Handige ideeën

Ideeën en tips van het serveren van meesters: hoe de tafel harmonieus te versieren voor het nieuwe jaar 2017

Niet ver weg is de viering van een van de belangrijkste evenementen van elk jaar - Nieuwjaar, niet alleen het feit van de vakantie is belangrijk, maar ook de sfeer eromheen, daarom is het zo belangrijk om te weten hoe je de tafel goed kunt decoreren voor het nieuwe jaar 2017. Velen weten zeker dat je het jaar zult ontmoeten dus je zult het uitgeven, daarom is het de moeite waard om je goed voor te bereiden op de vergadering van het Jaar van de Haan, inclusief in de decoratie van de feesttafel.

Stijlvolle, feestelijke tafelsetting zorgt voor een fantastische sfeer

Heerlijke gerechten zullen de gasten verrukken, evenals een symbool van het komende jaar - Fire Rooster

De tafel versieren - een vermakelijk proces dat zal helpen de drukte van het nieuwe jaar af te leiden

Om het jaar met succes in te voeren, moet u de tabel rangschikken met de voorkeuren van zijn "beschermheer"

Eenvoudig en mooi tafeldecor in landelijke stijl

Tip! Veel huisvrouwen geloven dat het absoluut noodzakelijk is om de beschermheer van het komende jaar te cajole, niet alleen met de gerechten, maar ook met het uiterlijk van de tafel voor de maaltijd. In het geval van de Fiery Rooster, namelijk dat zijn jaar op ons wacht, is het de moeite waard om een ​​minimalistische stijl te behouden.

Natuurlijke geschenken versieren de nieuwjaarstafel in het jaar van de Fiery Rooster

Wiens jaar ontmoeten elkaar?

Voordat je de tafel voor het nieuwe jaar decoreert, moet je de details over zijn patroon, of beter gezegd, over de Red Fire Rooster ontdekken. Deze vogel wordt als serieus en verstandig beschouwd, heeft geen opvliegendheid, maar beweegt snel weg. De haan houdt van natuurlijkheid en natuurlijkheid, zelfs van eenvoud.

De haan is een heldere vogel, een leider. Ze houdt van haar huis en houdt haar uiterlijk nauwlettend in de gaten, dus let bij het versieren van de tafel op de kleine dingen.

In de setting van de tafel is om zich te houden aan de rustieke stijl, omdat deze vogel vertrouwd en begrijpelijk is. Om het duidelijker te maken, gebruikt u vet:

 • linnen tafelkleden in natuurlijke kleuren:
 • droge boeketten met bloemen;
 • groente- en fruitsamenstellingen;
 • gevlochten staartjes, broodjes, bundels bagels;
 • bundels peper, uien, gedraaide bundels stro, tarweaartjes.

Samenstelling van groenten en planten zal de nieuwjaarstafel versieren

Let op! Gebruik geen plastic serviesgoed op tafel. Als er plotseling Gzhel-porselein in het arsenaal zit, is het tijd om het uit de bakken te halen en de tafel ermee te versieren.

Mooie gerechten onder Gzhel-porselein

Blauw aardewerk is perfect voor het serveren van de nieuwjaarstafel

In het kleurenschema is bestand tegen het blauw-groene thema. Over het algemeen is de haan zelf helder en houdt hij ook van helderheid, dus de gerechten voor hem moeten op tafel liggen. Het is ook noodzakelijk om het kortgehumeurde jaar 2017 te sussen met houten lepels, dippers en kommen, aardewerk zal geschikter moeten zijn dan ooit.

Goudblauwe tinten van het decor zien er stijlvol en feestelijk uit

Tafelkleed en servetten

Laten we beginnen met het tafelkleed en de servetten, omdat deze de toon zetten voor het hele ontwerp van de tafel en de decoratie. De dorpeling, de haan, houdt van natuurlijkheid en natuurlijkheid, daarom is het de moeite waard om de tafel voor het nieuwe jaar met zijn eigen handen te decoreren met natuurlijke tafelkleden, namelijk: linnen of katoen. De beste optie, als de servetten van hetzelfde canvas zijn, zullen ze in harmonie zijn met de hoofddecoratie van de tafel.

Wit - rode decoratie van de nieuwjaarstafel

Kleuren passen bij alles wat je alleen op de haan kunt zien. Rood, oranje, roze, gouden, rood.

Een helder tafelkleed zal het nieuwjaarsbeeld van de vakantietafel aanvullen

Let op! Zwarte kleur is ook te vinden in het verenkleed van de vogel - de beschermheer van het komende jaar, maar als je een groot bedrijf voor de viering verzamelt, moet je een dergelijk kleurontwerp weigeren, zo ver dat iedereen het leuk vindt. Wit, hoewel het als een klassieker wordt beschouwd, maar de bestelling al beu is.

