Handige ideeën

Gordijnontwerpideeën in de keuken

Bij het ontwerpen van interieurs moet met elk klein ding rekening worden gehouden.

Hier en gordijnen voor de ramen kunnen de elementen zijn die een bepaalde sfeer van comfort zullen creëren. Dit is vooral belangrijk in keukens, wanneer de nadruk ligt op het gevoel van ruimtelijkheid.

HET IS JUIST OM DE SHORI OP TE NEMEN VOORAL BELANGRIJK VOOR DE KEUKEN

In kleine ruimtes kunt u met behulp van goed geselecteerde gordijnen de ruimte visualiseren. De mogelijkheid om dit element van het interieur op de juiste manier te selecteren, zal helpen de functionaliteit van de keuken te benadrukken, aantrekkelijk te maken en wat smaak aan de gezellige sfeer te geven.

LICHT KEUKENONTWERP MET GEMAKKELIJKE GORDIJNEN

Gordijnen die worden gebruikt om ramen te versieren, kunnen bogen op een overvloed aan soorten, wat grote kansen biedt bij het ontwerpen van elke kamer en in het bijzonder de keuken.

  • Romeinse gordijnen worden nu als de meest populaire beschouwd - een stuk stof dat is verzameld en verspreid door een speciaal mechanisme. Hef ze in stappen op elke hoogte van de vensterbank.
PRAKTISCH DECORATIEVENSTER

  • Het is verwant aan de Romeinse gordijnen en rollen, alleen in deze schilderijen gaat het niet, en rolde het in een rol (vandaar de naam), waardoor een deel van het venster werd geopend.
  • Voor degenen die op de begane grond wonen, is de beste optie de "café" -stijl, wanneer het gordijn uit twee doeken bestaat. Men sluit het onderste deel van het venster in de vorm van een normaal gordijn, het tweede wordt op het stokbrood (kroonlijst) geplaatst, geassembleerd in de vorm van een lambrequin. Daartussen geeft de open raamruimte een goede verlichting vanaf de straat.
ROMEINSE GORDIJNEN

  • Japanse gordijnen passen organisch in de etnische stijl - verschillende smalle stoffen panelen, verticaal in een rij geplaatst, worden op verschillende lengtes geassembleerd. Bovendien kan elk canvas zijn eigen kleur en textuur hebben. Als optie - een combinatie van dicht weefsel met transparant.
  • In de keuken, in combinatie met de woonkamer, zullen dikke zware gordijnen voor de ramen (Oostenrijks of Frans) een echte decoratie zijn. Maar om toegang te hebben tot het zonlicht in de kamer, moeten dergelijke gordijnen een systeem hebben voor het verplaatsen van de gordijnen.
TEXTIEL OP KEUKENOPPERVLAK

Hangende gordijnen in de keuken, moet u rekening houden met enkele nuances, bepaald met de lengte van de gordijnen. Als de ruimte onder het venster vrij is, kunnen de gordijnen worden geselecteerd zolang de vloer. Maar als meubels zich in de buurt bevinden, moet een vensterbank als referentiepunt worden genomen, nadat de lengte van het gordijn 15 cm eronder of zoveel hoger is bepaald.

ELEGANTE FRAME VENSTERS

Door de keuze van stoffen voor het versieren van het keukenraam past het goed. Hier moet met veel factoren rekening worden gehouden: niet-vlekken, het vermogen om veelvuldig wassen te weerstaan, weerstand tegen vuur, evenals het vermogen om de oorspronkelijke kleur van het patroon te behouden, dat wil zeggen niet te vervagen.

TEXTIELE DIVERSITEIT

De optimale keuze, gebaseerd op deze vereisten, is linnen stof met toevoeging van synthetische stoffen. Als het fornuis voldoende in de buurt van het raam wordt geïnstalleerd, moet het gordijn dik zijn zodat het niet in de wind wappert (anders bestaat er brandgevaar). In de versie met lichte gordijnen moet u een kousenbandsysteem overwegen dat het gordijn in een stationaire positie houdt.

GORDIJNEN MOETEN AAN VEILIGHEIDSCRITERIA VOLDOEN

Bij het creëren van het interieur is de kleur niet onbelangrijk. Voor keukengordijnen is het dus gebruikelijk om kleuroplossingen te kiezen die passen bij het hier geïnstalleerde meubilair. Als er een wens is om een ​​niet-standaard noot te introduceren, dan is het alleen riskant om op uw eigen smaak te vertrouwen - plotseling zult u geen gevoel voor een ontwerper hebben.

