met de mogelijkheid om alle verzamelde dingen in het huis te huisvesten, moet u rekening houden met enkele functies en nuances.

1. Functies

De muur helpt om alle beschikbare dingen en objecten te ordenen.

De muur zal altijd helpen een stijlvolle en comfortabele ruimte te creëren dankzij een aantal onmiskenbare voordelen die het heeft:

- Functionaliteit

Een muur met open planken is perfect voor het opbergen van boeken.

Dit meubel helpt alle items in het huis te stroomlijnen. Het is tenslotte vrij compact, je kunt verschillende dingen en objecten rangschikken, variërend van kleine prullaria en boeken en eindigend met multimediacentra. Het hangt allemaal af van welke stijl en ontwerp van de muur zelf, evenals van het gebied van de bestaande behuizing.

Multifunctionele wand - de beste optie voor kleine gebieden.

- Praktisch en ruimtebesparend

Een muur met een hoekkast helpt om kleding te plaatsen.

De muur past organisch in het interieur van elke kamer. Het belangrijkste is om geschikte meubelopties voor de grootte te kiezen, zonder de harmonie van stijl en kleur te vergeten.

Meubelmuur wordt een onmisbaar element in de oorspronkelijke lay-out.

Als het appartement klein is, moet u de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk gebruiken, vooral als er meerdere mensen in wonen. Elk gezinslid moet immers een plek bieden om persoonlijke bezittingen op te slaan. In dit geval is het beter om muren te kiezen met kasten, dressoirs, schuifsystemen en allerlei planken.

Voor een grote kamer geschikt kleine stijlvolle headset.

Meubelset voor een grote woonkamer.

Wanneer het appartement voldoende ruimte heeft voor het organiseren van opslagsystemen niet in de hoofdkamers, is het beter om de voorkeur te geven aan kleine meubelsets. Ze moeten worden vermengd met multimediacentra en andere mooie objecten, probeer gewoon niet de open planken te rommelig.

- Kleur en stijl

Voor liefhebbers van donkere tinten van meubels.

Moderne muur moet worden gecombineerd met het interieur.

Meubelmuur in hightech-stijl voor decoratie van modern interieur.

Als u het juiste meubelmodel kiest, kunt u uw huis effectief decoreren. De muur wordt het belangrijkste hoogtepunt van het interieur dat u creëert. Het belangrijkste is om niet bang te zijn om te improviseren, kies je favoriete kleuren, vorm en textuur.

2. Typen en modellen

Verschillende modellen meubelwanden.

Om te beslissen welk model het beste is om te kopen, moet u de moderne versies van meubelsets kennen.

- Modulair

Wit modulair meubilair in een moderne woonkamer.

Wandmodules voor meubels kunnen worden verwisseld.

Dergelijke opties zullen altijd de meest praktische en handige zijn, omdat ze uit secties bestaan ​​die zijn ontworpen om verschillende functies uit te voeren. Het belangrijkste kenmerk van dergelijke structuren is dat ze kunnen worden uitgewisseld of toegevoegd aan de reeds gemaakte systemen.

- Gebouwd

Luxe ingebouwde meubelwand.

Deze ontwerpen hebben onmiskenbare voordelen, maar er zijn belangrijke nadelen. Van de positieve nuances - de muren besparen grotendeels bruikbare ruimte, omdat ze in de nis van de kamer zijn ingebouwd, waardoor u zeer praktische en goedkope opslagsystemen kunt regelen.

Ingebouwde meubels besparen appartementruimte.

Het belangrijkste nadeel van dit interieurontwerp is dat ze niet kunnen worden overgedragen of toegevoegd aan de gemaakte compositie met nieuwe elementen. De ingebouwde versie van het meubilair is het best geschikt voor kleine appartementen, dankzij een dergelijke aankoop kunt u een besteld opslagsysteem krijgen dat niet opvalt en geen bruikbare ruimte in beslag neemt.

- Hoek

De gestroomlijnde vorm van de hoekmuur geeft een speciale charme en sfeer.

Een interessant model van de hoekmuur.

Ze zijn niet voor niets de meest populaire en populaire modellen, omdat de hoeken ook rationeel kunnen worden gebruikt door handige opslagsystemen te organiseren. Dit wandontwerp helpt de beschikbare ruimte aanzienlijk te besparen en geeft een moderne uitstraling aan het interieur.

- geschorst

Muren met hangende elementen zien er erg origineel uit.

Een hangende meubelwand in een minimalistische stijl zal het moderne interieur sieren.

