Handige ideeën

Hoe groenten en fruit in de kelder te bewaren

Elke tuinman weet dat groenten en fruit niet alleen goed moeten kunnen groeien, maar ook kunnen worden opgeslagen. Als u wilt dat uw gewas zijn nuttige eigenschappen behoudt tot het volgende seizoen, is het uiterst belangrijk om te weten hoe u het op de juiste manier in de kelder kunt plaatsen.

Als u zich niet aan de algemene bewaarregels houdt, is het waarschijnlijk dat uw groenten en fruit aan het begin van de winter al hun nuttige eigenschappen verliezen en uiteindelijk zullen ze volledig verdwijnen.

Hoe wortelen in de winter in de kelder op te slaan?

Het is het beste om de wortel te houden, bedekt met droog zand.

Wortelen zijn, ondanks hun hardheid, zeer delicate groenten. Omdat het geen dikke huid heeft, reageert het nogal negatief op de meest minimale temperatuurschommelingen. De beste optie voor het opslaan van deze wortel is temperatuur +1 en bijna 90% luchtvochtigheid in de kamer.

Het is duidelijk dat het bijna onmogelijk is om dergelijke omstandigheden in de kelder te creëren waar naast groenten ook wortels worden opgeslagen, dus het zou beter zijn als je er een soort beschermhoes voor probeert te maken.

Wortelen kunnen worden opgeslagen in:

 • Zaagsel. Ze creëren een laag die de luchtstroom naar de wortel remt en beschermt tegen koude en temperatuurschommelingen.
 • Zand. In dit geval wordt zand ook als tussenlaag gebruikt, maar worden groenten op een heel andere manier gelegd. Wortelen worden in rijen geplaatst en vormen een piramide. Elke afzonderlijke rij is bedekt met zand (de laag moet minimaal 1 cm zijn) en licht besprenkeld met water. Bij deze opslagmethode is het uiterst belangrijk om ervoor te zorgen dat de groenten elkaar niet raken.
 • Clay. Het wordt verdund met water tot de consistentie van dikke zure room, en vervolgens wordt de wortelgroente een paar seconden in de resulterende pap neergelaten, de beschermende behuizing wordt gedroogd en de hele mand of houten doos wordt gevouwen.

Hoe bewaart u bieten in de kelder voor de winter?

Opslagomstandigheden voor bieten voor de winter

Sekla verdraagt ​​absoluut geen hitte, dus het moet worden bewaard bij een temperatuur van niet meer dan +2. Als de temperatuur in de kelder je +5 stijgt, begint de groente snel vocht te verliezen en te rotten. Hierdoor kunnen bietenwortels ook het beste in een beschermende schede worden bewaard.

Opslag methoden:

 • Lijsterbes, varen en alsem bladeren. Vouw de bieten in een houten doos en verplaats deze met geoogste bladeren. Met deze opslagmethode worden je wortels niet alleen beschermd tegen temperatuurschommelingen, maar ook tegen microflora, die het verval van groenten veroorzaakt. De bladeren van deze planten gedurende de winter produceren fytonciden die ziekteverwekkers doden.
 • Zout. Dit product creëert een beschermende schaal die niet alleen vecht met temperatuurindicatoren, maar ook met vocht. Als je geen moeite wilt doen, bestrooi dan gewoon de bieten met zout. Maar als je wilt dat het tot de volgende oogst ligt, bereid dan een geconcentreerde zoutoplossing, dompel de bieten erin, wacht tot het volledig droog is en vouw het dan in de doos.

Hoe appels in de winter in de kelder te bewaren?

Appels op papier
 • Meestal laten we appels in de kelder vallen, nog steeds groenachtig, en al daar rijpen en smaken ze. En omdat ze tijdens het rijpingsproces een stof, ethyleen, gaan afscheiden, wat bijdraagt ​​aan het feit dat alle groenten in de directe omgeving beginnen te ontkiemen, is het beter om ze weg te houden van de rest van de oogst. Als je niet de mogelijkheid hebt om een ​​aparte ruimte voor appels toe te wijzen, gebruik dan onze tips.
 • Zorg eerst voor een goede ventilatie in de kamer. Dus bijna al het ethyleen wordt uit het pand gepompt en dat kleine deel dat erin blijft, zal niet langer grote schade aan uw gewas kunnen veroorzaken.
 • Ten tweede, probeer een verzegelde verpakking voor elke appel afzonderlijk te maken. Om dit te doen, neemt u het papier (het kan zelfs een krant zijn) en wikkelt u elk fruit er voorzichtig mee in. De appels die op deze manier worden bereid, kunnen worden gevouwen in houten dozen of kartonnen dozen.

