Handige ideeën

20 ongebruikelijke manieren van heilzaam gebruik van citroenen, waarvan weinigen bekend zijn

De aandacht van de lezer is een nieuwe informatieve recensie, die u zal helpen om enkele verbazingwekkende en ongelooflijk nuttige manieren te leren om citroen te gebruiken. Het geheim is dat citroen niet alleen voor voedsel kan worden gebruikt, maar ook voor huishoudelijke doeleinden.

Wat precies - kijk in ons materiaal.

1. Capaciteit voor gelei

Gelei in citroenschil.

Citroenschil die overblijft na het persen van het sap, kan worden gebruikt om de originele gelei in de vorm van schijfjes citroen te bereiden. Om dit te doen, moeten de helften citroen met een lepel grondig worden ontdaan van pulp, giet gelei in de geschilde huid en zet het in een koelkast. De laatste fase is het snijden van de helften in plakjes.

2. Reiniging van de magnetron

Hoogwaardige reinigingsmicrogolven.

Een klein, verweerd schijfje citroen kan worden gebruikt om de wanden van de magnetron te ontdoen van oud vet. Vul een kleine kom met water met een beetje citroensap, plaats in de magnetron en verwarm 3-5 minuten op maximaal vermogen. Gedurende deze tijd kookt water en vormt condens op de muren, die met een doek samen met al het vuil moet worden afgeveegd.

3. Reiniging van de snijplanken

Een effectieve manier om snijplanken schoon te maken.

Ondanks het feit dat houten snijplanken erg handig zijn in gebruik, hopen geuren zich op hun oppervlakken op en vermenigvuldigen bacteriën zich actief. Regelmatige en hoogwaardige zorg zal helpen om de planken schoon te houden. Ongeveer een keer per week moet het oppervlak van de snijplanken worden gereinigd met zout en citroenhelften.

4. De gootsteen reinigen

Gootsteen en afvoer reinigen.

De gootsteen is een van de meest gebruikte items in het huis. Overdag passeren er veel vuile vaat en voedselresten, waardoor de gootsteen een gunstige omgeving wordt voor het leven van verschillende microben en bacteriën. Daarom moet de gootsteen voor uw eigen veiligheid dagelijks worden gewassen. Spoel eerst het hele oppervlak van de gootsteen met water, verwijder al het voedselresten, veeg het oppervlak daarna schoon met een spons met een mild schoonmaakmiddel en spoel alles af met heet water, zodat het in de afvoer kan doordringen. Na dergelijke eenvoudige manipulaties, giet de afvoer en de gootsteen met een mengsel van citroensap en soda, laat gedurende 10 minuten en spoel het residu af met heet water.

5. "Kussen" voor vissen

Gegrilde vissteaks.

Om te voorkomen dat de vis aan het grillrooster blijft kleven, krijgt u een hartige smaak en een ongelooflijk aroma, kookt u het op een citroen "kussen". Om dit te doen, moet je de citroen in plakjes van gemiddelde dikte snijden, ze op het grillrooster plaatsen, een stuk vis erop leggen en beginnen met koken.

6. Bliksemspray

Home spray voor het verlichten van haar.

Je kunt je haar laten glanzen en de strengen in verschillende tonen verlichten zonder een kapper te bezoeken. Meng gewoon in een fles met een spray een kopje water, een kwart kopje waterstofperoxide, dezelfde hoeveelheid vers geperst citroensap en een half kopje niet-sterke kamille thee. Breng het product aan op nat haar voor het stylen.

7. Anti-kalkaanslag

Ontkalker.

Een dikke laag kalk is een van de redenen waarom het water in de ketel lang kookt. Het is echter vrij eenvoudig om met dit probleem om te gaan. Doe gewoon een kwart van een citroen in een theepot of doe er wat citroenzuur in en kook het. Laat daarna het water weglopen, spoel de ketel en kook het nieuwe water zonder toevoegingen.

8. Glaswerk schoonmaken

Verzorging van glaswerk.

