Handige ideeën

Opslag onder het plafond: 15 originele ideeën voor elke ruimte

Pin
Send
Share
Send
Send


Wanneer het appartement krap is en er helemaal niet genoeg opslagsystemen zijn, moet u op de plafonds letten, meer precies op de plaats eronder.

Hier kun je dingen, boeken, handdoeken en zelfs wc-papier opbergen.

We hebben veel meer interessante oplossingen gevonden die de plek onder het plafond rationeel kunnen gebruiken.

1. Opslag van speelgoed

Speelgoed bewaren

Het meest acute tekort aan opslagsystemen wordt gevoeld in de kinderkamer. Het is noodzakelijk om niet alleen de dingen van het kind te verbergen, maar ook zijn speelgoed. Dit kan met behulp van kleine rieten manden die aan het plafond zijn bevestigd. Zelfs een kind kan ze optillen en laten zakken.

2. Op keukenkasten

Op keukenkasten

Vaak is er niet veel ruimte tussen de wandkasten en het plafond in de keuken. Het is redelijk om het met extra opslagsystemen te vullen en hiervoor compacte manden te gebruiken.

3. Boven de koelkast

Opslag boven de koelkast

De ruimte boven de koelkast is ook vaak leeg. Als je het uitrust met een handige plank, kun je hier servies en ander keukengerei bewaren.

4. Dubbele bonus

Als het plafond in de keuken hoog is, kun je onder het plafond verschillende lange open planken maken. Hier kunt u gerechten bewaren die zelden worden gebruikt.

Dubbel open planken onder het plafond

5. Opslag van toiletpapier

Zelfs in een kleine badkamer is er een mogelijkheid om een ​​extra mezzanine te maken, waar het handig is om toiletpapier te plaatsen.

Toiletpapier opslag

6. Handdoekopslag

Op dezelfde manier kunt u handdoeken in de badkamer bewaren. Er is een trapladder voor nodig om ze comfortabel te krijgen. Voor deze doeleinden maken ze vandaag speciale steunen, trapladders, maar die handig zijn om persoonlijke hygiëneproducten op te slaan.

Handdoeken onder het plafond houden

7. Opslag van shampoos

Lage plafonds - een min, wat een plus kan zijn met de juiste aanpak. Dus, als je een open plank boven de deur in de badkamer uitrust, dan kun je gemakkelijk shampoos, zeep, handdoeken en andere middelen plaatsen. Het zal niet moeilijk zijn om ze te bereiken als de plafonds in de kamer laag zijn.

Opslag van shampoos aan het plafond

8. Stijlvolle ladder

Nog meer originele planken, onder het plafond geplaatst in de vorm van een ladder. Dit ontwerp is ruimer.

Stijlvolle ladder

9. Open niches

Onder het plafond is het ook niet moeilijk om open nissen te organiseren. Het is handig om schoon linnen, poeders, wattenschijfjes en nog veel meer op te slaan.

Plafond open nissen

10. Eens een emmer, twee emmers

Als organisator is het niet nodig om alleen manden en plastic containers te gebruiken. Metalen emmers zien er erg stijlvol uit in het interieur. Vooral als de ruimte is ingericht in landelijke of Provence-stijlen.

Stijlvolle opslag

11. In de gang

In een klein appartement is er een strijd voor elke centimeter. In zo'n woning is het niet altijd mogelijk om een ​​rek met boeken te plaatsen. Maar het blijkt dat ze zelfs boven de toegangsdeur van de parochie kunnen worden opgeslagen.

Boeken aan het plafond houden

12. Leg het bed op

Boekenliefhebber vindt overal een plek voor zijn bibliotheek, zelfs als het een benauwde slaapkamer is. Bovendien is het plaatsen van een scharnierende plank niet noodzakelijkerwijs boven het hoofdeinde, het zal er goed uitzien op de volgende muur.

Boekenplank boven het bed

13. Functionele zonering

Vaak raken ontwerpers in kleine appartementen onnodige deuren en scheidingswanden kwijt. Hiermee kunt u originele bestemmingselementen met nissen bouwen. Voor hun vervaardiging passen gipsplaten en zelfs multiplex.

Functionele zonering

14. In plaats van een hoofdeinde

In een kleine slaapkamer is niet geschikt omvangrijk hoofdeinde. Sommigen zijn niet bang om er helemaal vanaf te raken en een alternatief opslagsysteem te maken.

Opslagsystemen in plaats van een hoofdeinde

15. Open kledingkast

Tegenwoordig zie je steeds vaker in een klein interieur slaapkamers met een open kledingkast. Dit geldt met name in die kamers waar er geen mogelijkheid is om een ​​kast te plaatsen. Het mag ook de plaats onder het plafond niet negeren. Het kan worden uitgerust met een open plank en er manden op zetten met spullen of accessoires.

Berging in de slaapkamer

Pin
Send
Share
Send
Send