Handige ideeën

15 regels voor het creëren van de perfecte keuken

Pin
Send
Share
Send
Send


Elke huisvrouw wil dat haar keuken perfect is - een keuken die met minimale inspanning en tijd heerlijk, gezond voedsel voor het hele gezin kan bereiden.

Sprekend in professionele taal, zou deze kamer ideaal ontworpen moeten zijn in termen van ergonomische wetten. Vandaag vertelt de toonaangevende ontwerper over de belangrijkste, naar haar mening, momenten.

1. Werk driehoek

Onderzoekers van het Duitse bedrijf "Bulthaup" ontdekten dat het leven in de keuken in feite geconcentreerd is rond drie punten: een fornuis, een koelkast en een gootsteen. Als we ze verbinden met conventionele lijnen, krijgen we een "werkdriehoek". Om het werken in de keuken comfortabel en snel te maken, moet ten eerste niets de beweging over deze driehoek belemmeren, en ten tweede moet de som van de zijkanten van de driehoek 3 tot 7,5 meter zijn.

2. Meubelindeling

Afhankelijk van het gebied van uw keuken en uw persoonlijke voorkeuren, zijn er verschillende opties voor de locatie van keukenelementen: in een rechte lijn, de letter "G", de letter "P". Een geweldig idee voor grote keukens is om ze in het midden van het "eiland" te plaatsen, wat een bureau, een fornuis of een gootsteen kan zijn. Voor een logische en tijdbesparende workflow is het belangrijk om de juiste locatie voor apparaten en kasten te kiezen. Een lade voor bestek en een vaatwasser moeten bijvoorbeeld naast de gootsteen worden geplaatst. Maar tussen de gootsteen en de kachel moet een werkruimte zijn.

3. De juiste hoogte van keukenmeubilair

Het is beter om de wandkasten en planken zo te plaatsen dat de gastvrouw die in de keuken werkt, niet naar objecten (1,85 - 2 m) hoeft te reiken die erop staan, en de hoogte van het werkblad moet zodanig zijn dat het er niet over hoeft te buigen (optimaal 90 cm) ). Voor het gemak moet de hoek tussen het oppervlak en de handen ongeveer 45 graden zijn.

Opmerking: een voorbeeld van hoe het niet te doen.

5. Verlichting

Er wordt aangenomen dat hoe meer licht in de keuken, hoe beter. Maar in feite, zodat de ogen niet moe worden van het felle licht, is het beter om spots langs de omtrek van de bovenkasten van keukenmeubels te installeren en bovendien werkbladen en een eettafel te markeren. De keuken in de appartementen is meestal een eethoek en een plek voor familierust, daarom kunt u een kroonlijst met licht maken om een ​​lichte sfeer rond de omtrek van het plafond te geven.

6. Esthetisch plezier

Zodat de keuken met recht de keuken van je dromen kan worden genoemd, moet je er plezier aan beleven en je niet onverschillig laten. Stop daarom bij het kiezen van een kleuroplossing voor die tinten die alleen positieve emoties veroorzaken. Vergeet schattige kleine dingen niet. Als je van huisplanten houdt, in elke, zelfs de kleinste keuken, kun je een plek vinden voor minimaal een of twee. Ze zullen niet alleen het interieur nieuw leven inblazen, maar ook de lucht zuiveren.

7. Makkelijk schoon te maken

Prachtig behang aan de muren en keramische tegels op de vloer zijn een uitstekende vondst die het schoonmaken veel gemakkelijker maakt. Een ander idee - meubels met verchroomde poten, waaronder u de vloer altijd snel kunt wassen. En tot slot, het wonder van ontwerpideeën: een mini-stofzuiger ingebouwd in de kelder van keukenmeubilair is erg handig.

