Handige ideeën

Klein badkamerontwerp: hoe de ruimte te gebruiken en meer dan 80 functioneel ontworpen interieurs

Pin
Send
Share
Send
Send


Als u een badkamer heeft met een oppervlakte van slechts 3 vierkante meter. m, dan heb je bij het kiezen van een ontwerp waarschijnlijk naar veel opties en verschillende foto's gekeken. Om het mooi en comfortabel te maken, moet u aandacht besteden aan alle elementen van het arrangement. Dit is natuurlijk moeilijker dan alles perfect te doen in een ruime kamer, maar nog steeds mogelijk.

Met de juiste planning kan zelfs een kleine badkamer gezellig zijn.

Mooi interieur hygiënische ruimte van 3 vierkante. m.

Metselwerk in badkamerontwerp

De eerste fase van interieurplanning is een inspectie van wat we voor werk hebben. Omdat alleen ergonomisch ontwerp zal bevallen. Dus, vragen die moeten worden beantwoord voordat u plant:

  • De badkamer is gescheiden of gecombineerd?
  • Wordt de badkamer gebruikt voor opslag of is al het andere?
  • Staat de wasmachine hier of in de keuken?
  • Liever douchen of baden?
  • Heeft een ketel nodig of is het beter zonder?

Douchecabine achter de scheidingswand

Na het beantwoorden van deze vragen hebben we een lijst met elementaire structurele elementen bij de hand en het is tijd om verder te gaan naar details.

Opslag van dingen

Interessant badkamerontwerp 3 vierkant. hi-tech stijl

Laten we beginnen met het opslaan van dingen. Waarom? Als je naar de foto's van koele badkamers kijkt, zie je meteen één ding gemeen: het minimum aan dingen op open oppervlakken. Hoe kleiner hoe beter in elke stijl. Daarom is het noodzakelijk om te voorzien waar de blikken en flessen moeten worden geplaatst, zodat ze de schoonheid niet blokkeren. Als je er niet meteen over nadenkt, dan blijkt dat er geen plaats is om ze te plaatsen.

Wat zijn de dingen in de badkamer en voor hoeveel mensen? Dit zijn shampoos, balsems, gels, cosmetica voor vrouwen, kinderspeelgoed. Plus huishoudelijke chemicaliën voor wassen en schoonmaken, plus bezems-sovochki, dweilen en vodden, en een emmer voor het wassen van de vloer, als je deze gebruikt.

Gezellige moderne badkamer

Heldere kleuren zullen uw interieur leuker maken.

Tip! Amerikaanse schoonmaakbedrijven adviseren om veel servetten en vodden te kopen voor het schoonmaken. In het proces, de vervuilde uit te stellen en schoon te maken. En om aan het einde alles samen te wassenki. Dit bespaart veel tijd en moeite bij het constant rennen naar de gootsteen.

Deze dingen zijn veel, ze zijn relatief klein, maar helder. Omdat visueel veel ruimte in beslag neemt in de badkamer en eruit ziet als een puinhoop, ongeacht de indeling. Zodat het ontwerp van de badkamer niet achter hen verloren gaat, zelfs voordat u de afwerking en zelfs het sanitair kiest, denk erover na hoe u deze broodnodige dingen minder opvallend maakt.

Vertel hoeveel dingen elk gezinslid dagelijks gebruikt, en wat slechts af en toe nodig is om te begrijpen hoeveel kluisjes en planken u nodig hebt. En tel de huishoudelijke chemicaliën en schoonmaakproducten. Hoeveel ruimte heb je daarvoor nodig? Als u iets anders in de badkamer opbergt, zoals gereedschap, kerstversiering, enz., Moet u daar ook rekening mee houden.

Klassieke stijl in het interieur van de badkamer

Voor compacte opslag van deze fondsen zijn er verschillende opties. Dozen, organisatoren, kasten, open planken. Maar de ervaring van ontwerpers suggereert dat het beter is om te combineren. Dus, als elk familielid zijn eigen box of organisator heeft, is het handhaven van de orde daarin veel eenvoudiger. Omdat zelfs als dingen willekeurig in een doos worden gedumpt, het er netter uitziet dan een batterij potten en kegels.

