Handige ideeën

Tafelkleed voor de keuken: een spectaculair accessoire en 80 esthetisch perfecte oplossingen voor thuis

Pin
Send
Share
Send
Send


Elegant, praktisch, bijna elk tafelkleed op de tafel voor de keuken van vandaag is weer in de trend. Met behulp van dit accessoire kunt u het uiterlijk van de keuken transformeren, het ontwerp vernieuwen en een sfeer van thuiscomfort, warmte en feest creëren. Maar het tafelkleed voor de keukentafel wordt vaak als uiterst onhandig beschouwd om te gebruiken, omdat het gemakkelijk vies wordt en vlekken op dure stoffen erg moeilijk te verwijderen zijn. Daarom weigeren veel huisvrouwen zo'n textieldecor en geven er de voorkeur aan het alleen voor plechtige gelegenheden te gebruiken, en de rest van de tijd bedekken ze de tafel gewoon met washandje of laten ze het helemaal leeg. En tevergeefs, want onder de moderne opties is het eenvoudig om een ​​tafelkleed voor de keuken te kiezen, waarvan het materiaal water en vet afstoot zonder allerlei vervuiling op te nemen, en de elegante uitstraling van de tafel op elk moment zal verrukken, waardoor de kamer een speciale sfeer en stijlvolle uitstraling krijgt.

Tafelkleed zal helpen om uw interieur completer te maken.

Interessant keukenontwerp in moderne stijl

Gezellige kleine keuken in heldere kleuren

Welk tafelkleed is het beste om te kopen? En misschien, doe het zelf? Antwoorden op deze vragen zullen nuttig zijn voor iedereen die op zoek is naar nieuwe ideeën voor de textieldecoratie van hun huis.

Stof is alles

Rond geruit tafelkleed ziet er erg interessant uit

Van de materiaalkeuze waaruit het tafelkleed is gemaakt, hangt het doel, de levensduur en de bruikbaarheid in het algemeen direct af. Daarom is het noodzakelijk om in de eerste plaats een geschikte stof te kiezen en met ontwerp, vorm, grootte kan later worden bepaald.

Traditioneel zijn keukentafelkleden verdeeld in twee soorten:

 1. alledaags - gemaakt van goedkope en praktische materialen, vaak met een speciale waterafstotende coating (teflon, acryl, enz.). Alledaagse tafelkleden kunnen decoratief zijn, effectief het interieur aanvullen, of functioneel, bijvoorbeeld dineren, thee, enz. Ze moeten gemakkelijk te onderhouden zijn, niet gerimpeld.
 2. vakantie - elegant, gestikt van dure natuurlijke materialen, vaak versierd met een weelderig decor. Ze worden alleen gebruikt voor plechtige gelegenheden. Je kunt ook themamodellen in de uitverkoop vinden, bijvoorbeeld gemaakt in het thema Kerstmis of Pasen, met kindertekeningen of trouwtekeningen.

Elegant wit tafelkleed op de ceremoniële tafel

Feestelijke tafel, bedekt met een kerstmotief

Een kleine eettafel, versierd met een loper, in het interieur van een moderne keuken

Casual tafelkleden

De materialen waarvan dagelijkse tafelkleden worden gemaakt, worden gekenmerkt door verbeterde prestaties. De meest voorkomende opties zijn:

 • Tafelzeil. Hoewel dit materiaal niet van toepassing is op textiel, is een tafelzeil tafelkleed voor een keukentafel een zeer populaire optie die even goed geschikt is voor dagelijks gebruik. Visueel ziet het tafelzeil er niet erg goed uit, maar het beschermt het tafelblad goed tegen vlekken, vloeistoffen en vaatwerk. Bovendien is het tafelkleed op de tafel voor de keuken goedkoop en is het heel goed mogelijk om meerdere heldere modellen tegelijk te kopen, waardoor ze in stemming veranderen. Deze optie is ideaal om te geven en kan zowel in huis als in de open zomerkeuken worden gebruikt - het tafelzeil is niet bang voor regen.

Rood tafelzeiltafelkleed in de keuken van moderne stijl

Doek-oliedoek is erg populair vanwege de mogelijkheid van dagelijks gebruik

 • Polyester. Goedkoop materiaal, dat niet inferieur is aan praktisch materiaal, maar het qua ontwerp aanzienlijk overtreft. Visueel ziet zo'n tafelkleed er steviger uit, het kan worden versierd met verschillende patronen, decoratieve franjes. Polyester wordt bijna niet vuil (vlekken spuiten niet in de vezel), verkreukelt niet, verdraagt ​​gemakkelijk wassen en is niet vervormd. Deze optie is perfect voor elke dag en past gemakkelijk in elke stijl van de keuken.
 • Cotton. Dun of dicht, monofonisch of met een patroon, dit materiaal is universeel, het ziet er nobel uit en valt in zachte plooien vanaf de rand van de tafel. Katoenen tafelkleden met een speciale coating die vloeistof afstoot en het materiaal betrouwbaar beschermt tegen vlekken zijn ideaal voor de keukentafel. In het bijzonder is een teflon- of acryltafelkleed populair, dergelijke coatings stoten water af, verbranden niet, zijn bestand tegen herhaald wassen bij hoge temperaturen of met bleekmiddel en verhogen ook de duurzaamheid van textiel aanzienlijk. Teflon-coating is niet bang voor warme gerechten, hygiënisch, maar bij veelvuldig wassen kan de beschermende coating dunner worden.