Tafeldecoratie in symbolische felrode tinten

Het idee! U kunt een vleugje organisatie geven met behulp van servetten en uw welkomgasten meteen feliciteren met de vakantie, maar deze optie is alleen geschikt als u waarschijnlijk weet hoeveel gasten zullen komen en wie precies. Maak voor elke gast een gepersonaliseerd servet met zijn naam en symbool van het jaar. Als er geen tijd is om servetten te doen, kunt u eenvoudig een klein wenskaartje voor elke gast op zijn plaats leggen.

Elk symbolisch ding kan worden gebruikt om de plaats van elke gast aan te duiden.

Gebruiksvoorwerpen en apparaten

Bij het kiezen van gerechten wordt ook de voorkeur gegeven aan natuurlijke materialen. En het is de moeite waard eraan te denken dat de haan houdt van sprankelend en briljant, de aanwezigheid van sprankelingen en gerechten die schitteren, net als het symbool van het jaar.

Interessante klassieke tafel instelling in goud

De ideale optie zijn houten voorwerpen op tafel, maar het is vrij moeilijk om gewone gerechten volledig te vervangen, bovendien is het moeilijk om te eten met houten lepels. Je kunt een uitweg vinden - gebruik het in porties - gerechten, dienbladen, fruitvazen. Bestek en borden met het gebruik van meer vertrouwd materiaal.

Het gemak en de eenvoud van het ontwerp van de tafel in een rustieke stijl

Tip! De Fiery Rooster is niet tegen porseleinen serviesgoed en nog meer, als er ornamenten met vogels op zitten, zal het smelten en je geluk geven voor het jaar 2017.

Gerechten met het symbool van het komende jaar

Een goede optie - de gebruikelijke gerechten van koraal, gouden, bruine tinten.

Het is belangrijk om bestand te zijn tegen de algemene stijl van gerechten en individuele borden en apparaten. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gecombineerd door vorken en lepels (op de handgrepen) satijnen linten te binden die overeenkomen met de tafelkleden en / of borden.

De harmonieuze combinatie van heldere kleuren in het ontwerp van de nieuwjaarstafel

Enkele dienende regels

Opties voor het versieren van de tafel voor het nieuwe jaar, massa. Maar toch, er zijn enkele dienende regels die niet mogen worden overtreden.

Ecostyle bij het ontwerp van de tafel is elegant en gemakkelijk

 1. Tafelkleed moet worden gewassen en gestreken. De randen hangen niet meer dan 30 cm.
 2. De ideale optie zou zijn als het tafelkleed contrasteert met de kleur van servetten of hun materiaal.
 3. De borden worden eerst op tafel gezet, daarna de apparaten en vervolgens het glas (glazen, glazen, enz.).
 4. De lepel en het mes bevinden zich altijd aan de rechterkant van de plaat, de vork aan de linkerkant. Apparaten moeten worden neergelegd met de bolle kant naar beneden.
 5. Glazen en glazen bevinden zich rechts van de plaat.
 6. Handhaaf de algehele stijl in de tabelinstelling.

Mooie en competente tafel instelling

Hoe de tafel voor het nieuwe jaar 2017 te versieren en de haan te sussen?

Servies en tafelkleed zijn goed. Maar je moet je voorbereiden op de haan waar hij echt van houdt en waar hij bekend mee is. Voordat je de tafel decoreert voor het nieuwe jaar van de Haan 2017, moet je op zoek gaan naar enkele belangrijke attributen.

Zelfgemaakte ambachten symbool van het komende jaar

Een uitstekende decoratie van de tafel zal de samenstelling zijn van gedroogde bloemen en veren. Door een centrale samenstelling van dergelijke componenten te maken, kunnen alle gasten precies zien welk jaar u zult ontmoeten, als ze het opeens niet weten.

Prachtige compositie bestaande uit veren, kegels en vergulde wijnglazen

Als de veren niet konden worden gevonden en de bloemen niet waren gedroogd, maak dan de Cockerel dicht met zijn favoriete voedsel. De originele decoratie is een compositie van vazen ​​met gerst in het midden van de tafel. Bovendien is het belangrijk dat de vazen ​​ondiep en transparant waren. Je kunt ze invullen:

Gevoelige samenstelling van droge planten, kaarsen en granen

 1. Rice.
 2. Boekweit.
 3. Millet.
 4. Tarwe.
 5. Droge maïs.

Originele kandelaars uit flessen gevuld met verschillende granen zullen de Fire Rooster verrukken

In de schoteltjes kun je de symbolische "groene" - spartak plaatsen. En als u wat tijd doorbrengt, kunt u echte greens ontkiemen. De kiemvolgorde:

Levende groene planten op de tafel creëren een warme, huiselijke sfeer.