Grote huishoudelijke apparaten

Een wasmachine geïnstalleerd onder het aanrecht past perfect in het interieur

Badkamerontwerp met een wasmachine en toilet is al een gemakkelijke taak. Maar het zal de noodzaak om een ​​ketel of gaskolom te plaatsen aanzienlijk bemoeilijken. Vermom ze en zal niet werken. Maar er zijn manieren om de schade door deze monsters te minimaliseren. Zodat ze minder ruimte innemen, is het aan te bevelen om boven het toilet of buiten de deur te hangen, om niet in het oog te springen.

Horizontale ketel geïnstalleerd in een nis

Raadpleeg bovendien een ervaren loodgieter. Misschien is uw ketelmodel geschikt voor horizontale installatie en zal het minder opvallen. En kijk ook naar de chromen versies van boilers. In combinatie met andere elementen van metaalkleur zal het niet zo opvallend zijn.

Schuifdeuren helpen om grote huishoudelijke apparaten te verbergen.

De volgende fase: een wasmachine en een wasmand. Het stereotype van de auto met de bovenwagen werd lange tijd bewaard, maar een machine met zijlader is meer geschikt voor een kleine badkamer. Omdat bovenop je iets of de machine zelf kunt plaatsen om iets te verbergen.

Een van de goede opties is om de machine en de mand onder hetzelfde aanrecht met de gootsteen te plaatsen, als het mogelijk is om ze langs één muur te bouwen. Als u de machine apart moet plaatsen, zet hem dan uit de deur, onder de ketel, als hij daar hangt. Een wasmand - bovenop. Dus het blijkt dat de hoek ten volle wordt gebruikt.

Beige kleur geeft een gevoel van comfort aan uw interieur.

Welk bad kiezen?

Hier moet u zich concentreren op uw eigen voorkeuren. Als het leven niet zoet is zonder een bad met schuim, moet je het niet opgeven om de ruimte te vergroten, zelfs niet met 3 vierkante meter. m. Gelukkig zijn er nu voldoende miniatuuropties. Hoekige, versmalde, verkorte of zelfs niet-standaard vormen.

Mooie badkamer in Scandinavische stijl

Bovendien laten sommige baden decoratieve panelen of schermen toe waarachter planken voor huishoudelijke chemicaliën worden geplaatst. En dit is een manier om niet te baden in het irrationele ruimtegebruik. Omdat er verschillende soorten intrekbare structuren zijn die helpen om de nissen onder de badkamer maximaal te gebruiken.

Wit bad op een donkere achtergrond lijkt veel ruimer

Hoekbad - ideaal voor kleine kamers

Om de rest van de kamer tegen waterspatten te beschermen, kunnen gordijnen zijn, die ze in een onafhankelijk kleuraccent veranderen. Of gebruik het glas. Beter transparant, omdat het visueel de ruimte helemaal niet scheidt. Maar vergeet niet dat alle spatten erop zichtbaar zullen zijn, wat betekent dat je het vaak moet wassen. De matte versie is minder zorgzaam, maar geeft niet het effect van een enkele ruimte.

Douchecabine

De douchecabine heeft veel voordelen ten opzichte van de traditionele badkamer.

Ten eerste is het milieuvriendelijk. En economisch, omdat het waterverbruik veel minder is. En ten tweede, wat in ons geval belangrijk is, ook de besteding van ruimte. En de keuze van de kraampjes doet niet onder voor de baden. Ze verschillen in vorm en vulling. Bij sommige kun je zelfs naar de radio luisteren. Maar vergeet niet dat dure modellen vaak groter zijn. Maar kleine badkamers zijn 3 vierkante meter. m zal beter zijn als je een beetje meer gebied wint met behulp van hoekmodellen.

Maar belangrijker bij het kiezen van de hoogte van de pallet. Als er kinderen in huis of ouderen zijn, is het beter om modellen met een lage pallet te kiezen. En vergeet niet om het optimale materiaal voor de muren te kiezen. Zoals gewoonlijk zijn transparante schuifdeuren geschikt om ruimte te besparen.

