Handige ideeën

3 belangrijke factoren om een ​​"slim interieur" te creëren dat geen regelmatige reiniging vereist

Pin
Send
Share
Send
Send


Niet alle mensen hebben de mogelijkheid om het huis regelmatig schoon te maken.

Het snelle ritme van het leven, een hoge werkdruk, een gezin dat veel tijd moet krijgen.

Dit alles kost veel moeite, dus het is niet nodig om te praten over de dagelijkse schoonmaak van het appartement. De vraag rijst: hoe in dit geval het huis in perfecte staat te houden?

U vindt het antwoord in dit artikel.

Het gemak van schoonmaken - dit is slechts het naleven van bepaalde compromissen in het interieur. Daarom wordt ontwerpers geadviseerd om in eerste instantie een ruimte voor het leven te creëren die je zonder speciale inspanningen schoon kunt houden.

Laten we om te beginnen 4 walvissen definiëren, waarop een comfortabel te reinigen interieur is gebouwd:

 • De juiste benadering voor de selectie van kamerstijl- en indelingsdetails.
 • Gemakkelijke toegang.
 • Competente materiaalkeuze.
 • Een kleine hoeveelheid functionele interieurartikelen (meubels en inrichting).

Welke stijl van interieurontwerp?

Laten we beginnen met de eerste "walvis" -stijl. In de moderne wereld zijn er een groot aantal: van de zielige, luxueuze barok en eindigend met een informele, vrije loft. Als je niet al je vrije tijd met een doek en stofbescherming in je handen wilt doorbrengen, geef dan onmiddellijk het interieur op, dat de aanwezigheid van een groot aantal kleine onderdelen veronderstelt. Kortom, hier hebben we het over traditionele stijlen: barok, rijk, classicisme. Bogen, stucwerk, kolommen, pilasters, ingewikkelde kroonlijsten en gevels. Dit alles is typisch voor het operagebouw, maar niet voor het appartement. Bovendien moeten deze interieurdetails zorgvuldig worden verzorgd.

Interieur in Empire-stijl.

Hetzelfde geldt voor hightech met zijn metalen en glazen delen, evenals complexe lichtbronnen, verlichting vanaf het plafond, die erg moeilijk te regelen is.

Design woonkamer in hightech stijl.

Ideaal in dit geval zijn moderne interieurs, gemaakt in Scandinavisch, ecostyle of minimalisme.

Minimalisme is een populaire stijl in het interieur.

Toegangsregels

Wanneer u bezig bent met de ontwikkeling van planningsoplossingen en rechtstreeks door de reparatie zelf, zorg er dan voor dat de kamers geen moeilijk bereikbare plaatsen hebben, want afgezien van het schoonmaakproces zelf, zult u tijd besteden aan het proberen om ze te bereiken. Een opvallend voorbeeld van grote ramen met zware gordijnen. Stel je voor hoe moeilijk het zou zijn om zo'n gordijn te verwijderen, te wassen, te strelen en terug te hangen? En ze verzamelt genoeg stof. Wat het venster betreft, het duurt meer dan een uur om het schoon te maken.

Grote ramen met zware gordijnen moeten grondig worden schoongemaakt.

Welke materialen geven de voorkeur?

Een competente selectie van materialen voor vloeren, muren en gevels van meubels zal u helpen niet alleen geld, moeite, maar ook de tijd die u blijft besteden aan schoonmaken te besparen.

kleur

Op een keer besloot Felix Yusupov om een ​​zwart tapijt voor zijn woonkamer te kopen. Met deze act maakte hij een echte innerlijke sensatie in de hoofdstad van Engeland. Maar moderne ontwerpers zouden zo'n handeling nauwelijks waarderen. Op het donkere oppervlak worden verschillende vlekken veel sterker gezien dan op het licht, hoe paradoxaal het ook klinkt. Daarom is het het beste om vloerbedekkingen met lichte kleuren en tinten te kiezen. Als je het interieur meer pit wilt geven, kies dan de opties met een foto.

er zijn bijna geen vlekken op de lichte vloerbedekking.

Dezelfde kleurregel is ook van toepassing op meubels. Het is beter om geen donkere tinten te kiezen, die zichtbare vingerafdrukken of een gedroogde druppel vloeistof zijn.

