Handige ideeën

16 indrukwekkende ideeën die je vertellen hoe ongebruikelijk het is om oud bestek te gebruiken

In elk huis vindt u veel bestek dat niet wordt gebruikt voor het beoogde doel. Er kunnen veel redenen zijn - een deel van de set is verloren, een nieuwe is gekocht of de apparaten zijn gewoon niet leuk. Het gooien van metalen lepels, vorken en messen, die niet bang zijn voor tijd, een beetje sorry. Maar het is niet nodig om ze kwijt te raken. We delen spectaculaire ideeën ongebruikelijk gebruik van bestek.

1. Kijk met karakter

Keukeninrichting van bestek.

De oude klok wordt gebruikt als basis voor decoratie. Als het gewenste model niet wordt gevonden, kunt u een klokmechanisme in de winkel met goederen kopen voor handwerken.

2. Briljante vlinders voor de tuin

Spectaculair tuindecor.

Bestek gesneden in verschillende delen wordt een uitstekend materiaal voor het creëren van een tuindecor in de vorm van insecten. De delen zijn aan elkaar gesoldeerd of gelijmd.

Vlinder van een oud mes.

3. In retrostijl

Ongewone standaard voor foto's van de stekker.

Deze metalen standaard ziet er stijlvol en beknopt uit, waardoor u zich volledig kunt concentreren op de foto die hij vasthoudt. Vooral indrukwekkend in zo'n omgeving zien er oude foto's uit.

4. Voor de meest extravagante

Decoraties van oud bestek.

Onbetwistbaar voordeel van roestvrij stalen sieraden, die dient als materiaal voor de vervaardiging van bestek - hypoallergeen en weerstand tegen negatieve omgevingsfactoren. Om met dit metaal te werken, heb je een "Bulgaarse" of een elektrische decoupeerzaag nodig, evenals een boor.

Ongewone metalen hangers.

5. Met behulp van decoupage-techniek

Het decor van het oude bestek voor de keuken.

Om de decoupage op een metalen oppervlak te houden, raden we aan deze met schuurpapier te behandelen. Vervolgens moet het oppervlak worden gegrond met bijvoorbeeld een dunne laag witte acrylverf.

6. Stijlvolle kleerhanger

Het decor voor de gang van oude apparaten.

Zo'n hanger ziet er niet alleen harmonieus uit in de gang, maar ook in andere kamers. Door het vergelijkbare principe is het mogelijk om een ​​belangrijke huishoudster te maken.

7. In plaats van foto's

Het originele paneel aan de muur.

Paneel met bestek - decor op maat voor de keuken of eetkamer. Op textielbasis kunnen de apparaten worden bevestigd met verschillende steken met draden en worden gelijmd met "vloeibare nagels" op houten.

Decoratieve panelen voor de keuken.

8. Duet met servetten

Servetringen.

Buig eenvoudig een vork of lepel met een spiraaltang. Desgewenst kunt u een nieuwe servetring versieren met kralen, bevestigd met een dunne metalen draad.

9. Metalen spiegel

Het frame voor de spiegel van het oude bestek.

Het frame voor de spiegel is gemaakt op basis van een ronde plaat, metaal of keramiek. Er is een kleine spiegel op gelijmd en aan de achterkant zit bestek.

10. Dichter bij het licht

Kandelaar van een vork.

Het is gemakkelijk om zo'n betrouwbare en effectieve kandelaar te maken. Een lepel met een geboord gat wordt bevestigd op een houten bord met een schroef.

11. In plaats van standaardballen

Nieuwjaars decor van de vork.

Gebogen lepels worden de basis voor de productie van kerstspeelgoed. De afbeelding kan met behulp van decoupage-techniek worden getekend of op metaal worden overgebracht.

Ongebruikelijk kerstboomspeelgoed.

12. Als u het meubilair wilt bijwerken

Meubelgreep van bestek.

Handgrepen van bestek kunnen oude meubels transformeren. Een van de bevestigingsopties is om twee gaten in een lepel of vork te boren, deze te buigen en met schroeven te bevestigen.

13. Multifunctionele lepels

Miniatuur opslagsystemen.

Een gebogen lepel in de buurt van de werkplek van de naaister wordt een mooi opbergsysteem. Het is handig om er verschillende kleinigheden in te plaatsen die altijd in het zicht zijn.

14. Sprankelend tuindecor

Vis voor de tuin.

Tuindecor, gemaakt van bestek, niet bang voor zon en wind. Ze zullen vele jaren plezier hebben van nieuwheid en schittering. Snijd eenvoudig het afgeronde deel van de lepels, laat een deel van het handvat achter. Boor gaten in het ronde deel en bevestig verschillende soortgelijke elementen aan elkaar in de vorm van een slinger.

15. Bloemen die niet verwelken

Bloemen van bestek.

Voor de vervaardiging van tuindecor in de vorm van bloemen zal een beetje moeten werken, maar het resultaat is het waard. Je hebt een boor, een tang, een "Bulgaarse" of een elektrische decoupeerzaag nodig, evenals een apparaat voor het solderen van metaal.

Metallic tuindecor.

16. In plaats van "blaasmuziek"

Tuindecor van oud bestek.

Om dergelijke "blaasmuziek" te laten klinken, is slecht weer noodzakelijk. Maar zelfs in normale weersomstandigheden zal een dergelijk decor genieten van de zon en het ongewone uiterlijk.