Handige ideeën

Ultrasone luchtbevochtiger in de kinderkamer. Goed of slecht?

Pin
Send
Share
Send
Send


De lucht in onze appartementen is vaak erg droog. Kinderen zijn bijzonder gevoelig voor ongunstig microklimaat. Om de situatie te veranderen, kunt u een luchtbevochtiger kopen die in de kinderkamer werkt. Deze apparaten zijn van verschillende typen, waaronder een ultrasone luchtbevochtiger. Laten we in meer detail bekijken wat voor soort apparatuur het is en of het geschikt is voor de kamer waarin de kinderen zich bevinden.

In de luchtbevochtiger bevindt zich een speciale container waar het water wordt gegoten. De vloeistof passeert het filter en komt de kamer binnen, die is uitgerust met een membraan. Wanneer u het apparaat in het stopcontact inschakelt, begint het te trillen in het ultrasone bereik. Dankzij deze trilling verandert water uit een vloeibare toestand in een damp. Een ventilator ingebouwd in de behuizing van de luchtbevochtiger duwt fijne deeltjes in de kamer met een stroom lucht. Binnen verdampen ze snel, waardoor de luchtvochtigheid toeneemt.

Dergelijke huishoudelijke apparaten zijn behoorlijk zuinig in energieverbruik. In tegenstelling tot stoomanalogen, die ongeveer 400 W / h verbruiken, verbruiken ultrasone bevochtigers gemiddeld tien keer minder, ongeveer 40 W / h.

De optimale luchtvochtigheid in het appartement, waarbij alle huishoudens, kamerplanten en huisdieren zich goed voelen - van 40% tot 60%. Het kan worden gemeten met behulp van een apparaat zoals een hygrometer. Als hij heeft aangetoond dat de luchtvochtigheid in de kinderkamer veel lager is dan de limiet, kijk dan naar de meest effectieve luchtbevochtigers. Met ruwe lucht zou de beste oplossing zijn om een ​​ontwateringsinstallatie te kopen.

Veel mensen denken na of het de moeite waard is om dit huishoudelijke apparaat voor een kinderkamer te kopen, of het voordelen oplevert en of er negatieve gevolgen zijn als het wordt gebruikt. Laten we de vragen behandelen die ouders zichzelf vaak stellen.

Komt er wateroverlast?

Overmatige vochtigheid in het appartement kan leiden tot schimmelvorming. Het heeft een uiterst negatieve invloed op de gezondheid van alle bewoners en vooral jonge kinderen. Daarom moet het werk van de bevochtiger worden gecontroleerd. Bij dagelijks gebruik van het apparaat mag het vochtgehalte niet hoger worden dan 50 - 55%. Als een kind verkouden is, kan het cijfer hoger zijn - ongeveer 70%. Het volgen van dit cijfer helpt de hygrometer. Het is het beste om een ​​bevochtiger te kiezen die al met deze sensor is uitgerust. Als u weet welk vochtniveau er momenteel in de babykamer is, kunt u zelf beslissen of u het apparaat uitzet of aan het werk laat.

Zal de ultrasone luchtbevochtiger stof vervoeren?

U kunt deze vraag onmiddellijk ontkennend beantwoorden. Integendeel, dit apparaat helpt, dankzij de binding van stof met kleine druppeltjes water, de lucht te zuiveren. Maar alle onzuiverheden die zich in het gegoten water bevinden - zouten, verschillende micro-organismen, schimmelsporen - komen in de lucht en oefenen hun negatieve effect uit in de vorm van allergieën, bronchitis en andere aandoeningen van de luchtwegen. Maar een dergelijk probleem kan worden voorkomen als u schoon water in de container giet. Het kan worden gefilterd, gedistilleerd of gewoon na het koken. Daarnaast zijn er apparaten met een ingebouwd filter dat periodiek moet worden vervangen.

Kan een luchtbevochtiger astma of allergieën verergeren?

Een dergelijke variant van gebeurtenissen is mogelijk, omdat water in een ultrasone bevochtiger niet wordt onderworpen aan warmtebehandeling. Dientengevolge, als er ziekteverwekkers of schimmelsporen aanwezig zijn, komen ze allemaal met neveldeeltjes in de lucht in de kamer. Ze hebben een nadelige invloed op het lichaam van een kind dat vatbaar is voor allergische reacties of een patiënt met astma. Om dergelijke gevolgen te voorkomen, moet u eenvoudige regels volgen:

  • Giet alleen gezuiverd water in de bevochtiger tank.
  • Als er na gebruik van het apparaat nog vloeistof in zit, moet het worden afgetapt en vult u voor het volgende gebruik een nieuwe in. Zo kunt u stagnatie en actieve reproductie van bacteriën voorkomen.
  • Reinig regelmatig de wanden van de container en de ultrasone kamer van de resulterende afzettingen.
  • Om schimmelvorming te voorkomen, mag de luchtvochtigheid in de kinderkamer niet boven 55 - 60% stijgen.

Is de ultrasone luchtbevochtiger voldoende effectief?

Soms gebeurt het dat een luchtbevochtiger slecht werkt. In dit geval moet u op dergelijke details letten:

  • Het is mogelijk dat het apparaat in een te grote kamer werkt en daarom het microklimaat in de hele kamer niet kan verbeteren. Als u in een dergelijke situatie de luchtbevochtiger 's nachts inschakelt, moet u deze dichter bij bed plaatsen.
  • Geef het volume van de bevochtigingstank op - voor een efficiënte werking is het beter om een ​​apparaat te kiezen met een inhoud van ongeveer 5 liter.
  • Als de mist die uit de bevochtiger komt zich niet door de kamer verspreidt, zet u de ventilator extra aan.

Is echografie schadelijk voor de gezondheid?

Veel mensen kiezen voor luchtbevochtigers, waarvan het principe is gebaseerd op de gebruikelijke verdamping van water onder invloed van temperatuur, omdat ze bang zijn voor de negatieve impact van echografie op mensen. Deze angsten zijn volledig ongegrond. In dergelijke huishoudelijke apparaten wordt water in kleine deeltjes opgebroken door een plaat met een ultrasone frequentie te oscilleren. Het menselijk lichaam wordt niet geschaad.

Als u besluit een ultrasone luchtbevochtiger te kopen, vergeet dan niet om de kinderkamer regelmatig te luchten. Alleen een dergelijke reeks maatregelen kan helpen bij het creëren van een gunstige leefomgeving binnenshuis.

Bekijk de video: Duux Ultrasonic Humidifier - Luchtbevochtiger voor babykamer (Juli- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send