Licht meubilair is de perfecte oplossing voor "lui"

Vloer textuur

Een uitstekende bondgenoot in snelle reiniging zal een glad materiaal zijn zonder verlichting, anders zal het constant vuil krijgen. Dus in de gang ziet er geweldig uit tegel, imitatie van natuurlijke materialen, zoals steen.

Tegel onder de steen in de gang.

Als de tegel saai en hopeloos verouderd lijkt, koop dan linoleum. Onder de voordelen zijn vochtbestendigheid, een verscheidenheid aan kleuren en texturen. Ook eenvoudig te reinigen zijn techniek en vloeren.

Een andere goede optie is porselein. Misschien is dit niet het meest comfortabele materiaal, maar in zijn bruikbaarheid is er geen twijfel. Bovendien, om een ​​zekere kou en ongemak te voorkomen, helpt een warme vloer, gelegd onder het porselein.

Porselein is een praktisch mooie vloer.

oppervlak

Als je geen fan bent van schoonmaken, dan is het beter om in plaats van een gelakt en glanzend oppervlak dat de ruimte visueel vergroot, de voorkeur te geven aan een matte die vingerafdrukken en ander vuil perfect zal verbergen.

Mat meubilair in het interieur van de keuken.

Een effectievere, maar duurdere optie zou zijn om meubels te kopen die speciaal zijn verwerkt zodat vingerafdrukken niet zichtbaar zijn. Bij dergelijke interieurartikelen verdwijnen de sporen onmiddellijk en hoeft u niet over de oppervlakken te wrijven met natte doeken en reinigingsproducten.

Onder de algemene regels zijn:

Gooi de "grillige materialen" weg. Allereerst zijn dit lederen wandpanelen, marmeren werkbladen en vensterbanken, koperen wastafels, onyxvloeren. Deze materialen tolereren geen "nalatige" houding, het gebruik van goedkope reinigingsproducten. Daarom, wanneer interieurontwerp beter is om ze te vergeten.

Koperen wastafel in de badkamer.

Schakel gezond verstand in - het materiaal, voor welke ruimte het ook is gekozen, moet geschikt zijn. Venetiaans gips is bijvoorbeeld duidelijk niet gemaakt voor de kookzone in de keuken. En in de slaapkamer ziet er vreemde wandtegels uit.

 

Tegels zijn meer geschikt voor de keuken of badkamer, maar niet voor de slaapkamer.

Als je je leven veel gemakkelijker wilt maken, koop dan een wasbare afwerking en kies materialen die opnieuw kunnen worden geverfd. Dus ten eerste kunt u het interieur vaak vernieuwen en ten tweede zonder problemen wasbare vlekken of kindertekeningen verwijderen.

  Minimalisme in het interieur

  En ten slotte is de vierde walvis het minimum aan meubels en decoratieve elementen. Immers, hoe kleiner de oppervlakken en objecten voor het verzamelen van stof, des te gemakkelijker het reinigen is. Denk ook aan de ingebouwde of hangende leidingen, die het reinigen van de vloer aanzienlijk zullen vereenvoudigen.

  Zwevende wastafel in de badkamer.

  Wat meubels betreft, deze moeten multifunctioneel en compact zijn. Kies daarnaast, indien mogelijk, interieurartikelen op de poten of wielen. Dergelijk meubilair is veel gemakkelijker te verplaatsen + u kunt zelfs moeilijk bereikbare plaatsen bereiken, bijvoorbeeld onder een bank of bed.

  Meubels op wielen zijn gemakkelijker te verplaatsen.

  Zorg voor verborgen opslagsystemen. Ze kunnen fungeren als dressoir, brede vensterbank, stoellade. Als er plotseling vrienden of familieleden op bezoek komen, kun je snel dingen verwijderen die in de kamer liggen en een illusie van orde creëren. Natuurlijk moeten ze in hun vrije tijd op hun plaats worden gezet.

  Dorpel met functionele laden.

  En het laatste moment: probeer boeken, beelden en andere souvenirs niet op de open planken te plaatsen, maar in de kast achter het glas. Ze verzamelen dus minder stof, wat betekent dat u ze minder vaak hoeft af te vegen.

  In de kast kunt u boeken, schalen, souvenirs bewaren.

  Pin
  Send
  Share
  Send
  Send