Handige ideeën

Modieus behang 2017 op de foto

Pin
Send
Share
Send
Send


Fabrikanten van afwerkingsmaterialen verbeteren voortdurend de uitvoering van verschillende opties voor het maken van afwerkingen in moderne gebouwen. Nieuwe soorten grondstoffen, verbeterde eigenschappen, verbeterde eigenschappen, een ruime keuze aan opties. Maar wat de feitelijke manieren om de decoratie in de woonkamer ook te maken niet werden aangeboden door fabrikanten, behang was en blijft de meest populaire ontwerpoptie voor kamers met verschillende functionaliteiten. Moderne behangstoffen hebben hoge technologische eigenschappen en kunnen worden gebruikt in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, temperatuurschommelingen en een hoog risico op besmetting, mechanische effecten. Wallpapers kunnen worden gewassen en gereinigd, zelfs met huishoudelijke chemicaliën. En praten over een breed scala aan kleur- en textuuroplossingen is helemaal niet nodig - de keuze is zo groot dat het tijd is om te verdwalen in de winkel met afwerkingsmaterialen. In deze publicatie willen we u kennis laten maken met de huidige ideeën over het maken van afwerkingen met behang in de meest uiteenlopende kamers van een modern huis - van de gang tot de slaapkamer.

De voordelen van het gebruik van behang voor decoratie

Met reden bezet behang vele jaren de hoogste plaatsen in de toplijsten van huidige afwerkingsmaterialen. Ongeacht de opties voor het maken van afwerkingen worden ons niet aangeboden door fabrikanten, en behangdoeken hebben een voldoende aantal voordelen:

 • de breedste keuze aan kleurenpalet, ontwerpen, ornamenten en verschillende prints;
 • de mogelijkheid om een ​​gestructureerd oppervlak te kiezen;
 • gemakkelijke toepassing van afwerkingsmateriaal, de mogelijkheid van zelfassemblage, zelfs bij afwezigheid van ervaring;
 • met behang kunt u snel het interieur van de kamer vernieuwen of het uiterlijk volledig veranderen;
 • het accentueren van de accentmuur is niet moeilijk; met een combinatie van behang en andere afwerkingsmaterialen kunt u interessante, unieke interieurs creëren;
 • hoge esthetische kwaliteiten;
 • de mogelijkheid om afwerkingen te creëren in kamers met een hoog risico op besmetting - behang dat kan worden gewassen en zelfs gereinigd;
 • moderne doeken vervagen niet in de zon, zijn bestand tegen temperatuurschommelingen en een relatief hoge luchtvochtigheid;
 • de mogelijkheid om volledig milieuvriendelijke materialen te gebruiken (natuurlijke stoffen, papier en kurkbehang);
 • Foto's met elke afbeelding kunnen op behangdoeken worden toegepast om een ​​echt uniek ontwerp te maken;
 • met behang kunt u verschillende oppervlakken simuleren - van hout tot metselwerk;
 • een breed scala aan kosten (de mogelijkheid om een ​​optie te vinden voor elk reparatiebudget).

De keuze van materiaalprestatiebehang

De keuze van behang voor een bepaalde kamer wordt niet alleen beïnvloed door het kleurenpalet en de interieurstijl die door de eigenaars is gekozen, maar ook door vele andere factoren. Gezien het feit dat de keuze aan behangschilderijen in moderne winkels ongelooflijk breed is, is het noodzakelijk om je voor te bereiden op de mars voor het afwerkingsmateriaal en ten minste de ongepaste opties te verwijderen. De volgende criteria zijn dus van invloed op de keuze van behang voor het plakken van een kamer:

 • de keuze van de technologische eigenschappen van de schilderijen hangt af van het functionele doel van de kamer en de kenmerken van het microklimaat (het is duidelijk dat je voor de slaapkamer en de gang behang met verschillende kenmerken moet kopen, maar er zijn ook universele opties geschikt voor kamers met het meest uiteenlopende functionele potentieel);
 • de grootte en vorm van de kamer (in een kleine kamer is het niet aan te raden om doeken met een donkere kleur of met een grote afdruk te gebruiken);
 • natuurlijk lichtniveau - het aantal en de grootte van raamopeningen, de locatie van de kamer ten opzichte van de kardinale punten (beïnvloedt de keuze van het kleurenpalet);
 • de stijl van het interieur en geselecteerde kleuren, de aanwezigheid van accentvlakken.

Behangdoeken zijn gemaakt van verschillende materialen en kunnen aanzienlijk verschillen in hun technologische kwaliteiten. De meest voorkomende onder onze landgenoten zijn de volgende versies van de achtergrond:

vinyl en flizelinovye behang vergelijkbaar in hun eigenschappen - even duurzaam, slijtvast, duurzaam. Meestal voor het plakken van de muren van een aantal gebouwen gekocht vinyl behang op non-woven basis. Dergelijke doeken kunnen worden gemaakt om te schilderen of een tekening of ornament bevatten. De rationele prijs-kwaliteitsverhouding dwingt de meeste Russen om de voorkeur te geven aan alleen dit soort behang - het vermogen om oppervlakken te reinigen maakt het gebruik van stoffen in kamers met een moeilijk microklimaat en het risico op vervuiling van muren (gangen, keuken en eetkamers, gangen en zelfs badkamers) mogelijk.