Katoenen tafelkleed is perfect voor een keukentafel in Scandinavische stijl

Tafelkleden van polyester zijn praktisch en zien er erg mooi uit

Tafelkleed met bloemenprint in het interieur van de Provençaalse keuken

raad! excellent alledaags één zal worden tafelkleed van de gelamineerde katoen, die duwt weg vervuiling, genoeg alleen vegen zijn nat spons.

Feestelijke tafelkleden

De perfecte combinatie van tafelkleed en eetgedeelte

Feestelijke tafelkleden zijn in de regel gemaakt van dure kwaliteitsmaterialen, meestal natuurlijk. Onder hen zijn:

 • Len. Gevoelig gestructureerd materiaal ziet er erg elegant en solide uit, een dergelijk tafelkleed kan worden versierd met handgemaakt borduurwerk, reliëfontwerp of een ander decor. Maar vlas wordt gemakkelijk vies en vlekken zijn moeilijk te verwijderen. Linnen tafelkleed op tafel voor de keuken waterafstotend - de droom van elke gastvrouw, maar helaas veroorzaakt dit materiaal geen beschermende coatings. Het is het beste om een ​​linnen tafelkleed als basis op een vakantietafel te leggen en een laag meer praktisch materiaal, zoals geweekt katoen of een set servetten, te gebruiken.

Linnen tafelkleed geeft een gevoel van lichtheid aan het interieur van uw keuken

 • Jacquard. Een kenmerk van het materiaal is het bilaterale ontwerp. In feite is een jacquard-tafelkleed slechts twee varianten die verschillen in ontwerp (de voor- en achterkant op de stof kunnen verschillen, ook in de schaduw). Jacquard-textiel ziet er plechtig en nobel uit, kunt u het uiterlijk van de keuken aanpassen aan de stemming, draai het canvas gewoon met de rechterkant. Het materiaal zelf is vrij dicht, duurzaam, verdraagt ​​gemakkelijk meerdere wasbeurten.
 • Silk. Voor de keukentafel wordt dit materiaal niet aanbevolen omdat het te onpraktisch, veeleisend en duur is. Zijden tafelkleden zijn ideaal als onderdeel van meerlagige gordijnen, omdat ze een echt luxe soort portie creëren. Het canvas kan worden versierd met borduurwerk, naaien en zacht vloeiende plooien, kijkend van onder het dikke bovenste tafelkleed gemaakt van katoen, zien er erg stijlvol en origineel uit.

Stoffen, afgestemd op de kleur van de stoelen, zullen het ontwerp harmonischer maken

Tafelkleed - een belangrijk detail van een feestelijke of dagelijkse portie

raad! vakantie tafelkleden heel vaak worden gebruikt in de ingesloten met naperony van de meer dik doek, bijvoorbeeld, jacquard. de hiermee geval grondgebied schilderijen blijven op geest, en centrum is beschermd van vlekken.

Gebreid tafelkleed in fusie-interieur

Een andere optie voor een natuurlijke, praktische stof die geschikt is voor dagelijks en feestelijk gebruik is jute of jute. Ruwe textuur past perfect in het interieur van landelijk, industrieel, shebbi-chic en loft. Dergelijk textiel is duurzaam, maar het is beter om het samen met servetten of onderzetters te gebruiken voor heet om hard wassen te voorkomen.

Verscheidenheid aan vormen

Tafelkleed in de keuken zal helpen om een ​​feestelijke sfeer erin te creëren

De vorm van het tafelkleed voor de keukentafel hangt volledig af van het type tafelblad. In de meeste gevallen moet de geometrie van de tafel en het tafelkleed hetzelfde zijn, maar soms zijn combinaties mogelijk of een contrastrijk decor.

Rechthoekige tafels vereisen een tafelkleed met dezelfde geometrie. Andere opties zouden ongepast zijn. Zodat het ontwerp niet saai lijkt, kun je het aanvullen met contrasterende tracks.

Vierkant tafelkleed in pastelkleuren op een rechthoekige tafel - een zeer gedurfde beslissing

In de meeste gevallen moeten de vorm van het tafelkleed en de tafel overeenkomen.

