Handige ideeën

16 slechte keukengewoonten, waar we allemaal dringend vanaf moeten komen

Pin
Send
Share
Send
Send


Een keuken is een plek waar elke vrouw een redelijk groot deel van haar tijd doorbrengt en die, zo niet zij, moet weten welke slechte gewoonten en dergelijke vertrouwde gewoonten voor ons allemaal de groei van bacteriën en pathogene microflora kunnen veroorzaken, die gevaarlijk zijn voor de gezondheid en het leven in het algemeen. Om jezelf en je dierbaren te beschermen, hoef je alleen maar af te rekenen met slechte keukengewoonten en vreedzaam te leven.

Volg de hygiënevoorschriften niet wanneer u vlees kookt

Ongeveer de helft van het vlees komt vies naar ons, omdat het in een winkel of op de markt is verwerkt. Bovendien kan een zieke kip duizenden anderen besmetten met salmonella of E. coli. Tijdens het koken gaan ze dood, maar je moet voorzichtig zijn bij het werken met rauw vlees: tijdens het kookproces kun je per ongeluk schadelijke micro-organismen overbrengen naar andere producten. Voor vlees moeten aparte snijplanken en schalen worden gebruikt. Bovendien moet u de reinheid van de handen zorgvuldig controleren en ze elke keer wassen nadat u het rauwe vlees hebt aangeraakt.

Gebruik geen extra containers bij het bewaren van vlees.

Leg het vlees dus gewoon in de koelkast in de gebruikelijke huishoudfolie. Het sap dat vrijkomt uit het vlees kan echter een groot aantal micro-organismen bevatten, waaronder salmonella en E. coli. Zonder extra opslagcapaciteit kan sap gemakkelijk op groenten en fruit op de onderste plank terechtkomen. Erger nog, wanneer rauw vlees zwaar bevroren is, komt er meer vocht uit vrij. Daarom adviseren experts om afzonderlijke opslagtanks voor vlees te kopen.

Verkeerde zorg voor snijplanken

Er zijn waarschijnlijk meskrassen op uw snijplank. Dit is een geweldige plek om bacteriën en andere micro-organismen te verzamelen. En ze vallen op alles wat je op het bord legt. Na het snijden van het rauwe vlees moet het goed worden gedesinfecteerd. Afwasmiddel bestrijdt natuurlijk bacteriën, maar eenmaal per week moet het bord goed worden gereinigd met een speciaal middel.

Mensen vergeten vaak de bodem van de gootsteen, en dit is een van de smerigste plekken in de keuken. Bacteriën en micro-organismen kunnen er weken in leven. Een keer per week is het noodzakelijk om de gootsteen schoon te maken met een ontsmettingsmiddel of te vullen met water en bleekmiddel.

Was de gootsteen met een vuile spons

Het is beter om de gootsteen niet met een spons schoon te vegen. Gebruik een speciale spray, papieren handdoeken of een schone doek die gemakkelijk kan worden gewassen.

Verander en zorg zelden voor de afwasborstel

Borstels zijn zeker beter dan sponzen, maar er kunnen zich ook voedseldeeltjes ophopen. Spoel voor het afwassen met een borstel. Behandel de borstel een keer per week voorzichtig met speciaal gereedschap. Als je roze vlekken opmerkt, moet deze worden vervangen of goed worden schoongemaakt - zeker serratia marcescens gefokt op je borstel.

Koken tijdens ziekte

Wilt u eten in een restaurant waar de chef maagproblemen heeft? Nauwelijks. Koken tijdens ziekte, vooral als u maag- en darmziekten heeft, is ongewenst; het is beter om op dit moment uit de keuken te blijven. Veeg in het extreme geval alle oppervlakken, deurgrepen en schakelaars grondig af met een desinfecterende oplossing en was uw handen met antibacteriële zeep.

Verkeerde voedselopslag

Bij kamertemperatuur verandert het voedsel dat na 2 uur is achtergelaten in een broeinest voor bacteriën die gemakkelijk vergiftiging en darmstoornissen veroorzaken. Dit geldt niet voor brood en verse producten. We hebben het over stoofschotels, soepen, zuivelproducten. Het is riskant om mayonaise en andere sauzen die rauwe dooiers bevatten te verlaten - dit kunnen Salmonella-bacteriën zijn. Houd voedsel en voedsel op de juiste manier bewaard.

Warme gerechten in de koelkast zetten

Voordat u het voedsel in de koelkast plaatst, is het beter om te wachten tot het is afgekoeld of in een bakje te doen. Veel mensen zijn lui en zetten de pannen bedekt met folie in de koelkast, niet wetende dat op deze manier het voedsel veel langzamer zal afkoelen en bacteriën zich erin kunnen vermenigvuldigen.

Onoplettendheid om vervaldata te behandelen

Houdbaarheid vertelt ons op welk punt het aantal pathogene bacteriën voldoende zal zijn om de ziekte te veroorzaken. Daarom moet u de etiketten en verpakking zorgvuldig bestuderen. Wat rauw vlees betreft, het kan 3-4 dagen worden bewaard, maar het kan zelfs eerder verslechteren - het hangt allemaal af van de omstandigheden van de opslag in de winkel.

Vergeet groenten en kruiden te spoelen

Zand of vuil in de producten zal u geen pijn doen, wat niet kan worden gezegd over pathogene micro-organismen die zich op de plaatsen voor voedselopslag kunnen bevinden. Er zijn bacteriën die goed broeden bij lage temperaturen. Bijvoorbeeld Listeria. Ze kunnen ernstige ziekte veroorzaken. Eén blad sla geïnfecteerd met E. coli kan de hele partij verpesten.

Laat de kat gaan waar hij wil

Katten zijn schattig, maar ze kunnen vuil uit de vuilnisbak meenemen naar de tafel waar je kookt en eet, en daarmee ziekteverwekkers - bijvoorbeeld toxoplasma, die niet gevaarlijk zijn voor hen, maar schadelijk voor mensen, vooral voor zwangere vrouwen, hoe geboorteafwijkingen van de foetus te veroorzaken. Probeer de kat uit de buurt van de keuken te houden of veeg voorzichtig het oppervlak schoon waar hij is gesprongen.

Bewaar voedsel te lang in de koelkast

Dit is een veel voorkomende fout. Zelfs als het voedsel een week in de koelkast heeft gelegen, ziet het eruit en ruikt het normaal, maar dat betekent niet dat het veilig is. Niet alle bacteriën dragen bij aan de geur. Als het voedsel voordat je het in de koelkast legt lang op tafel ligt, zal het zeker sneller bederven. Als je twijfelt of je het moet eten, is het beter om het gewoon in de prullenbak te gooien.

Gebruik een handdoek en serviesgoed

Handdoek kan een andere distributeur van bacteriën en micro-organismen zijn. Het is noodzakelijk om 2 handdoeken in de keuken te hangen: apart voor handen en voor gerechten. Eens in de 1-2 weken moeten ze grondig worden gewassen en gestreken.

Je handen niet vaak wassen

Elke keer dat u in de keuken bent en kookt, vooral vlees en vis, is het belangrijk om uw handen voor en na te wassen. Zorg ervoor dat uw handen schoon zijn wanneer u uw diner opwarmt. Koop antibacteriële zeep en vergeet het niet. Denk maar aan een diner in een restaurant waar de chef-kok vergat zijn handen te wassen.

Pin
Send
Share
Send
Send