8. Functioneel wassen

Het is beter om een ​​gootsteen te kiezen die diep genoeg is: idealiter zou de grootste van de beschikbare pannen erin moeten worden geplaatst. De voorkeur gaat uit naar een gootsteen met een bodemklep waarmee u de afvoer kunt afsluiten. Dit zal u helpen geld te besparen op nutsvoorzieningen, omdat met een dergelijke gootsteen het waterverbruik aanzienlijk zal worden verminderd. Handig geplaatste "vleugel" gootsteen of extra kom lost veel dringende problemen op.

9. Comfortabele eethoek

Als u besluit een eettafel en stoelen in de keuken te plaatsen, moet u bij het plannen van de eethoek onthouden dat deze gescheiden moet zijn van de werkplek en dat elke persoon aan de tafel ten minste 50 cm vrije ruimte moet hebben.

10. Betaalbare prullenbak

De meest gebruikelijke en functionele manier om een ​​afvalbak op te bergen is onder de gootsteen. Maar je zult veel comfortabeler zijn als je het ophangt en niet op de vloer legt. Fabrikanten van moderne keukens hebben een aantal zeer functionele ideeën voor het plaatsen van een bak en het gebruik van de ruimte van de hoekkast, waar de gootsteen zich meestal bevindt.

11. Beveiliging

Dit artikel is vooral belangrijk in gezinnen waar kleine kinderen zijn. Vergeet niet dat er huishoudelijke apparaten met een slot zijn, nadat u voor de veiligheid van het aansluiten van elektrische apparaten en de locatie van stopcontacten hebt gezorgd. Alle gevaarlijke hoeken kunnen worden afgesloten met speciale siliconen mondstukken en de kachel met een beschermende barrière. Het is beter om uitstekende handgrepen te vermijden: tijdens het koken is het heel gemakkelijk om te slaan of krabben.

12. Belangrijke dingen

Dit is precies het moment dat velen over het hoofd zien. Denk na over hoeveel stopcontacten je nodig hebt in de keuken. Ze moeten minstens twee meer zijn dan huishoudelijke apparaten. Het materiaal van het tafelblad moet slijtvast worden gekozen en de kleur is sindsdien beter neutraal krassen zijn vaak zichtbaar op donkere werkbladen.

13. Geluidloosheid

Het kookproces kan een soort meditatie worden genoemd. En goed, als tijdens dit niets je afleidt en niet irriteert. Daarom is hier een regel: geen piepende en dichtslaande deuren en lawaaierige kratten. Misschien moet u letten op het systeem van het openen van deuren "duwen", waarmee u de deuren kunt openen door op de gevel van de kasten te klikken.

14. Alles is bij de hand

Alles wat u nodig heeft tijdens het werken in de keuken: voedsel, bestek, pannenlapjes, kruiden, snijplanken - moet binnen handbereik zijn, zodat u niet wordt afgeleid door zoekopdrachten. Perfect omgaan met de taak van het opslaan van noodzakelijke dingen laden in de buurt van het bureaublad. Een heel handig ding is een flessenhouder: deze neemt een minimale ruimte in beslag (25-30 cm), maar u krijgt een comfortabele opstelling van kruiden, olie en andere hoge items die bij de hand moeten zijn tijdens het kookproces.

15. Extra ruimte

Overweeg waar je wasmiddelen, sponzen voor gerechten, vuilniszakken opslaat. Een handige plek voor hen is in de kast onder de gootsteen. In de buurt van het schort kun je de skimmers, spijkers en messen die je tijdens het koken nodig hebt ophangen.

Als u door uw keuken nadenkt, neem dan als basis een aantal belangrijke punten: bewegingsvrijheid, consistentie van de workflow, voldoende bewegingsvrijheid, handige locatie van het lichaam tijdens het koken en het aanpassen van de hoogte van de apparatuur aan de verhoudingen van degenen die in deze keuken zullen werken, evenals de geschiktheid van de locatie van de apparatuur. Als je hier allemaal rekening mee houdt, zal je keuken echt perfect blijken te zijn.

Pin
Send
Share
Send
Send