Handige ideeën

Hoe zich te ontdoen van de schimmel op de muren in het appartement folk remedies

Pin
Send
Share
Send
Send


Na verloop van tijd kunnen veel huiseigenaren schimmel op hun muren vinden, die moeilijk te bevrijden is. De schimmel kan niet alleen de integriteit van de structuur verstoren, maar heeft ook een slecht effect op het welzijn van de mens. Wanneer de eerste schimmelvlekken verschijnen, begin je deze onmiddellijk te verwijderen.

Schimmels, schimmels in het appartement zijn gevaarlijk voor de menselijke gezondheid en bederven het uiterlijk van de afgewerkte muren en het plafond. Een paar tips in dit artikel, hoe ermee om te gaan.

Waarom op de muren in het appartement misschien schimmel lijkt

Als u vastbesloten bent om in uw huis onmiddellijk en voor altijd van schimmel af te komen, is het de moeite waard om correct te bepalen wat de oorzaak is van een hoge luchtvochtigheid in het appartement. Dit kunnen slecht afgedichte voegen tussen de platen van buitenaf zijn, niet-sluitende kranen, scheuren in de muren en onder de vensterbank, waardoor vocht doordringt. In de winter bevriezen deze scheuren, accumuleert condens op het oppervlak van de muren en het plafond, wanneer het wordt blootgesteld aan hitte, stroomt het langs de muren en wordt het geabsorbeerd in de kalk, verf, behang. Vermenigvuldigend, vormt de schimmel grijze en zwarte vlekken.

Als u op de onderste verdiepingen van het huis woont en er beschimmelde vlekken op de muren verschenen, moet u de staat van de kelder controleren. Er zijn vaak lekkende leidingen en zich verzamelt water. Het veroorzaakt verhoogde vochtigheid in het hele gebouw. Het is een vochtige omgeving die geschikt is voor de verspreiding van schimmels.

Controleer de kwaliteit van het ventilatiesysteem, met een zwakke steek, zoek uit wat het probleem is en corrigeer het uitlaatwerk.

Schimmelbeschadiging aan het lichaam is al lang bewezen. In gevaar zijn mensen met een zwakke immuniteit, kinderen, ouderen. Schimmel is gevaarlijk en kan dergelijke ziekten veroorzaken:

 • ontsteking van de longen;
 • bronchitis;
 • astma;
 • ontsteking van het slijmvlies van de ogen;
 • stomatitis;
 • huidinfecties;
 • reuma;
 • ontsteking van de gewrichten;
 • verschillende allergieën;
 • vergiftiging met giftige sporen veroorzaakt hoofdpijn, rhinitis, braken.

Hoe zich te ontdoen van schimmel op de muren in het appartement

Na het elimineren van de oorzaken van vocht, kunt u doorgaan met de vernietiging van schimmel. Neem een ​​grote ijzeren spatel en maak de wanden van het aangetaste gips voorzichtig schoon. Probeer de mal van de betonplaat te schrapen, deze kan ook enigszins worden geëgaliseerd met stopverf. Het afgewerkte mengsel voor het afwerken van stopverf is wit van kleur en helpt zwartheid uit de schimmel te elimineren. De schimmel heeft het vermogen om niet alleen de bovenste lagen van de wandbekleding te infecteren, maar ook betonnen structuren. Slechte reiniging verwijdert vlekken die later weer verschijnen.

Dan moet je de gewassen muren grondig drogen door een verwarming of een brander aan te zetten. De verwarming met een Breeze-ventilator droogt en droogt de muren gelijkmatig. Vergeet de veiligheid niet. Koop in de winkel bouwmaterialen een van de ontsmettingsmiddelen.

Hoe zich te ontdoen van de schimmel op de muren in het appartement folk remedies

Om schimmel te verwijderen, kunt u proberen geïmproviseerde huismiddeltjes te gebruiken.

Bleekmiddel applicatie

Witheid bevat chloor, wat de schimmel doodt. De oplossing kan zelf worden bereid. Giet droog chloorpoeder met water en laat het een dag staan. Giet af en gebruik om de muren te desinfecteren.
Deze samenstelling kan worden gebruikt voor gladde oppervlakken - beton, tegels, glas. Voor gipsplaten, houten oppervlakken is dit niet van toepassing. Chloor dringt niet diep door in poreuze materialen en na verloop van tijd verschijnen er opnieuw schimmelvlekken. Het product wordt verdund met water 1:10 en aangebracht op de muur gereinigd van schimmel met een spuitpistool of roller.

Het is belangrijk! Het is noodzakelijk om met witheid te werken in rubberen handschoenen en een gasmasker.

Vermindering van bruine schimmel

Borax is een veilige stof voor mensen. 100 g van de stof wordt opgelost in 1 l water en maak de muur schoon met een borstel die is bevochtigd met een oplossing. Daarna is de muur goed gedroogd. Borax niet spoelen.