Hoe bewaar je courgette voor de winter in de kelder?

Squash op het rek

Hoewel de courgette een zeer delicaat product is, kunt u het nog een tijdje in de kelder bewaren. Voor opslag is het het beste om wintervariëteiten te kiezen die een dikke en stevige schil hebben.

Houd er ook rekening mee dat om de courgette zo lang mogelijk zo smakelijk en sappig mogelijk te houden, deze een stengel moet hebben. Zorg er daarom bij het scheuren van de groente uit de stengel voor dat de wervelkolom niet minder dan 4 centimeter lang blijft.

U kunt courgette bewaren in:

 • grids. Neem een ​​kleine stapel, doe er een courgette in en hang hem aan het plafond. In deze positie blijft de groente minimaal 4 maanden vers.
 • Seine. Maak een houten rek in de kelder en bedek het met hooi. Leg er squash op in nette rijen, laat een kleine afstand tussen hen.

Hoe pompoenen voor de winter in de kelder op te slaan?

Opslag van pompoenen in de kelder
 • Velen geloven dat de pompoen geen speciale bewaarcondities vereist, dus leggen ze hem gewoon op de vloer van de kelder. Maar deze groente en courgette vereisen een zachtere houding. Als je haar op de grond laat liggen, kun je letterlijk binnen een maand zien dat ze begon te verslechteren.
 • Als je tot de volgende zomer gezonde pompoengerechten wilt koken, zorg er dan voor dat ze haar eigen plekje in de kelder heeft. De beste optie voor het bewaren van pompoenen is een houten rek van meer dan een meter hoog, bedekt met papier.
 • De pompoen moet zo worden geplaatst dat de stelen naar boven kijken en de zijkanten elkaar niet raken. Als je weet dat de temperatuur in de winter in je kelder onder nul kan dalen, leg dan alle openingen tussen de pompoenen met stro of hooi.

Hoe bewaart u aardappelen in de winter in de kelder?

Aardappel opbergdoos

Aardappelen reageren ook, net als elke andere groente, vrij sterk op de meest minimale veranderingen in temperatuur en vochtigheid in de kamer, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de kelder waarin het wordt opgeslagen op zijn minst goed wordt geventileerd. Het is het beste om dit wortelgewas op te slaan bij een temperatuur van +2 tot +4 en bij een luchtvochtigheid van 70%.

En als de temperatuurindicatoren nog steeds in de ene of de andere richting kunnen fluctueren, moet u de luchtvochtigheid zeer zorgvuldig controleren. Als de prestaties ervan ten minste 80% stijgen, begint uw gewas te worden bedekt met rot.

Het is het beste om aardappelen te bewaren in:

 • Grids. Als u geen speciale dozen hebt voor het bewaren van aardappelen, dan is het rooster precies wat u nodig hebt. Het laat lucht de hele tijd rond de knollen circuleren, waardoor ze niet nat worden en rotten.
 • Zakken. Als u deze opslagmethode kiest, geef dan de voorkeur aan tassen gemaakt van natuurlijke jute. In tegenstelling tot papier en plastic kunnen ze uw gewas beschermen tegen vocht en kou.

Hoe bewaar ik kool in de kelder in de winter?

Kool opknoping op een waslijn

Als je de hele winter je kool wilt eten, is het eerste wat je moet doen het juiste gewas verbouwen. Alleen rassen voor het late en middenseizoen zijn geschikt om in de kelder te worden gelegd. Maar de vroege kool wordt het best gemarineerd en bewaard in potten.

