Handige ideeën

Hoe de voorraadkast functioneel en praktisch te maken

Het meest relevante onderwerp met betrekking tot de organisatie van keukenruimte is de juiste en grondig overwogen opslag van voedselvoorraden, kookaccessoires, keukengerei, kleine huishoudelijke apparaten en andere dingen in een ruimte die niet altijd indrukwekkend is. In dit geval moet de aanwezigheid van een huishoudelijke pantry worden gepland in de planningsfase om het dagelijkse gebruik van de keuken zo comfortabel mogelijk te maken.

Er zijn drie hoofdtypen pantry's voor thuis, waarvan er één kan kiezen op basis van de kenmerken van de kamer, meubels en het aantal items.

INGEBOUWDE OPSLAG

Het is een grote afdeling voor het opslaan van producten, keukenaccessoires en kleine huishoudelijke apparaten, een onderdeel van meubels. Een van de voordelen van een dergelijke pantry is het gemak in termen van het korte bereik van alles wat nodig is in een kleine keuken. Bovendien is de ingebouwde kast erg esthetisch en neemt deze niet zo veel ruimte in beslag.

GECOMBINEERDE OPSLAG

Het ontwerp kan deel uitmaken van de belangrijkste afdelingen van keukenmeubilair of er een functionele aanvulling voor worden. Wanneer u bijvoorbeeld meubels koopt om op bestelling te bestellen, is het mogelijk om te voorzien in de aanwezigheid van glijdende verticale secties langs een nis bedoeld voor een koelkast waar containers met vloeistoffen (olie, azijn, essences, enz.) En kruiden in de toekomst zullen worden opgeslagen.

AFZONDERLIJK HUWELIJK

Deze optie heeft de meeste voorkeur, omdat hiermee een groot aantal artikelen, producten, apparatuur en accessoires op één plaats kunnen worden geplaatst voor verdere opslag. Het is goed als een aparte voorraadkast zich naast de keuken bevindt, maar u moet de interne structuur zorgvuldig overwegen, rekening houdend met de eigenaardigheden van alles wat erin wordt opgeslagen.

Het is ook noodzakelijk om te onthouden over de opslagcondities van verschillende soorten producten, zorgen voor een ventilatiesysteem en het kiezen van de juiste configuratie van structurele elementen.

Varianten van het interne ontwerp van opslagruimten

Afhankelijk van wat en in welke hoeveelheid in de voorraadkast wordt geplaatst voor opslag, kunt u de nodige, gewenste en secundaire elementen van het ontwerp bedenken, die de prestatiekenmerken van een kleine ruimte aanzienlijk verbeteren.

PLANKEN EN LADEN

Ongeacht het type voorraadkast, er zullen planken in worden voorzien, als een primair element van de interne structuur. Als de voorraadkast in uw keuken alleen bedoeld is voor langetermijnopslagproducten, huishoudelijke apparaten en textielaccessoires, kunt u zich beperken tot de aanwezigheid van planken en laden die gratis toegang bieden tot alles wat u nodig hebt.

SECTIES EN REILINGS

Het pantry-ontwerp kan worden geleverd voor verschillende soorten secties (planken met scheidingswanden), die elk worden ontworpen voor specifieke producten, keukenaccessoires, conservering, kleine huishoudelijke apparaten.

Niet overbodig zijn de bevestigingsmiddelen van speciale metalen houders - rails, aan de zij- of achterwanden van de voorraadkast, waar het handig is om kleine containers met kruiden, bulkproducten en containers met vloeistoffen in hangende containers op te slaan.

MANDEN EN CONTAINERS

Ze zijn zeker nuttig voor u als er een grote hoeveelheid groenten en fruit in de voorraadkast is. Zo zullen rieten manden of geperforeerde containers vrije toegang tot lucht bieden, wat nodig is voor het ventileren van het fruit en bijdraagt ​​aan een langere houdbaarheid in een afgesloten ruimte.

Containers in verschillende maten en vormen, intrekbaar, geschorst of vrijstaand, zijn onmisbaar voor het bewaren van granen, pasta, meel en suiker, noten en thee.

GROOTTEBEREIK

De voorraadkast is altijd een constructie van planken en laden geweest, maar als hun configuratie niet correct is doordacht, is er enig ongemak met het plaatsen van containers en objecten van verschillende grootte. Om dit te voorkomen, moet u van tevoren rekening houden met de aanwezigheid van planken met verschillende breedten, diepten en hoogten (dat wil zeggen de grootte van de openingen tussen de planken).

  • Smalle ondiepe planken langs de muur kunnen worden gebruikt om kleine containers met conservering, kruiden, containers voor koffie of thee op te slaan.
  • Planken met ietwat grote openingen in hoogte en diepte - vertrek voor borden, kleine huishoudelijke apparaten, voorraden voedselpakketten.
  • De grootste (brede en diepe) planken moeten worden ontworpen voor het opslaan van manden met groenten, containers met bloem, granen.

PRAKTISCHE DEUREN

Het binnenoppervlak van de pantrydeuren moet ook zoveel mogelijk worden gebruikt, omdat ze ruimte kunnen besparen voor andere noodzakelijke dingen en producten binnen de structuur zelf.

De beste opties voor het gebruik van pantrydeuren zijn bevestigingsmiddelen die planken ophangen voor de meest noodzakelijke specerijen, mengsels, vloeistoffen, die altijd binnen handbereik moeten blijven.

Hoe de bijkeuken correct te gebruiken

Het gebeurt vaak dat het nodig is om een ​​voorraadkast in een voldoende kleine ruimte te organiseren, en tegelijkertijd is het niet altijd mogelijk om over de vulling na te denken, zodat er voor alles een plek is. We raden u aan aandacht te besteden aan de volgende twee punten, die zeker zullen helpen om zelfs de kleinste berging met maximaal voordeel te organiseren.

VERWIJDER IN DRIE

Verdeel visueel (en dan, en technisch) de ruimte van de toekomstige opslagruimte in drie horizontale secties, die elk voor een specifieke groep zullen worden ontworpen.

  • Geef bijvoorbeeld het bovenste deel van de voorraadkast voor opslag van voedselvoorraden in kleine verpakkingen (containers), lichte vaat, handdoeken, servetten en tafelkleden, kookaccessoires.
  • De middelste afdeling zal worden bezet door objecten die je altijd gebruikt: een koffiezetapparaat, een blender, een mand met bakkerijproducten, containers met thee en koffie, suiker en meer.
  • In het onderste deel is het beter om de meest volumineuze en zware objecten te plaatsen, zoals containers met groenten en fruit, meel, containers met vloeistoffen (olie, azijn, alcohol).

systematiseren

Tot slot raden we u aan om het vullen van uw voorraadkast te systematiseren, met andere woorden, objecten en objecten te verdelen volgens hun doel, groepen en benodigdheden.

Het wordt dus niet aanbevolen om lichte voorwerpen en producten met zware te plaatsen, omdat u, na het bereiken van de verpakking met vlokken, een metalen container met conservering kunt laten vallen.

Bovendien is het beter om geen producten met een uitgesproken aroma te mengen en voor kleine huishoudelijke apparaten een aparte plank te definiëren, weg van containers met vloeistoffen (hun inhoud kan lekken en het mechanische gedeelte van het apparaat beschadigen).

Bekijk de video: Pronkkast maken - EIGEN HUIS & TUIN (December 2019).