Voor gezinnen met kleine kinderen is het beter om een ​​douchecabine met een diep dienblad te kiezen

Er is ook een radicale optie voor het uitbreiden van de ruimte - een douche in Finse stijl. Wanneer de gootsteen recht in de vloer is geplaatst, is het belangrijkste hier om de juiste afvoer te maken. Plaats hiervoor de vloer met een helling in de richting van de ladder voor water. In het ideale geval vereist een dergelijke constructie een vloer van het warme watertype zodat het water snel droogt. Maar dit ontwerp vindt helemaal niet plaats, en zelfs in een kleine ruimte kun je veilig bewegen. Bovendien is het handig om bij het opstellen van een dergelijke douche een nis te maken voor opslag, waarin laden worden geplaatst, op de volledige hoogte.

Kleurscheiding van afzonderlijke zones in het badkamerinterieur

Toiletpotten

Besparing op afwerkingsmaterialen is een van de belangrijkste voordelen van een gecombineerde badkamer

Je hebt geluk als je een badkamerontwerp van 3 vierkante meter kunt plannen. m zonder toilet. Maar als dit niet wordt vermeden, zijn er manieren om het zo compact mogelijk te plaatsen. Wandtoiletten zien er bijvoorbeeld lichter uit en zijn gemakkelijker te reinigen. Ja, de installatie vereist een doos, die een deel van het gebied in beslag neemt om de tank en leidingen te verbergen. Maar op de resulterende richel kunt u vaak de nodige dingen of decoraties plaatsen. Overigens is de hoekinstallatie ook geschikt voor het toilet, hoewel dit enigszins ongebruikelijk is.

Rode kleur in het interieur van de badkamer gecombineerd met het toilet

Hangend toilet bespaart wat ruimte in uw interieur

Tip! Als uw gezinsleden geen specifieke sanitairbehoeften hebben, bekijk dan de miniatuuropties. Qua functionaliteit doen ze niet onder voor gewone, maar het is gemakkelijker om in een kleine kamer te staan.

Sanitair met een ongewoon ontwerp in de loft in interieurstijl

Wat te doen met de gootsteen?

Wastafels worden vaak helemaal schoongemaakt, alleen om ruimte te besparen. Vooral als er een bad is. Maar als je de kraam hebt gekozen, dan heb je het nodig. En er zijn manieren om het te installeren zonder verlies van ruimte.

In de badkamer van 3 vierkante meter. de wastafel moet compact zijn

Hoekwasbak is perfect voor het interieur van een kleine badkamer

Een eenvoudige optie - kleine hoekmodellen. Ze zijn genoeg om hun tanden te wassen en te poetsen, en de plaats is door een minimum bezet. Complexer - gootsteen met zijafvoer. Bij dergelijke ontwerpen is alle ruimte vrij, wat betekent dat er een wasmachine, planken of voetstuk past.

Belangrijke dingen! Als de badkamer waslijn nodig heeft, dan is uw manier - vouwen. In de gevouwen versie is dit slechts een lichte plank aan de muur, bijna onmerkbaar.

Een wastafel op de badkamer is een andere geweldige manier om ruimte te besparen.

registratie

Stijlvol modern interieur van een kleine badkamer

Het is beter om alleen over te gaan tot de keuze van de afwerking als het al duidelijk is wat het is. De algemene regels voor het afwerken van een klein bad zijn dezelfde als voor elke kleine kamer.

  • Lichte kleuren. Ze vergroten de ruimte visueel en geven een gevoel van zuiverheid.
  • Glanzende oppervlakken die licht reflecteren. Net als spiegels vergroten ze de ruimte. Maar in een kleine kamer is de spiegel beter om er een op te hangen, om het effect van de spiegelgang niet te krijgen.

Spiegel in het interieur helpt om de ruimte visueel te vergroten

Glanzende zilveren muren in een modern interieur

  • Middelgrote of kleine elementen van het decor, om de ruimte niet visueel te overbelasten. Maar het is ook niet de moeite waard om te krimpen, zodat het niet in de ogen ruikt. Het is bijvoorbeeld een goed idee om enkele decoratieve elementen met mozaïek te maken, maar om de hele kamer te bedekken met pixeltegels - niet zo veel, je ogen worden moe.
  • Verticale en horizontale lijnen. Met hun hulp kunt u de ruimte visueel uitbreiden of het plafond verhogen. Maar hier is een regel die vergelijkbaar is met de regels in kleding: zodat de lijn het silhouet visueel tekent, deze moet ononderbroken zijn en niet in stukken zijn gebroken. Maak deze lijnen niet alleen af, maar hang bijvoorbeeld horizontale planken op.