Muren met vinylbehang kunnen tot 5 keer opnieuw worden geverfd, waardoor de afwerking wordt vernieuwd of het beeld van de kamer drastisch wordt gewijzigd. Zelfs na vele manipulaties verliezen oppervlakken hun esthetische kwaliteiten niet. Een ander voordeel van vinyl en vliesbehang is dat ze geen lijm hoeven aan te brengen - alleen muren worden ermee bedekt. Deze aanpak zorgt voor maximaal installatiegemak. Het risico van breuk van doeken of vegen van het patroon, schade aan de textuur van het materiaal is praktisch uitgesloten.

Voor de inrichting van woonkamers en slaapkamers worden vaak gebruikt textiel behang. Hoge milieukwaliteit en luxe uitstraling compenseren de relatief hoge kosten van het materiaal. Maar belangrijke tekortkomingen in de vorm van het onvermogen om de oppervlakken van de wanden schoon te maken, leggen een bepaald verbod op het gebruik van textieldoeken in kamers met een hoog risico op besmetting op. In klassieke interieurs zie je meestal velours, fluweelbehang dat wordt gebruikt om accentvlakken te maken of om alle muren van een kamer te lijmen. Om een ​​ontwerp in moderne stijl te creëren, zijn katoenen en linnen stoffen meer geschikt, die de belichaming van "comfortabel minimalisme" worden.

Muurschildering hebben hun populariteit niet verloren. Meestal wordt canvas met fotoafdrukken gebruikt om een ​​accentmuur te maken. De verscheidenheid aan thema's en hoge beeldkwaliteit stellen u in staat om een ​​unieke binnenruimte van elke stilistische richting te creëren. Fotoprint kan op bijna elk materiaal worden toegepast - het canvas kan een textuur, mat of glanzend hebben, een beschermfolie tegen vocht, vuil en mechanische schade.

Ook kunt u in een afzonderlijke weergave alles selecteren behang met metallic glanswelke basis ze ook worden geproduceerd. De luxe van goud, zilver of koperglans kan een vleugje luxe brengen, zelfs in het meest triviale interieur. Daarom worden doeken met een metalen patroon gebruikt om zowel een accentmuur te creëren als om alle verticale oppervlakken van een kamer af te werken.

Papier behang recent minder en minder gebruikt. Ondanks hun uitstekende milieuvriendelijke eigenschappen en het vermogen om te "ademen", zijn papieren doeken niet erg populair. Ze kunnen immers niet worden gebruikt in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid of temperatuurschommelingen. Tekenen op papierbehang vervagen snel en de afwerking zelf is zelden in staat om meer dan 3 jaar te dienen zonder verlies van esthetische eigenschappen. Maar dankzij de lage kosten van papieren canvasdoeken kunt u voor een vrij korte tijd en met minimale financiële verliezen een geactualiseerd of radicaal veranderd uiterlijk van de kamer creëren.

Werkelijke ideeën bij het creëren van moderne decoratiegebouwen

De moderne stijl van interieurontwerp neigt naar eenvoudige en beknopte oplossingen. Het is niet verwonderlijk dat de meeste ontwerpers de voorkeur geven aan een monochrome afwerking. Lichtneutrale tinten zijn ideaal voor kleine ruimtes, met als accent de meubels. Donkere, diepere tinten worden een luxueuze achtergrond voor kamers met een groot gebied en een ietwat dramatische sfeer. Voor degenen die net hun eerste stappen zetten in het creëren van moderne interieurs, raden ontwerpers ook aan om een ​​afwerking in één kleur te gebruiken - veelzijdige kleuropties die er harmonieus uitzien in elk ruimtevaartontwerp.

Zwart-witte print op de muren - de trend is geen nieuw seizoen, maar nog steeds relevant. Graficiteit, dynamiek en vaak originaliteit van een dergelijk ontwerp van de muren maakt het mogelijk om een ​​ongemakkelijk niet-triviaal kamerontwerp te creëren en een kamer met een echt uniek karakter te decoreren.

Een grote geometrische print die al verschillende seizoenen populair is, heeft geen terrein verloren. Meestal wordt een pakkend contrastpatroon gebruikt om het accentoppervlak te ontwerpen. Maar in echt ruime kamers kunt u behang gebruiken met een geometrische print en om alle muren af ​​te werken. In zo'n afbeelding kunnen slechts twee contrasterende tonen of een heel kleurenpalet worden gebruikt.