Het beste is dat kool, in tegenstelling tot andere groenten, niet bang is voor maximale luchtvochtigheid en zeer lage temperaturen. Maar toch moet deze groente worden bewaard met het oog op zijn functies. Het is beter als je het in de kelder vouwt zodat het niet in één stapel ligt.

dus:

 • Als je wilt dat de kool lange tijd zijn sappigheid niet verliest, gooi hem dan recht uit de wortel, droog de bovenste bladeren een beetje en hang hem vervolgens op aan het plafond of balk met het hoofd naar beneden. Zorg ervoor dat uw gewas op minimaal 30 centimeter van de muur is geplaatst. Als je kool dichterbij hangt, is er een mogelijkheid dat het altijd bevriest.
 • Je kunt proberen kool op te slaan in huishoudfolie. Voor deze opslagmethode is het het beste om koppen van dezelfde grootte te nemen. Ze moeten van de bovenste bladeren worden schoongemaakt, de stengel volledig afsnijden en vervolgens in meerdere lagen met een film wikkelen. Op deze manier bereid, oogst, zet in een mand of doos en leg het op een rek.

Hoe bewaar je aubergines voor de winter in de kelder?

Aubergine-opslag in de kelder

Om aubergines de hele winter vers te houden, moet je rekening houden met het feit dat deze groente een hoge luchtvochtigheid en gebrek aan licht nodig heeft. Zelfs in hun kelder wordt aanbevolen om ze met jute te bedekken, zodat de stralen van de zon zoveel mogelijk op hen vallen. Bouw indien mogelijk een afzonderlijk rek in de kelder, bedek het met papier en plaats de blauwe op een rij. Bedek ze met een zak en bestrooi met stro.

Als er onvoldoende ruimte in uw kelder is, verpakt u een paar van hen in plastic zakken en doet u ze in een doos met gaten. Plaats de doos op een hoogte van 1 meter boven de grond en dichter bij de muur. Controleer regelmatig of het fruit beschadigd of verrot is. Als u op zijn minst een klein stipje ziet, neem de aubergine onmiddellijk uit de doos. Als je dat niet doet, begint de groente te rotten en neemt het vocht van de nog normale vruchten weg.

Hoe watermeloenen in de kelder te bewaren?

Opslag van watermeloenen in de kelder
 • Ik wil onmiddellijk zeggen dat voor de winter in de kelder is het beste watermeloenen gekweekt in hun tuin. U kunt dus onafhankelijk de mate van volwassenheid bepalen en ze op het juiste moment afsnijden met wimpers. Om de watermeloen zo lang mogelijk te laten liggen, moet deze ongeveer vijf dagen vóór volledige rijpheid uit de tuin worden gehaald.
 • Als u gekochte watermeloenen voor opslag opslaat, probeer dan onrijp fruit te kiezen. De beste optie voor het opslaan van watermeloen is een net. In dit geval hoeft u niets te sleutelen. Je hoeft alleen de watermeloen van de grond te verwijderen, af te wassen, te wachten tot hij droogt, in het net te leggen en voorzichtig aan het plafond te hangen.
 • Een andere bewezen optie is klei. Het moet worden gemengd met water en vervolgens in een dunne laag op watermeloen worden aangebracht. Wanneer de kleilaag helemaal droog is, breng je de watermeloenen over naar het rek en leg je alle openingen ertussen met papier of stro.

Hoe rapen in de winter in de kelder op te slaan?

Manieren om rapen in de kelder te bewaren

Raap is een groente uniek in zijn voedingswaarde en in staat om het wintermenu zeer goed te diversifiëren. Houd rapen nodig evenals wortels en bieten. Daarom kunt u dit wortelgewas vrij gemakkelijk op hetzelfde rek met hen plaatsen of in de buurt van hen.

Voor opslag is het noodzakelijk om de sappige, volledig gerijpte vruchten te kiezen die geen schade hebben en rotten. Ja, en indien mogelijk, leg een kleine raap in de kelder. Omdat het heel snel in de gesneden vorm verdwijnt, is het beter als je fruit bewaart dat je meteen kunt eten.

Manieren om rapen in de kelder op te slaan:

 • Giet de raap af en doe deze in een plastic zak. Bind het vast en maak er vervolgens met een scherp voorwerp verschillende ventilatieopeningen in.
 • Leg rapen in houten kisten in rijen en bestrooi ze met zand of as. Houd de zandlaag zo dik en dicht mogelijk. Immers, als het erg dun is, zullen de groenten tijdens het opslagproces elkaar raken en zullen ze zeker beginnen te verslechteren.
 • Desgewenst kunt u een glazuur maken van klei, was of paraffine en elke raap apart smeren. Deze opslagmethode voorkomt het verlies van vocht en beschermt tegen bedorven microflora.

