Handige ideeën

Lange smalle gang: ontwerptrucs die de ruimte helpen "uit te breiden"

Pin
Send
Share
Send
Send


De indeling van de meeste appartementen laat veel te wensen over, vooral als het gaat om gangen. Eigenaren van appartementen met een smalle lange gang kunnen vaak niets zinnigs bedenken, daarom verlaten ze dit deel van de ruimte zonder speciale veranderingen.

Maar moderne ontwerpers hebben veel manieren gevonden om de situatie te corrigeren, en als ze fysiek niet helpen om de geometrie van de kamer te veranderen, zullen ze visueel een vleugje comfort en speciale esthetiek introduceren.

Ontwerpopties voor een zeer smalle en lange gang.

Helaas hebben bij de planning van de meeste appartementen smalle lange gangen de overhand, wat hielp om kamers geïsoleerd van elkaar te maken. Daarom? Met aparte woonkamers verloren de eigenaren de comfortabele hal, waar ze extra opslagsystemen konden organiseren of op zijn minst esthetische voldoening konden krijgen. Vaak is het niet mogelijk om de geometrie van een dergelijk project te wijzigen, omdat gangmuren in de meeste gevallen de dragers zijn. Maar dit feit betekent niet dat er niets kan worden gedaan, omdat creatieve ontwerpers zelfs veel manieren hebben gevonden om uit deze situatie te komen, waarover we nu zullen vertellen.

1. Bekwame selectie van kleurenpalet

Als u het gebied in wit rangschikt, kunt u contrasterende kleuren aan het decor toevoegen.

Iedereen kent de waarheid dat je met behulp van kleur de visuele perceptie van elke kamer drastisch kunt veranderen. Immers, als u een fout maakt of overdrijft, dan kan zelfs het huis worden omgezet in een saaie kennel. Welke kleur als prioriteit moet worden gekozen, is de mening van de ontwerper verdeeld, de meerderheid is van mening dat alleen lichte kleuren leefruimte kunnen toevoegen.

Lange gebieden kunnen het beste worden gezoneerd.

Vanwege het contrast van kleuren, kan een smalle gang met een lengte van meer dan drie meter worden gezoneerd, waardoor een entreezone en een gang worden gecreëerd, de zogenaamde entreehal.

Ontwerp van een smalle gang in heldere kleuren.

Als je een fan bent van lichte kleuren, moet je niet voor alle gebieden een witte kleur kiezen. Het is beter om naar verschillende grijstinten, bleekroze of blauw, olijf of lila te kijken, maar probeer de overvloed aan warme tonen te vermijden, ze kunnen het volume verder verminderen.

Beige tinten in het ontwerp van de gang kunnen worden "verdund" met donkere gevels van deuren.

Als je niet aan je interieur denkt zonder de alomtegenwoordige en praktische (volgens de meeste) beige tinten, versla ze dan met contrast, vloer, plafond of meubels.

Het gebruik van behang met een verloop zal helpen om een ​​interessant en stijlvol interieur te maken.

Varianten van een smalle gang.

Experts adviseren om speciale aandacht te schenken aan het behang met het verloop, omdat ze in het interieur van zo'n onpraktisch deel van het appartement een speciaal hoogtepunt kunnen brengen, en met bekwame "markeren" om de illusie van ruimtelijkheid en luchtigheid te creëren. Welk palet wordt gekozen, het belangrijkste? Vergeet niet dat de saaie monotonie in pastelkleuren de sfeer van het huishouden negatief beïnvloedt.

2. De aanwezigheid van glanzende oppervlakken en spiegels

Spiegel oppervlakken in een smal gangontwerp.

Zoals bekend is elke reflectie altijd een goede hulp bij de visuele uitbreiding van de ruimte. De moderne markt, als afwerkingsmaterialen, en de meubelindustrie biedt slechts ongelooflijke kansen om de illusie van ruimte en speciale luchtigheid te creëren.

Visuele uitbreiding van een smalle ruimte met behulp van spiegels.

In het voorportaal zou het passend zijn om naar een grote spiegel te kijken en het maakt niet uit of deze aan de muur of aan de voorkant van de kast is. Als er geen ruimte is voor de kast en een grote spiegel niet kan worden opgehangen, komen spiegelinzetstukken op de binnendeuren te hulp.

Gebruik glanzende oppervlakken om de smalle gang visueel uit te breiden.

Glanzende en spiegelende oppervlakken voegen visuele ruimte toe.

Voor degenen die geen spiegels op de deuren van kasten accepteren, kunt u ze vervangen door een glanzende afwerking, die ook wonderen kan verrichten. Contrast glanzende plafonds en vloeren, die op elkaars gebieden reflecteren, creëren een speciale sfeer van diepte en ruimtelijkheid, zien er erg interessant uit. Het is vanzelfsprekend om het hele beschikbare gebied uit te rusten met spiegel- of glanzende oppervlakken, maar het is nuttig en interessant om te experimenteren.

3. De uitgesproken textuur van afwerkingsmaterialen is een speciale manier om de ruimte uit te breiden.

Het gebruik van gestructureerde oppervlakken in het interieur van een smalle gang.

Getextureerde afwerkingsmaterialen zien er op elk vierkant erg indrukwekkend uit, of het nu gaat om gestileerde baksteen of zelfs metselwerk, of misschien een aantal gipsplaten. De enorme prominente textuur is immers een zeer krachtige afleiding die een niet-standaard kamer een gevoel van ruimtelijkheid kan geven.

Ideeën voor het gebruik van behang met textuur en decoratieve gips tegels in het ontwerp van een smalle ruimte.