Een andere huidige trend is een donkere accentmuur. Het kan fluweel of veloursbehang in een donkere kleur zijn, en vinyl canvas met een lichte metallic glans. Eén ding is duidelijk - met een vergelijkbare ontwerptechniek kunt u niet alleen dramatische tonen in het interieur brengen, maar ook een vleugje elegantie, elegantie en luxe.

Niet minder populair bij moderne ontwerpers zijn wallpapers die bepaalde oppervlakken imiteren. Het kan een illusie zijn van een betonnen muur, houten panelen of metselwerk. Steen of hout, keramische tegels of mozaïek - elke vorm van imitatie kan op uw muren zijn. Het belangrijkste is dat een dergelijk apparaat moet worden gebruikt om een ​​harmonieus beeld van de kamer te creëren.

Modern behang - ideeën voor gebruik

Het voor de hand liggende gebruik van behang bij het creëren van moderne interieurs - alle muren van de kamer plakken. Hierdoor krijgt u niet alleen een voldoende betrouwbare bescherming van oppervlakken tegen verschillende factoren, maar ook een aantrekkelijk uiterlijk van de kamer, een uitstekende achtergrond voor meubels en decoratieve elementen. Met behulp van behang kunt u snel het beeld van de kamer veranderen, een bepaald gebied selecteren, een aanzienlijk meubelstuk of een heel ensemble benadrukken.

Het gebruik van ontwerptechnieken om een ​​accentmuur te maken, is het handigst bij het gebruik van behang. Om een ​​harmonieuze combinatie van accent en de rest van de wanden in de kamer te creëren, hoeft u niet "het wiel opnieuw uit te vinden" - kant-en-klare oplossingen worden verkocht in de winkels van afwerkingsmaterialen, perfect afgestemd op kleur, textuur, patroon. Maar als u de mogelijkheid en de wens voelt om zelf een keuze te maken, dan staat een rijke keuze aan een breed scala aan kleuren, prints en patronen voor u klaar. Het belangrijkste is dat het resultaat overeenkomt met het gekozen concept voor het creëren van een interieur, de harmonie van de atmosfeer van de kamer niet schendt en bijdraagt ​​aan het creëren van een comfortabele kameromgeving.

Je kunt geen nadruk leggen op het hele oppervlak van de muur. In de slaapkamer kunt u een nis of strip over het hoofdeinde van het bed plaatsen, waardoor het belangrijkste onderwerp van het interieur wordt benadrukt. U kunt zich ook richten op de kleedkamer of op de werkplek, kaptafel. In de woonkamer kunt u accentbehang gebruiken om ruimte toe te wijzen rond de open haard, videozone. U kunt ook voorwaardelijke zones maken in een kamer die verschillende functionele segmenten combineert, de aandacht vestigt op één zone en afleidt van delen van de kamer die niet succesvol of incorrect zijn qua geometrie.

Met behang kunt u de ruimte in de nissen in de diepte van de open planken en rekken in kleur of patroon markeren. Je kunt ook over de achterwand van de kast plakken met glazen deuren met helder of eenvoudig contrasterend behang en niet alleen het kleurenschema van de kamer diversifiëren, maar ook een "tweede leven" geven aan de oude opslagsystemen van familiewaarde.

Het plafond omwikkelen met licht (bijna altijd wit) behang is een lange traditie van Russische huiseigenaren. Dit is een goedkope en redelijk snelle manier om een ​​betrouwbare afwerking te creëren (op voorwaarde dat het oppervlak geen gebreken vertoont). Maar in moderne ontwerpprojecten bevelen experts aan stereotypen achter te laten en zich helderheid, contrast en zelfs diversiteit in het ontwerp van het plafond te veroorloven. Maar het is noodzakelijk om er rekening mee te houden dat het voor dergelijke experimenten noodzakelijk is om de hoogte van het plafond in de kamer boven het gemiddelde te hebben, anders zal het moeilijk zijn om het gevoel te vermijden dat je de boog op je "drukt".

Lange tijd behang combineren met andere afwerkingsmaterialen en behoorlijk succesvol gebruikt bij het maken van ontwerpprojecten van de kamer met de meest uiteenlopende doeleinden. In de gangen en gangen vind je meestal een combinatie van behang met wandpanelen. Wallpapers geplakt over het bovenste deel van de muren, niet onderhevig aan mechanische stress, vocht en andere onaangename factoren. In badkamers, wasserijen, keukens en kantines wordt meestal het zogenaamde schort opgesteld - het oppervlak met het hoogste risico op besmetting, blootstelling aan hoge temperaturen en vocht. Dergelijke zones zijn betegeld of betegeld, wandpanelen, geverfd of bedekt met decoratief gips. De rest van het oppervlak kan worden versierd met behang.

Bekijk de video: Тренды в дизайне 2017 на основе выставки Maison&Objet Paris (Juli- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send