Op zijn beurt is een rechthoekig tafelkleed ook geschikt voor een ovale tafel, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de randen mooie plooien vormen en gelijkmatig aan elke kant hangen.

Het vierkante tafelkleed is geschikt voor zowel de tafel met dezelfde vorm als de ronde. Je kunt het op verschillende manieren plaatsen. Bijvoorbeeld in één laag direct of diagonaal. Als u een ongewoon decor wilt, moet u verschillende lagen textiel gebruiken en deze onder verschillende hoeken leggen.

Een vierkant tafelkleed kan ook worden gebruikt voor een ronde tafel.

raad! tracks op vierkant de tafel te gebruiken niet wordt aanbevolen, ze zijn zal bederven geometrie en zal zijn om te kijken incongruously.

Het originele tafelkleed ziet er rond uit, het kan op de tafel worden gelegd voor de keuken van dezelfde vorm in 1-2 lagen (korter en langer, helder lager en doorschijnend bovendeel, enz.), Gecombineerd met een vierkante. Het belangrijkste is dat u ervoor zorgt dat de stof gelijkmatig aan de randen hangt.

Aan het interieur was niet saai, het is beter om het te verdunnen met heldere elementen

Tafel bedekt met tafelkleed ziet er altijd mooi uit

Een andere optie is een ovaal tafelkleed voor de keukentafel. Deze optie ziet er perfect uit met dezelfde geometrie van het tafelblad en linnen, het is ook belangrijk om de uniforme gordijnen te controleren. Het ovale tafelkleed kan worden aangevuld met een pad dat door het midden van de tafel loopt. Trouwens, een ovale tafel kan worden bedekt met een rechthoekig tafelkleed, als je de juiste maat kiest.

Tip! Tafelkleed van elke vorm kan worden aangevuld met textielelement en servetten. Vaak worden ze gebundeld. Deze accessoires worden tijdens de lunch gebruikt en beschermen het basismateriaal tegen vlekken.

Een mooie combinatie van wit tafelkleed en lila servetten

Geschikte maat

Voordat u een tafelkleed kiest, moet u de grootte ervan bepalen.

Bij het kiezen van een tafelkleed is het erg belangrijk om de grootte correct te bepalen, zodat het er perfect op de tafel uitziet. Om de juiste lengte van het canvas te bepalen, moet u zich concentreren op de hoogte van de stoelen. De ideale optie, wanneer de uitsteeksels het niveau van de stoel bereiken, kan van onderaf gewoon ongemakkelijk en boven lelijk zijn.

De minimaal toegestane webgrootte overschrijdt de afmetingen van het werkblad met 20-30 cm vanaf elke rand. De maximale lengte van de ophangrand is 40 cm. Natuurlijk zien de fototafelkleden op de vloer er erg indrukwekkend uit, maar vanuit de praktische kant is deze optie onaanvaardbaar, omdat je gewoon verdwaalt in de vallende plooien en, erger nog, de gerechten omgooien.

Een interessante combinatie van kleuren in het ontwerp van het tafelkleed

Het tafelkleed op de tafel voegt een speciale charme toe aan het interieur.

Mooie keuken in Scandinavische stijl

Te korte tafelkleden moeten ook niet worden beschouwd, omdat ze er belachelijk uitzien, de uitzondering is ze te gebruiken als luier (toplaag die het hoofddoek bedekt).

raad! alledaags tafelkleed kan zijn meer kort, en vakantie - langer.

Als de inrichting van de keukentafel sporen (lopers) gebruikt, moeten deze ook op de juiste maat worden geselecteerd. Een dergelijke strook mag niet meer zijn dan 1/2 van de breedte van het tafelblad. Op de grote tafel kunt u een paar smalle geleiders (30-40 cm) plaatsen, waarmee u het werkblad voor elke gast in afzonderlijke eetgedeeltes begrenst.

Rustieke tafel en jute loper zien er erg indrukwekkend uit

Lichtgroene lopers op de grijze achtergrond van de keukentafel

raad! loper of decoratief pad wordt gebruikt voor van bescherming van vlekken. de de eerste beurt deze het element moet zijn het bed met daarmee rekening houdend met de, dat op zij waren gelokaliseerd eetkamers apparaten.

Het tafelkleed geeft een sfeer van comfort en warmte aan uw interieur.

Het ontwerp van het keukentafelkleed hangt vooral af van de stijl van de kamer, het kleurenschema waarin het is ingericht.

Het is vrij eenvoudig om de kleur van het tafelkleed voor de keukentafel te kiezen:

 • Lichte tinten (wit, crème, beige, pastelkleuren) zijn universeel, geschikt voor elke stijl en zien er plechtig uit. Deze tafelkleden zijn even goed geschikt voor dagelijks gebruik of vakantiediners.

