Handige ideeën

Hoe odnushku zone om zijn mogelijkheden uit te breiden

Pin
Send
Share
Send
Send


Eigenaren van kleine appartementen, waar een kamer als slaapkamer en een woonkamer en een kinderkamer dient, zullen u niet benijden.

Als u echter enkele bestemmingsregels kent en deze met succes in de praktijk toepast, kunt u de ruimte zo inrichten dat deze u groot en ruim lijkt.

Lees hoe u dit kunt doen in het artikel.

Ruimtezonering met kleur en verlichting

Verschillende achtergronden duiden verschillende zones aan.

Voor kleine appartementen is het het beste om lichte tinten te gebruiken die de ruimte visueel vergroten. Maar in het geval van zonering zijn andere kleuren voldoende. Dus, met behulp van verf of behang, kunt u accenten in de kamer plaatsen, de locatie van de bank of het bed aangeven. Deze eenvoudige methode helpt het oog om de geselecteerde plaatsen als afzonderlijke zones waar te nemen.

Dezelfde situatie is met vloerbedekkingen. In de "slaapkamer" kunt u tegels gebruiken, en in de "woonkamer" - parket. Ze kunnen zowel dezelfde kleur als verschillende kleuren hebben, afhankelijk van het ontwerp van de kamer.

Kies een vloerbedekking die geschikt is voor het interieur.

Je kunt de kamer ook in verschillende tinten verdelen - in de slaapkamer om een ​​licht kleurenschema te gebruiken en waar je gasten gaat ontvangen - donker. Houd er rekening mee dat de kleur van het plafond iets lichter moet zijn dan de muren. Dus het lijkt hoger en het appartement wordt minder krap.

Donkere meubels zijn perfect voor de woonkamer en licht - voor de slaapkamer.

U kunt hulpverlichting inschakelen. De beste oplossing is de lampen, die niet zichtbaar zijn voor nieuwsgierige blikken. Deze aanpak zal de woning lichter en ruimer maken.

Spotlights zullen de kamer perfect verlichten, maar zullen geen ongewenste aandacht trekken.

De bovengenoemde "denkbeeldige" grenzen, ingesteld met behulp van kleuren en lampen, spelen een zeer grote rol in het gevoel van comfort en gezelligheid. Maar het is nog steeds beter om de kamer in zones te verdelen met behulp van tastbare objecten.

Zonering van een kamer met meubels

Het rek is een interessante optie voor zonering.

De meest populaire optie voor het bestemmen van een appartement met één kamer is meubilair - in elk geval moet u het kopen en in een kamer plaatsen, dus er zijn geen extra financiële investeringen nodig om de kamer in verschillende zones te verdelen. Het belangrijkste is om de meubels op de juiste manier te installeren, zodat u comfortabel door de kamer kunt bewegen. Anders is het de gebruikelijke warboel, geen zonering.

Gebruik multifunctioneel opvouwbaar meubilair om het probleem op te lossen. Een goede optie - opklapbaar bureau. Wanneer u het niet voor het beoogde doel gebruikt, kan het als plank worden gebruikt.

Een kledingkast met een tafel zal een werkgebied aanwijzen.

Scheid de slaapkamer van de woonkamer om te helpen met boeken. Het kan worden geopend om de zon gemakkelijk door te laten, of gedeeltelijk worden gesloten met aantrekkelijke laden of deuren. Kies een model dat bij uw interieur past.

Een open rek laat de straatlantaarn de kamer binnen.

Ook geschikt voor vouwbank, die kan fungeren als een slaapplaats en een ruimte voor recreatie, receptie. De originele scheidingswand maakt het hoofdeinde. Het is een klassieke scheidingswand, maar wordt rechtstreeks op het meubilair gemonteerd. De afmetingen kunnen naar eigen inzicht worden gekozen: tot aan het plafond of de helft. Aan de andere kant kan dergelijke rugleuning lades voor kleding en andere dingen bevatten.

Multifunctioneel hoofdeinde is ook geschikt voor zonering en opslag.

Slaapkamerzonering

Over de slaapkamer gesproken: aangezien het van het grootste belang is, moet het ontwerp ervan met alle verantwoordelijkheid worden benaderd.

Eerder, als meerdere mensen de nacht in dezelfde kamer doorbrachten, werd de bestemmingsfunctie uitgevoerd door een luifel, die speciaal voor dit doel werd uitgevonden.

De luifel zal het bed voor nieuwsgierige blikken verbergen.

Maar in de 21e eeuw, wanneer er veel verschillende technologieën zijn, kan het probleem creatiever worden opgelost. Als de kamer bijvoorbeeld hoge plafonds heeft, kunt u de tweede laag rangschikken en daar een bed plaatsen. Deze optie is zeer winstgevend, omdat u ten eerste uw persoonlijke ruimte krijgt die niemand vanaf de "eerste verdieping" ziet, en ten tweede worden waardevolle vierkante meters vrijgemaakt. Onder het bed kunt u een kantoor, kleedkamer, kinderkamer, een gezellige plek om te ontspannen met twee stoelen en een kleine salontafel regelen. Over het algemeen alles wat je hart begeert.

Als je het bed op het tweede plaatst, maak dan veel ruimte vrij op het centrale plein.

Een andere populaire oplossing is het podium. Dit apparaat zelf is een geweldige manier om de slaapkamer van de gemeenschappelijke ruimte te scheiden en boven de woonkamer en werkruimte te tillen. Maar als u niet genoeg eigen ruimte heeft en nog meer privacy wilt, plaatst u een plank of een scheidingswand aan de zijkant van het podium.

Het podium markeert het slaapgedeelte.

Scheidingswanden gebruiken voor zonering

De meest populaire zijn gipswanden.

Overweeg voordat u een partitie selecteert en installeert, welke functie deze moet uitvoeren. Maak je gewoon een kamer in een kamer of heeft het geluidsisolerende eigenschappen? Of misschien wilt u een dikke scheidingswand installeren om te voorkomen dat vreemde geuren uit de keuken of eetkamer de slaapkamer binnendringen? Zodra u het doel hebt bepaald, kunt u stoppen bij een specifiek model.

Transparante schuifwand past harmonieus in elk interieur.

Schuifschermen of mobiele opties zijn bijvoorbeeld mobiel en compact. Afhankelijk van uw vereisten kunnen ze worden verplaatst of volledig worden verwijderd. Maar de gordijnwanden helpen het bed te verbergen voor nieuwsgierige ogen, bijvoorbeeld als het in een nis staat.

Het scherm kan op elk moment worden verplaatst.

Glazen en spiegelwanden beschermen tegen vreemde geluiden, maken de kamer gemakkelijker, luchtiger en worden een uitstekend decoratief element. Maar met al hun voordelen kunnen ze geen privacy bieden. Dit probleem kan echter eenvoudig worden opgelost met gordijnen of jaloezieën.

Glazen schermen maken de ruimte licht en luchtig.

Objecten bestemmingsplan handelen ook ingemaakte bloemen, gordijnen, decoratieve items. Het belangrijkste is om te weten hoe ze te gebruiken en dan wordt zelfs een klein appartement ruim, comfortabel en schittert met nieuwe kleuren.

Bloemen op een hoog voetstuk kunnen ook deelnemen aan het bestemmingsplan van een kamer.

Bekijk de video: Убираем "Попины Ушки". Фитнес Дома (Juli- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send