Tegelijkertijd is het niet de moeite waard om te puzzelen waar u een natuursteen kunt vinden, en nog meer, ze kunnen gemakkelijk worden vervangen door decoratieve panelen die een bepaald oppervlak nabootsen. Je kunt zelfs behang gebruiken dat de illusie van volume van het materiaal creëert, terwijl de ruimte zelf visueel wordt vergroot.

Het gebruik van strips en rhombuses in het ontwerp van de binnengang en de gang.

Zelfs de track met het juiste patroon zal helpen de illusie van meer ruimte te creëren.

Origineel vinylbehang met een gestreept of zigzagpatroon in een horizontale positie, vooral in het smalste gedeelte van de gang. Als u bijvoorbeeld het vloerpatroon loodrecht op de lange muren plaatst en naast het gestreepte behang aan de smalle verre muur lijmt, kunt u een zeer interessant en merkbaar visueel effect van expansie creëren.

De diagonale opstelling van de vloer zal ook helpen om de ruimte uit te breiden.

Maar de meest winnende optie is het diagonale patroon, dat in staat is om de illusie van bijna vierkante ruimte te creëren, zelfs tot de smalste kamer.

4. Accent - een interessante techniek om de leefruimte te vergroten.

De nadruk leggen op de eindwand van een smalle en lange gang.

Gezien de niet-standaard geometrie en het kleine gebied van de gang, is het noodzakelijk om een ​​accentvlek zeer zorgvuldig en correct te maken, omdat door op de verkeerde muur te letten, u het tegenovergestelde effect kunt krijgen. Een dergelijke krachtige techniek om de visuele ruimte te vergroten kan worden gemaakt met behulp van behang, contrasterende kleuren, gestructureerde panelen of meubels en spiegels. Hier kan fantasie zich in elke richting afspelen, het belangrijkste is om het niet te overdrijven.

Accentmuur kan worden georganiseerd met behulp van interessante verlichting.

Om de vorm van een smalle gang te verbeteren, zou een interessante optie zijn om contrasterende wanden te maken, met behulp van de verdeling van accenten over verschillende zones, zonder zich op slechts één te concentreren.

Fragmentarisch gebruik van buitengewone tekeningen of objecten om een ​​accentmuur in een smalle gang te creëren.

Met de leisteenmuur kunt u een accentvlek tekenen en kinderen de mogelijkheid geven om te tekenen.

Dus als u bijvoorbeeld lange muren in lichte kleuren schildert, bij voorkeur in koude of neutrale kleuren, moeten de eindvlakken zo actief en helder mogelijk zijn. Om dit te doen, geschikt behang met een groot patroon of decoratieve textuurpanelen, en bij voorkeur warme kleuren. Een dergelijke techniek zal helpen de korte wanden dichterbij te brengen en de lange te verlengen, waardoor de verhoudingen van niet-standaard ruimte aanzienlijk worden verbeterd.

5. Licht is de beste vriend voor meer ruimte en een betere esthetiek.

Juiste verlichting smalle gang.

Zelfs als je erin slaagde de donkerste tinten van het behang te kiezen of alle muren blauw schilderde, dan kan met behulp van licht zelfs een dergelijk incident worden gecorrigeerd. Verlichting kan immers het hele interieur onherkenbaar veranderen, u hoeft alleen maar in detail na te denken waar en hoe verschillende lichtbronnen worden geïnstalleerd.

Extra verlichting smalle gang.

Het is noodzakelijk om te begrijpen dat één kroonluchter niet genoeg zal zijn, zodat een constant donkere kamer (er zijn immers geen ramen in de appartementen in de gangen!) Gezellig kan zijn en tenminste visueel volume en voldoende ruimte heeft.

Het regelen van een smalle gang.

Zie er goed uit in de gebouwen van dit soort gerichte verlichting. Volgens experts, als de lichtstroom naar de lange muren vanuit het midden van het plafond wordt gericht, dan zal deze techniek eenvoudig de smalle gang "redden". Voor deze doeleinden is het beter om vlekken te gebruiken. Kijk ook goede vloerlampen aan de zijkanten van de spiegel en bij de ingang van het appartement.

6. Het gebruik van verticale oppervlakken

De muren van de gang betrekken met behulp van schilderijen en foto's in het kader.

Als de gang een breedte heeft van minder dan een meter, of dezelfde ruimte overblijft na de installatie van opslagsystemen, dan moet de vloerruimte niet worden gebruikt. Uitzonderingen kunnen alleen de plaatsing van de poef en de plank (kast) voor schoenen zijn. De rest van het meubilair is natuurlijk beter om aan de muren te hangen, zonder de veiligheid van het verkeer van huishoudens te vergeten.

Krappe ruimte is beter om niet met veel meubels vol te zitten.

Daarom is het beter om bij het ordenen van dit specifieke gebied zich te houden aan het minimalisme-principe en alleen de meest noodzakelijke te proberen, rekening houdend met functionaliteit en maximale functionaliteit. Vergeet niet dat het afhangt van hoe comfortabel je je dagelijks zult voelen, vooral als er oude mensen en kinderen in huis zijn, of je zonder problemen bovenkleding of schoenen kunt aantrekken of jezelf gewoon op orde kunt brengen.

Kastkast is beter om een ​​smalle eindzijde te hebben.

Daarom, als het mogelijk is om een ​​kleedkamer uit te rusten, installeer dan alle opslagsystemen daar, en plaats in de gang een mini-galerij of plaats eenvoudig familiefoto's in frames op een vrije muur. Ook kun je kunst van je kind, enz., Massa-opties ophangen en je besluit dat je je comfortabel en vrolijk zult voelen.

Bron van

Bekijk de video: XXL panorama sfeervisual Rotterdam LBS Let's be smart! (Juli- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send