Verticale balken maken de ruimte visueel hoger.

  • Diagonaal is een andere manier om visuele effecten te gebruiken. Als u tegels op de diagonaal legt, wordt de ruimte ook groter.

accenten

Keramische gootsteen en helder mozaïek zijn heldere accenten van uw ontwerp.

Over het algemeen verdient het de voorkeur om miniatuuronderdelen te kiezen. Maar uitzonderingen zijn hier mogelijk. Eén groot, helder element kan bijvoorbeeld de aandacht afleiden van minder succesvolle. Bijvoorbeeld van een ketel. Maar het is beter om niet betrokken te raken bij het aantal accenten, als er onvoldoende ruimte is. Een helder vloerkleed, handdoeken en een zeepdispenser kunnen voldoende zijn als er al heldere elementen in de kleuren van de muren zijn. Dit is een manier om het interieur op te frissen wanneer u maar wilt. Hang gewoon textiel van een andere kleur, verwissel de dispensers, naai hoezen op manden, als u ze gebruikt. Nieuwe indruk en minimale kosten.

Een heldere muur helpt een specifiek gebied te markeren

Om je interieur niet saai te maken, voeg je er heldere elementen aan toe

Donkere kleuren. Ze kunnen een goede hulp zijn als je ze gedoseerd gebruikt. Maak bijvoorbeeld de nis donkerder, zodat deze er dieper uitziet dan hij in werkelijkheid is. Of leg een donkere tegel op de vloer, zodat deze fel contrasteert met het witte plafond en de hoogte van de kamer vergroot. Bijvoorbeeld bij het ontwerpen van een gecombineerde badkamer van 3 vierkante meter. m verduister de nis met het toilet.

De witte kleur verzacht de rood-zwarte combinatie en maakt het interieur rustiger.

Badkamerontwerp 3 vierkant. m: materialen

Het interieur van de badkamer moet vrij moeilijke omstandigheden kunnen weerstaan. Water, temperatuur daalt. Traditionele afwerking met keramische of porseleinen tegels. Dit is een praktische optie, vochtbestendig, niet vatbaar voor schimmel, gemakkelijk schoon te maken en gelukkig met een keuze aan kleuren en texturen.

De tegel in de inrichting van de badkamer is het populairst

Een van de moderne materialen is vinylbehang. Ze zijn duurzaam, bestand tegen vocht, ze kunnen worden gewassen en geverfd. Maar zelfs met dit in gedachten, zijn ze beter gelijmd op de droogste delen van de kamer. Toch is vinyl een goede manier om ongewone accenten toe te voegen, omdat ze stilistisch heel anders zijn dan de gebruikelijke patronen van tegels. U kunt bijvoorbeeld spelen op het contrast van natuurlijke structuren en delicate bloemmotieven.

Vinyl behang in de badkamer wanddecoratie

Voor fans van minimalisme in de decoratie zijn er vochtbestendige verf. Als u de voorkeur geeft aan eenvoudige gladde oppervlakken, zijn er nu voldoende geschikte materialen die gemakkelijk te reinigen zijn. En bevatten vaak schimmelwerende ingrediënten. En met behulp van kleuren kunt u eenvoudig precies de kleur maken die bij uw idee past, wat niet altijd mogelijk is met het gebruik van afgewerkte materialen.

Het interieur van een kleine badkamer in de stijl van Boho

En vergeet niet om ervoor te zorgen dat het meubilair, indien aanwezig, ook bestand is tegen vocht. Behandel oppervlakken bijvoorbeeld met speciale verbindingen die te vinden zijn in bouwmarkten. En zelfs de naden en voegen tussen de meubels die u niet van plan bent te verplaatsen, is het noodzakelijk om de kit te sluiten, om er geen water en stof te krijgen.

Bekijk de video: Kleine badkamer (Juli- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send