Citroen helpt glaswerk van donkere bloei te verwijderen. Veeg de gerechten af ​​en toe met een schijfje citroen van binnen en van buiten, spoel ze af met water en veeg ze droog.

9. Remedie voor groen spul

Groene vlekken op de handen.

Zelenka is een zeer verraderlijke stof. Als u het gebruikt, bestaat het risico dat u volledig vervuilde handen krijgt, die ongeveer twee weken zo blijven. Citroen helpt dergelijke vlekken het hoofd te bieden. Meng de alcohol met citroensap, week een wattenstaafje in de resulterende oplossing en veeg de verontreinigde huid ermee af.

10. Witte sneakers schoonmaken

Keer terug naar witte sneakers.

Citroen zal helpen om de witheid terug te brengen naar licht vergeelde sneakers. Meng het sap met wasmiddel en tafelazijn en gebruik deze pasta om witte schoenen schoon te maken.

11. Vecht tegen vet

Afwassen van vet.

Citroen en zout - een effectief hulpmiddel voor het reinigen van dikke gietijzeren pannen. Dompel een schijfje citroen in zout en wrijf het voorzichtig in met het olieachtige oppervlak van de pan. Herhaal indien nodig de procedure.

12. Mooie fruitplakken

Een aantrekkelijk beeld van bananen- en appelsneden.

Om bananen en appels te snijden worden ze niet donkerder en verliezen ze hun aantrekkelijkheid niet, behandel ze met citroensap. Deze truc is de moeite waard om kennis te nemen van alle gastvrouwen die fruitfruitjes voorbereiden voor de vakantie.

13. Bestrijding van corrosieve geuren

Verwijder de huid van de handen tegen geuren.

Alle huisvrouwen weten hoe moeilijk het is om de handen te reinigen van de geur van knoflook of vis. Citroen helpt corrosieve aroma's het hoofd te bieden. Wrijf gewoon over de nagelplaat en de huid met citroenpulp en was daarna zoals gewoonlijk met water en zeep.

14. Chromen oppervlakken

Chromen oppervlakken reinigen.

Lemon is een elegante, natuurlijke reiniger voor verchroomde oppervlakken. Gebruik dus gerust schijfjes citroen om alle metalen oppervlakken in uw huis te polijsten.

15. Nagels bleken

Nagels reinigen en bleken.

Meesters van nagelservice raden een keer per week aan om spabehandelingen voor nagels te regelen. Dompel je handen eerst onder in een bad met warm water en citroensap en polijst vervolgens de nagelplaat met citroenschil.

16. Kruiden

Kruiden van citroenschil.

Gehakte citroenschil is een geweldige smaakmaker voor een verscheidenheid aan gerechten. Fijn geraspte schil kan worden gemengd met verschillende soorten peper, licht gedroogd in de oven en worden gebruikt om vis- en vleesgerechten op de grill te bereiden.

17. Wasmiddel

Middelen voor reiniging en desinfectie.

Van citroenschil en azijn kan een effectieve universele remedie worden gemaakt voor reiniging en desinfectie. Om dit te doen, citroenschil twee weken laten weken in azijn, zeef, voeg water toe en giet het in een fles met dispenser. Het resulterende gereedschap kan worden gebruikt om de vloer en andere oppervlakken in het huis schoon te maken.

18. Mierremedies

Vecht tegen mieren.

Mieren, die vaak onze buren worden, verdragen de geur van citrus niet. Daarom, als je de plinten, vloer en werkoppervlakken in de keuken wrijft met citroensap, verlaten irritante insecten je huis.

19. Ontstekingsmiddelen

Middelen voor het ontsteken.

Gedroogde citroenschil brandt goed en kan worden gebruikt om een ​​vuur of open haard aan te steken. Bovendien is het brandbaar en vult het de ruimte met een magische citrusgeur.

20. Behandeling tegen misselijkheid

Remedie tegen misselijkheid.

Kokhalzen? Doe een stukje citroen in je mond. Al snel zal het welzijn verbeteren en de misselijkheid verminderen.

Videobonus:

Bekijk de video: Sour Patch Kids Cereal. Livestream Replay (December 2019).