Licht linnen tafelkleed ziet er erg elegant uit

 • Koud verzadigde tinten (groen en blauw gamma) hebben een kalmerende werking, maar kunnen ook de eetlust verminderen. Een tafelkleed van deze kleur wordt aanbevolen als er extreem emotionele mensen in de familie zijn.
 • Warme heldere tinten (geel-rood gamma) stimuleren de eetlust, verhogen de stemming, verlevendigen de sfeer. Dergelijke opties zijn geschikte gastvrije gastvrouwen die altijd graag geziene gasten zijn.

Mooie combinatie van lichtblauwe en terracottakleuren in het ontwerp van het tafelkleed.

Zwart tafelkleed ziet er spectaculair uit, maar is niet geschikt voor elk evenement.

De succesvolle combinatie van tafelkleed met printdoek en klein keukentextiel

Te actieve prints en ornamenten voor keukentafelkleden zijn ongewenst, omdat ze een gevoel van verwarring op de tafel kunnen veroorzaken. Het is beter om de keuze te stoppen voor monofone versies of neutrale tekeningen (cel, strip). Patroonstoffen zijn goed geschikt voor het onderste tafelkleed in combinatie met monochromatische luier.

raad! dat tafelkleed niet zag eruit als eentonig en is saai, kan gebruik maken van multilayer draperie van de contrasterende weefsels of helder servetten, tracks.

Tafelkleed op de tafel voor de keuken: harmonisatie met het interieur

Een kleine hardloper in het ontwerp van landelijke keukenstijl

In feite is de kleur van het tafelkleed niet zo belangrijk, moet worden geleid door de combinatie met de omliggende objecten. In het bijzonder zal de dinergroep er origineel uitzien, waarbij het decor van de tafel en stoelen (hoezen, bekleding) in dezelfde stijl zijn gemaakt.

Het tafelkleedmateriaal moet in harmonie zijn met ander keukentextiel (gordijnen, kussens, servetten, handdoeken), de oplossingen zien er origineel uit, waarbij kleur of patroon op deze objecten wordt herhaald.

Het ontwerp en de decoratie van het tafelkleed hangt af van het doel van het doel en van de stijl van het interieur.

Loper- en stoelhoezen van hetzelfde materiaal

Een andere optie is wanneer dit accessoire daarentegen sterk contrasteert met het omliggende interieur in kleur. Deze oplossing is geschikt wanneer het nodig is om heldere accenten te plaatsen, als het keukenontwerp is gemaakt in lichte of donkere kleuren, of om een ​​zeer heldere omgeving in balans te brengen.

Oranje tafelkleed in contrast met het omliggende interieur

Denk aan de stijl van de keuken bij het kiezen van een tafelkleed. Monochromatische katoenen stoffen of hun combinatie met jacquard stoffen van ingetogen tinten zijn geschikt voor een klassiek interieur. Keuken in de stijl van de Provence complementaire gebreide, kanten tafelkleden of van een eenvoudige stof met een ruwe textuur (effen of geruit). Moderne stijlen, bijvoorbeeld Scandinavisch, vormen een perfecte aanvulling op de tafelkleden van licht katoen, maar heldere kleuren zonder patroon, met inscripties of patchworktechniek. Een romantische chebbi chic accentueert het tafelkleed met kanten rand, bloemmotieven of ruches.

Tafelkleed in de vloer in het interieur van de keuken van landelijke stijl

Als een van de kant-en-klare opties niet geschikt werd gevonden, kunt u altijd een tafelkleed op de tafel voor de keuken maken met uw eigen handen. Dit helpt talloze patronen die eenvoudig op de gewenste maat kunnen worden aangebracht, en een verscheidenheid aan stoffen in winkels stelt u in staat om elke verbeelding te realiseren.

Tafelkleed op de tafel voor de keuken kan met de hand worden gedaan

De originele booker runner

Bovendien kunt u een exclusief decoratief tafelkleed op tafel leggen voor het keukenhaken. Deze optie is ideaal voor ronde werkbladen, foto's en schema's zijn gemakkelijk te vinden op het netwerk en aan te passen aan specifieke verzoeken.

Gebreid tafelkleed is beter te gebruiken voor de ronde tafelvorm

raad! gebreid tafelkleed excellent zal aanvullen multilayer draperie, als zetten zijn over de top mono licht schilderijen.

Vermijd zo'n accessoire als keukentafelkleed niet. De bijbehorende tabel ziet er veel interessanter uit en wordt betrouwbaar beschermd tegen externe invloeden. Bovendien is dit de eenvoudigste manier om het interieur te transformeren en allerlei ontwerpideeën in uw keuken te realiseren.

Bekijk de video: Een Zeeuwse droom keuken (Juli- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send