Handige ideeën

Wat voor soort dweil om te kiezen voor het wassen van ramen?

Pin
Send
Share
Send
Send


Zwabber voor Windows is erg handig. Hiermee kunt u vensters snel, efficiënt en veilig reinigen.

Om de ramen schoon te maken, kunt u kiezen uit twee soorten moppen - stoom of telescopisch. Ze hebben een ander werkingsprincipe, maar beide doen het uitstekend met hun hoofdfunctie.

Stoom dweil is een apparaat met een lange steel. Het heeft een reservoir waar water in wordt gegoten, een stoomgenerator en een zacht werkend mondstuk. Het principe van deze dweil - ramen reinigen met hete stoom. De straaldruk en de temperatuur kunnen worden aangepast. Het minpuntje van dit model is een stationaire handgreep; deze kan niet worden aangepast. Plus - vanwege de hoge temperatuur waarbij de ramen worden schoongemaakt, worden ze niet alleen kristalhelder, maar ook gedesinfecteerd.

De procedure voor het gebruik van een stoomzwabber:

 1. Vul de tank met water.
 2. Verbind het apparaat met het netwerk.
 3. Wacht tot het kokende water begint. Het duurt ongeveer een minuut.
 4. Nadat het water kookt, begint stoom te ontsnappen door de gaten op het werkoppervlak. U kunt beginnen met het wassen van ramen.

Als u extra hulpstukken voor de stoomzwabber koopt, kan deze worden gebruikt om tapijten, gestoffeerde meubels en zelfs sanitair te reinigen.

Telescopische dweil kan het oppervlak niet ontsmetten, maar het heeft een aanzienlijk voordeel ten opzichte van de stoom - het handvat is uitgerust met een speciaal slot, waardoor u de hellingshoek kunt wijzigen en de lengte kunt aanpassen. Dit is precies wat het mogelijk maakt om de ramen zowel binnen als buiten schoon te maken. In de telescopische dweilhandvat kan de lengte twee meter bereiken. Inbegrepen zijn twee sproeiers. De eerste is ontworpen voor natte reiniging en is een werkoppervlak bedekt met microvezel. De tweede is een schraper met een rubberen mes. Hiermee kunt u het raam leegmaken zonder strepen op het oppervlak achter te laten.

De procedure voor het gebruik van een telescopische dweil:

 1. Pas voor het reinigen de zuigmond aan - selecteer de gewenste helling en lengte die voor u geschikt zijn.
 2. Bereid de oplossing met wasmiddel in een bak waar het handig is om de dweil te dopen.
 3. Bevochtig het werkoppervlak van de dweil met de reinigingsoplossing en begin met reinigen.
 4. Nadat al het vuil van het raam is weggewassen, verwijdert u het mondstuk van de microvezel en installeert u de rubberen schraper.
 5. Veeg over het hele oppervlak van het venster en verwijder het resterende vocht.
 6. Wanneer het reinigen is voltooid, moeten de sproeiers worden gewassen en gedroogd weg van batterijen, omdat microvezels geen hoge temperaturen verdragen.

Telescopische dweil is erg handig om hoge panoramische ramen, evenals glazen balkons en loggia's te wassen.

Voordat u gaat winkelen, moet u uw vensters evalueren, als de optie die u zoekt geschikt is voor hen. Als ze lang zijn, met dove frames, of ze hebben moeilijk bereikbare plaatsen, moet u kiezen voor een telescopische dweil. Een stoomzwabber kan helpen bij het wassen van ramen, als er zich constant stof op verzamelt (bijvoorbeeld wanneer de ramen naar de weg zijn gericht), verwijdert het effectief niet alleen verse, maar ook oude verontreinigingen.

Wees niet lui om op internet te kijken naar beoordelingen over het geselecteerde model. En in de winkel inspecteer de dweil zorgvuldig alvorens te kopen. Let bij het kiezen van een telescopische optie op de werkoppervlakken (de schraper moet elastisch en egaal, maar niet te hard zijn) en of het gemakkelijk is om de positie van de handgreep te wijzigen.

Sommige modellen dweilen voor het wassen van ramen zijn al voldoende populair geworden op de markt van huishoudelijke artikelen.

 1. Telescopische dweil Leifheit 51120 Duitse productie (kost ongeveer drie en een half duizend roebel). De lengte van het handvat is van 110 tot 190 cm. De breedte van het werkoppervlak is 33 cm. Met deze dweil kunt u de ramen en kozijnen tegelijkertijd wassen. Het mondstuk voor vochtige reiniging is gewist in de machine.

 2. De in Oostenrijk gemaakte Hausmann telescopische dweil kost ongeveer anderhalf duizend roebel. Aluminium handgreep, lengte varieert van 75 tot 140 cm De schraper is van rubber, wordt geïnstalleerd met behulp van een kliksluiting.

 3. De in Zweden gemaakte telescopische dweil kost ongeveer twee en een half duizend roebel. Het handvat is gemaakt van plastic, de lengte varieert van 60 tot 130 cm Het mondstuk voor natte reiniging is bevestigd met een klittenband. De grootte van het werkoppervlak - 27 * 6 cm.

 4. Steam mop Steam Mop X6 (gemaakt in China) kost iets meer dan drieduizend roebel. Ze heeft 4 graden stoomtoevoer. Naast de sproeiers voor ramen, bevat de kit sproeiers voor het bekleden van gestoffeerde meubels, vloeren, strijken, enz. De capaciteit van de container waarin water wordt gegoten is 0,4 liter, de lengte van het snoer is 6 meter en het gewicht van de hele dweil is 2,2 kg.

 5. Een andere Mop X5-stoomzwabber wordt ook in China gemaakt. De kosten zijn hoger - ongeveer vierduizend roebel. Tank van 0,4 liter, handgreeplengte - 125 cm Uitgerust met 4 modi stoomtoevoer, zijn er verschillende sproeiers voor verschillende soorten reiniging. Zwabbergewicht - 3,4 kg.

Wat voor soort reiniging u ook uitvoert, het belangrijkste is om handige hulpmiddelen te gebruiken. Goed gekozen dweil vergemakkelijkt uw huishoudelijk werk aanzienlijk.

Bekijk de video: Zeemvel Wassen - De Gouden Raad Van Tante Kaat (Juli- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send