 • koop gerst op de markt of in de dierenwinkel. Er is letterlijk een handvol van nodig;
 • vul het met water op een bord zodat de korrels goed doorweekt zijn. Het waterniveau ligt een paar millimeter boven het korrelniveau. 24 uur op een warme plaats laten staan. Gedurende deze tijd zwelt het graan op;
 • voeg van tijd tot tijd water toe om het graan constant nat te houden;
 • wanneer u de eerste spruiten opmerkt, giet het graan in de container die op de tafel zal pronken;
 • De "oogst" van groen is 10-15 cm hoog bij normaal licht en voldoende vocht ontvangt u binnen 5-7 dagen. Niemand zal zo'n originele tafeldecoratie hebben.

Samenstelling voor het versieren van de nieuwjaarstafel van levende planten

Let op! Om de tafel voor het nieuwe jaar op zo'n ongewone en mooie manier te versieren, moet je ten minste 10 dagen vóór de vakantie, dat wil zeggen 20-21 december, beginnen met kiemen.

Het originele decor van de tafel zal zowel gasten als gastheren altijd behagen.

kaarsen

Ze zijn een van de belangrijke kenmerken van de bijeenkomst in 2017, omdat de haan een vertegenwoordiger is van het element vuur. Opties voor het schikken van kaarsen op de nieuwjaarstafel:

Een van de belangrijkste decoraties van de nieuwjaarstafel zijn kaarsen

 • In het midden van de eettafel plaatst u een grote transparante vaas om water in te schenken. Plaats kleine pil kaarsen op het oppervlak van het water. De reflectie van het water en de vaas geeft een mooie gloed. Deze combinatie van water en vuur symboliseert natuurlijke energie.
 • Niet slecht aan de feesttafel zien er kerstfiguren met een thema, kaarsen. En als je ze rond de tafel plaatst.

Rangschikking van kaarsen in het midden van de tafel in naaldtakken

 • Lange kaarsen in prachtige kandelaars in het midden van de tafel. Hun aantal hangt af van de lengte van de tafel, het minimum is 2 stuks.
 • Je kunt mini-kaarsen in de buurt van elk bord plaatsen, maar tegelijkertijd moeten gasten comfortabel kunnen eten.
 • Om de vakantietafel mooi en tegelijkertijd veilig te maken, helpt elektrisch. Natuurlijk komt de levende vlam niet van hen uit, maar ze kunnen zelfs worden gebruikt bij de viering waar de kinderen zullen zijn.

Kleine kaarsen op elke plaat creëren een speciaal beeld van de vakantietafel

Bij het decoreren van de tafel met kaarsen is het belangrijk om ze niet te overladen. Dus benadrukken ze de sfeer. Hun aantal moet worden berekend op basis van de grootte van de tafel en de verlichting van de kamer.

Fantastisch beeld van de nieuwjaarstafel met veel verschillende kaarsen

Let op! Kaarsen creëren een intieme sfeer, als je een leuk, vriendelijk feestje plant, is het beter om ze op te geven.

Rommel niet alle ruimte met kaarsen, ze moeten alleen de sfeer van het nieuwe jaar benadrukken

Natuurlijke decoraties

Nieuwjaarstafel kan goed worden versierd met natuurlijke, natuurlijke decoraties. Bijvoorbeeld:

 • Twijgen aten. Ze geven een aangenaam aroma en dompelen gasten onder in het sprookje van het nieuwe jaar.
 • Dennen- of dennenappels. Ze kunnen worden uitgebreid op de tafel of gerangschikt in de vorm van een centrale compositie op de tafel. Om dit te doen, neem je een grote, brede vaas om deze te vullen met graan (wat de haan leuk vindt) om kegels op te leggen, je kunt speelgoed toevoegen en een beetje regen.