Hoe bewaart u peren voor de winter in de kelder?

Peren thuis bewaren
 • Veel tuiniers, die een peer in de kelder plaatsen voor opslag, maken een fout. Ze stoppen het gewoon in een lade, leggen het op een rek en vergeten het tot een bepaalde tijd. In de regel beginnen dergelijke vruchten snel te worden bedekt met rot. Waarom gebeurt dit?
 • Ten eerste mogen peren in geen geval in slaap vallen. Als je het snel doet, zal zeker wat fruit worden beschadigd, en je zult het niet opmerken, leg het neer met normale peren. Na enige tijd zal het beginnen te verslechteren en de vruchten die ermee in contact komen te rotten. Daarom is het beter als je het fruit voorzichtig, letterlijk een voor een in de doos legt.
 • Ten tweede houden peren niet erg van een hoge luchtvochtigheid; met het oog hierop moet alles worden gedaan zodat het het meest minimale effect op hen heeft. Om dit te doen, bedek de bodem van de doos met verschillende gebroken kranten en pas dan rijen rijen peren erin te verspreiden. En vergeet niet dat er niet meer dan drie rijen fruit in een doos kunnen zijn en dat elk van hen moet worden opgestapeld met 2-3 lagen papier.

Hoe bewaar je knoflook in de winter in de kelder?

Knoflookvlechten
 • De gemakkelijkste manier om knoflook op te slaan is ons bekend sinds de kindertijd. Waarschijnlijk herinnert ieder van ons de zeisen van deze geurige groente, die aan het einde van de zomer altijd onder het dak van het huis van de grootmoeder verscheen. Het meest interessante is dat je op deze manier knoflook tot de volgende zomer sappig en geurig kunt houden.
 • Als u geen knoflookvlecht wilt breien, kunt u deze proberen op te slaan in glazen potten. In dit geval moet u de kruidachtige stengel bijna helemaal onderaan de kop snijden en vervolgens de groente in een pot leggen, waarop zout wordt gegoten. Giet deze rij knoflook met zout en leg er een nieuwe op. Blijf de groenten op deze manier leggen totdat je de hele container vult.
 • Vergeet niet dat de laatste laag zout moet zijn, dus als je ziet dat er geen ruimte voor is, vul dan niet de pot in de nek. Wanneer de knoflook is gelegd, moet je de container in een donkere doek wikkelen en naar het rek in de kelder verplaatsen.

Hoe bewaar ik Chinese kool in de kelder?

Peking-kool kan in een doos worden bewaard
 • Beijing-kool is een tedere groente en kan daarom maximaal drie maanden in de kelder worden bewaard. Als je gedurende deze tijd geen tijd hebt om je oogst op te eten, dan zul je het in banken moeten leggen. Het is het beste om met papier op de planken te blijven liggen. Houd er rekening mee dat het in dit geval absoluut onmogelijk is om kranten te gebruiken.
 • Beijing-kool absorbeert zo goed de geur dat het binnen een paar weken een geur van drukinkt zal gaan uitzenden. Tuinders met een grote kelder kunnen proberen daar een soort tuin te maken en er kool in te planten.
 • Deze methode kan de levensduur van een pekinki niet met drie, maar met vier maanden verlengen. Maar hoe je het ook bewaart, onthoud altijd dat ze niet van het licht houdt. Daarom, altijd op een rek of bed, bedek het altijd met een donkere doek.

Hoe peper bewaren in de kelder?

Peperopslag in de kelder

Bulgaarse peper, in tegenstelling tot andere groenten, voelt geweldig in een eenvoudige houten doos. Daarom kun je vrij eenvoudig een doos van de gewenste grootte omverwerpen, de bodem bedekken met papier en er peper in doen. Als u de groenten op een hoogte van één meter van de vloer legt, kunt u ze minimaal 4 maanden op een dergelijke manier bewaren. Als je wilt dat de peper je zelfs in het voorjaar met zijn pittige smaak zal verrassen, graaf hem dan samen met de wortel uit de grond en hang hem van het plafond van boven naar beneden.