WITTE GORDIJNEN IN HET BINNENLAND VAN KEUKEN

  • U kunt het risico nemen om een ​​witte kleur te kiezen - deze past goed bij vrijwel alle tinten. Om het gevoel van kou door dergelijke gordijnen te voorkomen, moeten ze worden versierd met heldere linten-banden (die al kunnen worden aangepast aan de toon van het meubilair).
VERSCHEIDENHEID VAN GEKLEURDE BLINDS

  • Past goed in elk ontwerp en "poederachtige" tinten - beige, koffie met melk, lichtroze. Deze verven worden altijd geassocieerd met warmte en comfort, vooral in combinatie met de toon van de muren.

Met behulp van kleurvariaties kunt u de visueel kleine keuken uitbreiden en deze compacter en ruimer maken. Voor een kleine kamer is de beste optie lichte tinten schoon linnen of versierd met kleine patronen.

LICHT TEXTIEL HELPT VISUEEL HET KAMERPLEIN TE VERHOGEN

Daarom is het voor gecombineerde keukens met een woonkamer de moeite waard om donkerdere kleuren (kersen, bordeaux, bruin) te kiezen met grote prints op het canvas.

Let op de richting van de afbeeldingen. Verticaal geplaatste ornamenten helpen het plafond te verhogen, horizontale kunnen de muren visueel uit elkaar duwen.

DE LENGTE VAN DE GORDIJNEN WORDT VASTGESTELD TOT VASTSTELLING VAN DE EIGENSCHAPPEN VAN KEUKEN

Het is niet genoeg om gordijnen op te halen voor de ramen in de keuken - ze moeten voor iets anders worden opgehangen. Voor dit doel worden gordijnroeden gebruikt, gemaakt van verschillende materialen. Maar wat specifiek om een ​​houder voor gordijnen te kiezen, zodat hij lange tijd in de specifieke omstandigheden van de keuken diende?

OORBELLEN KUNNEN ALLE ONVERTROUWEN ZIJN

Deze kamer wordt gekenmerkt door temperatuurdalingen van een vaak werkende oven. Verdamping tijdens het koken hoopt zich dichter bij het plafond op, waardoor een verhoogde luchtvochtigheid ontstaat (natuurwetten). In dergelijke omstandigheden, en zal kroonlijsten moeten zijn. Om hun uiterlijk zo lang mogelijk aantrekkelijk te houden, moet u bij het kopen vooral op het materiaal letten.

CARNIZE MATERIAAL HEEFT OOK EEN GROTE WAARDE

  • Veel mensen geven de voorkeur aan hout - het is aantrekkelijk, het ziet er elegant uit en vult de warme sfeer aan, maar is niet geschikt voor gebruik in de keuken, omdat zelfs met speciale impregnering wordt snel nutteloos van hoge luchtvochtigheid.
  • Metalen en plastic kroonlijsten worden beschouwd als ongemarkeerd, duurzaam en bestand tegen het leefgebied. Ze zijn ook gemakkelijker schoon te maken - ze zijn gemakkelijk schoon te maken.
HET HOOFDDING IN HET KEUKEN DECOR - PRAKTISCH

Bij het selecteren van gordijnroeden moet ook rekening worden gehouden met hun compatibiliteit met gordijnen - ze moeten deel uitmaken van een organische 'gemeenschap'. Natuurlijk zijn plastic kroonlijsten geschikter voor lichte gordijnen, metaal - voor dik.

GEROLDE BLINDS

Op basis van al het bovenstaande kunnen we samenvatten - de keuze van gordijnen voor de keuken hangt van veel factoren af, en niet alleen van de voorkeuren van de gastvrouw. Om alles harmonieus te maken, moet u rekening houden met de afmetingen van de kamer (oppervlakte, hoogte), de kleurencombinatie van de gordijnen met het palet van keukenmeubilair, de aanwezigheid of afwezigheid van vrije ruimte onder de vensterbank, en zelfs het aantal verdiepingen van het appartement.

DE JUISTE GORDIJNEN IN DE KEUKEN - EEN COMBINATIE VAN STIJL EN GEBRUIKSGEMAK

Als u geen rekening houdt met alle (gecombineerde) nuances, kunt u een volledig nutteloze aankoop kopen. Zelfs als de gordijnen mooi blijken te zijn, is het nog geen feit dat ze in het interieur van uw keuken passen en hun functionele doel kunnen vervullen. Om te gaan winkelen moet u vol vertrouwen zijn in het besef van de juiste keuze.

LANGE GORDIJNEN KUNNEN ELKAAR ZIJN

GEMAKKELIJKE GORDIJNEN VOOR BALKONDEUREN