Meubels met gemonteerde elementen, passen perfect in elke ruimte en creëren de illusie van luchtigheid en gewichtloosheid. De belangrijkste kenmerken zijn de afwezigheid van een nadruk op de vloer en de aanwezigheid van bevestigingselementen of speciale mechanismen waarmee deze op de muren, het plafond of een afzonderlijke ondersteuning moet worden bevestigd. Vaak bestaan ​​ze uit verschillende elementen: interessante kasten, nachtkastjes, planken. Dergelijke ontwerpen geven ruimte gemak en breiden de ruimte visueel uit.

Stijlvol modern model van een muurheuvel.

Het ongebruikelijke ontwerp van de meubelwandschuiven.

De wandschuif voor meubels is een speciaal ontwerp van verschillende elementen, waarbij een massieve kast aan de basis is geïnstalleerd en de boven- en zijkanten bestaan ​​uit kleine kasten of bussen. Het belangrijkste voordeel van de muurschuivers is dat deze een groot aantal dingen kunnen herbergen, terwijl ze de kamer stijlvol decoreren en de ruimte niet visueel overbelasten. Dergelijke modellen passen harmonieus in zowel de grote als de kleine ruimte van de kamer.

- Transformerende muur

Transformerende muur voor een modern studio-appartement.

Zeer handig model van een wandtransformator voor een kinderdagverblijf.

Dergelijke "slimme" meubels zijn geweldig voor kleine ruimtes en decoratie van studio-appartementen. Dankzij de speciale mechanismen en het ontwerp verandert het indien nodig in een bed, tafel of andere meubels. Het belangrijkste voordeel is het efficiënte gebruik van de ruimte en het creëren van extra woonwijken in het appartement. Maar er zijn ook nadelen: de hoge kosten en de aanwezigheid van een groot aantal mechanismen en componenten die op elk moment kunnen falen.

3. materialen

Voor de vervaardiging van meubels met behulp van verschillende materialen.

Moderne meubelwanden zijn gemaakt van verschillende materialen en de kwaliteit, esthetische uitstraling en duurzaamheid van het product zelf zullen afhangen van hun kwaliteit.

- Natuurlijk hout

Luxe muur van natuurlijk hout.

Een muur van natuurlijk hout ziet er erg harmonieus uit in een klassiek interieur.

Het blijken de meest milieuvriendelijke, stijlvolle en elegante meubels te zijn die u jarenlang zullen verrassen. Dromend over zo'n muur moet je de omslachtige structuren, speciale zorg en hoge kosten van het product niet vergeten.

- MDF

Meubels van MDF zijn het meest populair en praktisch.

Het meest voorkomende materiaal voor de vervaardiging van meubels. MDF-platen zijn ook milieuvriendelijk materiaal, waarvan het uiterlijk afhangt van de kwaliteit van de coating. Ze maken creatieve en praktische moderne modellen die bestand zijn tegen insecten, brandwerend, duurzaam en tegen een betaalbare prijs.

- Gipsplaten

Ingebouwd open rek voor de woonkamer van gipsplaat.

Dit materiaal wordt gebruikt om ingebouwde meubels of scheidingswanden te maken in de vorm van meubelwanden. Het is goedkoop, gemakkelijk te bewerken, perfect geschikt om vervorming te achterhalen, zodat je er zelf een muur van kunt maken.

De muur van gipsplaat zal helpen bij het bestemmingsplan van de kamer.

Maar het heeft zeer belangrijke nadelen: het is geen zeer duurzaam materiaal, daarom moet bij het maken van een raamwerk van structuren rekening worden gehouden met het gewicht van de opgeslagen elementen, en ook gipsplaten zijn bang voor een hoge luchtvochtigheid.

- Vezelplaat en spaanplaat

De muur van spaanplaat is een budgetoptie.

Het is beter om de voorkeur te geven aan meubels van Europese fabrikanten en gelaagd.

Spaanplaat wordt gebruikt om meubelklasse economy class te creëren. Dit is een natuurlijk materiaal en vrij pretentieloos om te gebruiken. Om de voorste delen van het meubilair een meer esthetische uitstraling te geven, zijn de panelen bedekt met een structuurlaag met laminering of laminering.

Vezelplaat wordt gebruikt om de stijfheid van de meubelwand te creëren; het voorkomt dat het vervormt tijdens het gebruik.

Wees niet bang om te experimenteren.

Zoals u ziet, kunt u door de diversiteit van moderne meubels de beste optie kiezen om niet alleen een stijlvol interieur te creëren, maar ook een compacte plaatsing van bestaande items en objecten. Het enige is om je niet te laten meeslepen door modetrends of het advies van vrienden en kennissen, want je creëert een interieur voor jezelf en je gezin. Houd rekening met uw eigen behoeften en voorkeuren, zodat u zich comfortabel blijft voelen en alleen positieve emoties ontvangt van het type en de functionaliteit van de geselecteerde meubels.

Bron van

Bekijk de video: Sovok tv (Juli- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send