Contrast tabel instelling van dennentakken met kegels, kaarsen en granaatappel

 • Een interessante decoratie kan worden gemaakt van mandarijnen. Naast het feit dat het een helder accent op de tafel wordt, brengt het ook natuurlijk smaak in het huis. Om de compositie te maken, heb je een schuimbal nodig, zoals wordt gebruikt om boeketten of topiary te maken. Heb nog steeds tandenstokers, mandarijnen nodig (mooi met een dunne huid, ze zien er netter uit in de compositie), kruidnagel. Het bouwen van zo'n mandarijnboom kost niet veel tijd. Schuimbal moet op het been worden geplaatst, die, wanneer u klaar bent, moet worden versierd met bruin satijnen lint. Mandarijnen om een ​​tandenstoker op te zetten en daarmee de bal gelijkmatig te bedekken. Gaten kunnen worden versierd met regen. In mandarijnen meerdere anjers invoegen. Schik de compositie in het midden van de keukentafel.

Gevoelige samenstelling van mandarijnen en dennentakken met kegels

 • Als je het geluk hebt om in de zomer bessen te plukken en ze aan de takken worden gedroogd, kun je er ook een mooi boeket van maken. Voeg daar vuren takken aan toe, tarweaartjes. Door de compositie in een transparante vaas te plaatsen, kun je deze bovendien versieren met klein kerstboomspeelgoed.

Rustieke feestelijke tafeldecoratie

 • Een van de wintersymbolen is ook cranberry. Met deze bessen kan een aantrekkelijke samenstelling worden gecreëerd. Hiervoor heb je een rechthoekige langwerpige plaat nodig. Plaats in het midden vierkante kaarsen. Strooi er veenbessen omheen en wrijf met poedersuiker. U kunt kleine vuren twijgen toevoegen. Zo'n beknopte decoratie zal een echt hoogtepunt van de vakantietafel zijn.

Mooie decoratie van de tafel voor het nieuwe jaar - veenbessen in poedersuiker

Beeldjes en themadecoraties

We hebben al gezorgd voor het bevredigen van het symbool van het jaar met voedsel, kleur en materialen, maar om het jaar van de Haan te ontmoeten zonder de aanwezigheid van de held van de gelegenheid is onlogisch. Beeldjes van hanen kunnen worden gemaakt van klei, glas, porselein.

Beeldjes met een helder thema versieren de nieuwjaarstafel

Tip! Als het nieuwe jaar in een hechte familiecirkel met kinderen wordt gevierd, kan de figuur van de haan van papier worden gemaakt. Deelname aan de creatie van kinderambachten, zal hen kennis laten maken met de vakantie en veel indrukken geven.

Zelfgemaakte papieren hanen gemaakt met hun eigen handen zullen kinderen en gasten verrukken

Het beeldje - Faberge-ei ziet er geweldig uit. Als je er een hebt, is deze op zijn plaats. Er moeten verschillende thematische figuren zijn, zodat naast elke gast een symbool staat van het jaar dat u ontmoet.

Je kunt ook een charmsymbool maken in de vorm van een nest met pas uitgekomen kuikens. Het kan worden gemaakt in de vorm van een applicatie of, bij wijze van spreken, een 3D-model. De laatste optie is vrij eenvoudig te maken.

Kleine symbolische kippen die zijn genaaid met de Tilda-popentechniek

instructies:

 1. Het nest wordt verkregen uit de draden. Ze moeten met elkaar worden verward. Als je hooi kunt vinden, is dit over het algemeen uitstekend.
 2. Symbolische eieren blijken plasticine, papier-maché of klei te zijn.
 3. Zet beeldjes van kip en haan in de buurt van het nest.

Een dergelijke compositie zal een uitstekende talisman zijn en een symbool van het familienest.

Taartdecoratiesymbool van het komende mastiekjaar

Decoratie van gerechten

Bovendien moet het ontwerp van de tafel helder zijn, om overeen te komen met de eigenaar van 2017, moet u weten hoe u de feestelijke tafel voor het nieuwe jaar kunt decoreren met gerechten.

Zo'n mooie peperkoek zal indruk maken op je kleine gasten.

Reeds bekende salades - Olivier en mimosa kunnen interessant zijn om te versieren. Olivier maakt zo helder mogelijk. Dus, als een vuurteken. Leg er de groene "struiken" van dille en peterselie op.

Snijden met het originele decor in de vorm van een haan zal niet zonder aandacht blijven

Bontjas kan worden neergelegd op een grote schaal in de vorm van een haan.

De meest gezegende maaltijd waar je je fantasie kunt realiseren, is de cake. De mogelijkheden om te decoreren met behulp van mastiek zijn bijna onbeperkt - kleuren, vormen, maten.

Luxe cake versierd met een mastiek haanbeeldje

Een feestelijke tafel versieren is een cruciale taak die tijd en verbeeldingskracht van de gastvrouw vereist. Versier bijna elke feestelijke eettafel, terwijl u niet veel geld uitgeeft. De gasten worden het hele jaar met positieve energie belast.