Ammoniak tegen schimmel

Calcium gemengd met water en was ze met glas en tegeloppervlakken. Daarna gespoeld met schoon water. De sterke geur van ammoniak kan de luchtwegen van een persoon nadelig beïnvloeden en duizeligheid veroorzaken. Zorg daarom bij het werken met deze oplossing voor de stroom van frisse lucht in de kamer.

Zuiveringszout - tegen schimmel

Zuiveringszout is reukloos, veilig voor bewoners van woningen. Ze zelf elimineert onaangename "smaken". 1 st.l. soda wordt verdund met 3 liter warm water en de muren worden gewassen met een spons. Was daarna af met schoon water.

Gebruik tegen waterstofperoxidevorm

Populaire remedie in de strijd tegen schimmel. Peroxide kan schimmelvorming van stoffen, speelgoed verminderen. Het is veilig voor de gezondheid. 3% - de samenstelling kan de kleur van de stof veranderen, omdat het een bleekmiddel is.

Schimmelvermindering met azijn

Tabel 9% -algus bestrijdt de meeste soorten schimmels. Het wordt niet verdund met water. Het is noodzakelijk om de spons in azijn te bevochtigen en op het oppervlak aan te brengen. Spoel na een uur met water en droog de muur.

Industriële remedies voor het wegwerken van schimmel op de muren in het appartement

Hoe zich te ontdoen van de schimmel op de muren in het appartement? Dit helpt speciale chemicaliën:

 1. Olympus Stop Mold - antiseptisch voor vochtige ruimtes - gebruikt in kelders, badkamer. Het is veilig voor dieren en mensen, bevat geen chloor. Het wordt gebruikt op houten, betonnen muren.
 2. ABEDIS 06 - het middel wordt gescheiden van water 1: 2. Het elimineert schimmel, mos, korstmos. Bevat chloor. Bederf geen afwerkingsmaterialen, heeft geen invloed op hun kleur en structuur.
 3. Phongifluid Alp (Alpa) - huishoudelijk gereedschap voor binnen- en buitenmuren. Het werkt effectief bij temperaturen boven +5 C.
 4. Biocide (Biozid Sanierlösung) - gescheiden in water 1: 3, heeft een aangename geur. Het is niet gebaseerd op chloor, chemische antischimmelmiddelen.
 5. Dali (Dali). Het reinigt schimmel van hout, baksteen, betonnen muren, zelfs karton en tegels. Ze kunnen het behang, de deurstijlen en raamopeningen reinigen. Middelen van binnenlandse productie.
 6. Na het mengen van de vlekken is het goed om een ​​acrylprimer te gebruiken. Bijvoorbeeld Armor Interieur acryl. Deze primer verwijdert de grijze kleur volledig voordat verf of behang wordt aangebracht.
Het is belangrijk! De activiteit van veel antischimmelmiddelen wordt na het invriezen verminderd.

Alle voorbereidingen worden verstrekt, niet alleen om de schimmel te verwijderen, maar ook om rotheid, schimmels en andere schimmels te voorkomen.

Antiseptica worden op het oppervlak van de muur aangebracht met een airbrush of borstel. Na 5-6 uur moet het oppervlak worden gereinigd van vuil en worden gewassen met een vochtige spons. Nogmaals, droog de wanden goed en herhaal de behandeling met antiseptica opnieuw. Na een dag kunnen de muren worden afgewerkt met elke vorm van coating - verf, plakken met behang.

Handige tips om schimmelvorming te voorkomen

 1. De meest eenvoudige manier is om de kamer te drogen. Verwaarloos het luchten niet. Schakel de verwarming in als verwarming niet werkt.
 2. Koop een speciaal apparaat dat de mate van vochtgehalte in de lucht regelt en, indien nodig, overtollig vocht absorbeert.
 3. Preventieve behandeling van gladde oppervlakken met een oplossing van eetbare frisdrank laat het verschijnen van schimmel in de badkamer, in de keuken niet toe. 10 g frisdrank wordt genomen per liter water. Reinig de tegels bij de voegen met een harde borstel. Spoel daarna met schoon water.
 4. Een keer per week nat gereinigd met bleekmiddel. Ventileer de ruimte na verwerking.
 5. Om te voorkomen dat er vocht op de muren verschijnt, bedek de muren met een speciale primer voordat u het behang lijmt of verf aanbrengt.
 6. Maak een elektrische plaat trekken. Schimmel verschijnt waar lucht niet goed circuleert.
 7. Vochtplekken kunnen met een troffel van de muur worden verwijderd, maar in dit geval moeten na reparatie en maatregelen om schimmel te verwijderen, reparaties worden uitgevoerd.
 8. Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in antischimmelbehandeling van gebouwen. Met behulp van krachtige spuitapparatuur kunnen evenementen snel en efficiënt worden gehouden. Het resultaat zal nog lang doorgaan, de verwerkingskosten zijn niet hoog.

Hoe zich te ontdoen van de schimmel op de muren in het appartement: video

Bekijk de video: Nieuwe motorenhal voor Nautisch College Den Helder (Juli- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send