Je kunt het ook in een gewone bloempot transplanteren en op elke geschikte plaats in de kelder plaatsen. Deze methode is geschikt voor groenten die geen tijd hebben om de straat te bereiken. Omdat ze nog steeds voedingsstoffen uit de grond ontvangen, kunnen ze in de kelder de ontbrekende sappigheid bereiken en zelfs een beetje groeien.

Hoe uien voor de winter in de kelder op te slaan?

Uienopslag in de winter

Met letsel kan worden gezegd dat uien de meest kieskeurige groenten zijn. Bij kamertemperatuur begint het snel te ontkiemen en bij zeer lage snelheden bevriest het en wordt het niet eetbaar.

Als u besluit om deze groente in de kelder op te slaan, zorg er dan voor dat de temperatuur erin niet lager wordt dan -1 en de luchtvochtigheid niet minder dan 75% was. Als deze cijfers minder zijn, zal de boog zeer snel verslechteren.

Winkels uien kunnen zijn in:

 • Houten kistx. Hun hoogte mag niet meer bedragen dan 30 centimeter. Als het groter is, zullen de bollen rotten en rotten.
 • Eiercontainers. Deze methode is geschikt voor tuinders met een grote kelder. In dit geval moeten de uien zorgvuldig in de uitsparingen voor de eieren worden gelegd en vervolgens de containers op de planken plaatsen.
 • grids. De beste optie is het rooster, waarin letterlijk 3 kilo ui. Maar ze kunnen ook niet op de vloer worden gelegd. Als er geen ruimte meer is op de planken, maak dan extra standaards en plaats de netten met groenten erop.

Hoe bewaar je selderij voor de winter in de kelder?

Opslagmethoden voor selderij

Selderij is, net als elke vaste groente, dol op vocht, dus het moet worden opgeslagen met bijna 100% vocht. Als de prestaties in uw kelder lager zijn dan noodzakelijk, kunt u proberen de groente zelf regelmatig te bevochtigen. Dit betekent natuurlijk niet dat je zelf selderij moet spuiten. Om voldoende vocht te hebben, moet je soms gewoon zand spatten in de doos waarin het zal zitten.

Только не делайте это очень часто, если вы переборщите с водой, то корнеплод сначала начнет укоренятся и расти, а потом из-за недостатка света загниет. Если в вашем погребе земляной пол, то можете сделать в нем маленькую траншею, уложить в нее сельдерей и прикрыть все сверху почвой и соломой.

Как хранить топинамбур в погребе?

Топинамбур хранение в домашних условиях

Artisjok van Jeruzalem, hoewel het als een familielid van de aardappel wordt beschouwd, kan er niet mee worden bewaard. Omdat hij veel vocht nodig heeft, is het het beste om het in de kelder te leggen met wortels en bieten. De beste optie voor de opslag van artisjok van Jeruzalem is een doos met grond, alleen in dit geval mag het zand niet droog, maar vochtig worden gebruikt en bij het leggen moet elke laag afzonderlijk worden verpakt.

Plaats de container met artisjok van Jeruzalem het beste zo dicht mogelijk bij de uitgang. Omdat deze groente dol is op de kou (het verdraagt ​​gemakkelijk zelfs -40), is dit waar hij zich het beste voelt.

Hoe druiven in de kelder te bewaren?

Opslagmethoden voor druiven

Als u niet wilt storen, snijd dan gewoon de druiven en plaats deze op de rekken, die bedekt zijn met zaagsel van limoen en populier. Als je wilt, kun je het rek op de doos vervangen, maar er nog steeds niet meer dan een rij druiven in stoppen en het aan beide kanten met zaagsel sluiten.

Je kunt proberen je oogst op een interessantere manier op te slaan. Snijd de druiven met een klein stukje wijnstok en sluit de snede letterlijk onmiddellijk met gesmolten paraffine of was. Wanneer het hard wordt, hang het dan voorzichtig aan een balk of plafond en zorg ervoor dat de wijnstok niet in contact komt met de berg.

Bekijk de video: Ecotuintip 9: Seizoensgroenten (December 2019).