Handige ideeën

Wat is het beste tapijt om voor thuis te kiezen

Welk tapijt is het beste voor de woonkamer en welk is beter voor de slaapkamer?

En hoe leg je de vloer in de gang? Waarschijnlijk hebt u deze vragen herhaaldelijk gesteld, maar niet de juiste oplossing gevonden.

Gelukkig bent u bij ons aan het juiste adres. In dit artikel leert u welke tapijten het beste voor uw huis te koop zijn en raakt u bekend met de concepten van de juiste toon.

Bij het kiezen van een tapijt, is het noodzakelijk om rekening te houden met de eigenaardigheden van de kleurenschaal, afmetingen, patrooncomponent, en ook om de kwalitatieve toegang tot de harmonie van thuiscomfort te observeren

Een beetje theorie

In het leven van elke persoon wordt het huisvestingsprobleem op bepaalde momenten relevant. We zijn allemaal lichtjes "ontwerpers" in onze ziel en hebben ons eigen persoonlijke idee van de stijl en het modieuze interieur in ons eigen huis. Het grootste probleem is dat na de indeling van het appartement de stilistische stijl van het verkeerd geplaatste tapijt wordt verbroken. Hier is het noodzakelijk om rekening te houden met de eigenaardigheden van de kleurenschaal, afmetingen en de component met patroon, en ook om de kwalitatieve toegang tot de harmonie van thuiscomfort te observeren.

Tapijt wordt nog steeds beschouwd als een populair kenmerk voor thuiscomfort.

De tijd is verstreken toen het populair was om tapijten op de muren te hangen. Het stereotype Sovjetbegrip 'welvaart' kwam hierin tot uitdrukking - mensen probeerden elke hoek van het appartement te bedekken met een kleurrijk tapijt met een patroon. Het moderne uitzicht op een prachtig binneninterieur sluit al deze regels volledig uit.

Origineel tapijt in de vorm van een postzegel met de afbeelding van Elizabeth II

Tapijt wordt nog steeds beschouwd als een populair kenmerk voor thuiscomfort, maar het enige doel is om in het midden van de woonkamer of hal op de vloer te liggen.

Natuurlijk kunt u het interieur verfijnen met verschillende tapijten om enkele functionele delen van de kamer te benadrukken. Gezien deze connotaties hebben veel mensen last van totale slechte smaak wanneer ze te kleurrijk en verschillend in stijl tapijt in dezelfde kamer plaatsen. Op basis hiervan kan de eenvoudige conclusie worden getrokken dat deze kwestie een zorgvuldige en verstandige aanpak vereist. Laten we eens kijken welk tapijt het meest geschikt is voor de woonkamer, welk voor de slaapkamer of gang, en welk in de kinderkamer kan worden geplaatst.

U kunt het interieur met verschillende tapijten verhogen om enkele functionele delen van de kamer te benadrukken.

Een tapijt kiezen: wat is beter en wat is erger?

Bij de productie van tapijten gebruikten ze lange tijd materialen zoals wol en zijde. In de omstandigheden van moderne productie verwaarlozen ze niet langer onnatuurlijke grondstoffen zoals: nylon, viscose, polyester en nog veel meer. Welk tapijt is beter om te kopen, synthetisch of natuurlijk? De vraag is natuurlijk kwaliteit en kwaliteit, dus iedereen beslist hier zelf. Het assortiment tapijten is nu gewoon onwerkelijk enorm! U kunt voor elke smaak en kleur kiezen.

De keuze aan tapijten is nu zo groot dat u met de meest gewaagde ideeën kunt komen.

Wollen tapijten

Wollen tapijt is een stabiele klassieker die getuigt van gemak en kwaliteit. Vaak zijn ze gemaakt van schapenwol, wat grote invloed heeft op hun prijsbeleid. Dergelijke tapijten passen harmonieus in het interieur van de woonkamer en tonen rijkdom en enig "elitarisme".

Wol ziet er altijd indrukwekkend en knap uit en de gebruiksduur bedraagt ​​vijftig jaar

Wollen tapijten worden gekenmerkt door het feit dat ze een flexibele pool hebben, die brandbestendige eigenschappen heeft (in geval van brand verspreiden schapenwoltapijten geen vuur naar andere gebieden). Wol ziet er altijd indrukwekkend en knap uit en de gebruiksduur bedraagt ​​vijftig jaar.

Wollen tapijten zijn vaak gemaakt van schapenwol, wat een aanzienlijke invloed heeft op hun prijsbeleid

Het enige nadeel van schapenwol-tapijten is altijd dat ze snel vies worden en kunnen worden aangevallen door schimmels of motten. Maar zelfs deze problemen hebben geleerd om rond te komen. In moderne productie met behulp van unieke technologieën die de natuurlijke nadelen elimineren. Dit omvat het proces van het impregneren van vezels met specifieke vuilafstotende middelen, antimolbehandeling (een chemisch proces dat een mogelijke motaanval voorkomt), evenals antischimmelmanipulaties met speciale stoffen.

Bij de moderne productie van tapijten met behulp van unieke technologieën die voorkomen dat schimmels en motten voorkomen in wolproducten

Welk tapijt is beter, synthetisch of wol? Ongetwijfeld wol, want het bestaat uit een natuurlijke substantie.

Tip! Synthetische vezels kunnen verschillende kleurstoffen actief absorberen, waardoor ze snel van helderheid veranderen (aanslag na 2-3 jaar), en wol kan op zijn beurt zijn kleur vele jaren behouden.

Als u niet zeker weet welk tapijt u het beste op de vloer in de woonkamer kunt kopen, koop dan wol. Laat het een beetje duur zijn, maar het is een hoogwaardig en duurzaam product.

Wollen tapijten passen harmonieus in het interieur van de woonkamer en tonen rijkdom en een beetje "elitarisme"

Zijden tapijten

Welk tapijt is beter, zijde of wol? Zijden tapijten zijn veel duurder dan wol, omdat het proces om ze te maken langer duurt, en het materiaal zelf erg schaars is, omdat het is gemaakt van natuurlijke vezels, die zijn gemaakt door zijderupsvlindersporen.

Zijden tapijten zijn ongelooflijk mooi en esthetisch vanwege de glans van het fleece en de bitmap

De prijsopgave van zijden tapijten wordt gerechtvaardigd door hun eigenschappen. Ten eerste zijn ze onuitsprekelijk sterk, omdat het vezelachtige materiaal een hoge dichtheid heeft en het aantal weefsels per vierkante meter meer dan een miljoen knopen heeft. Ten tweede zijn dergelijke tapijten ongelooflijk mooi en esthetisch vanwege de glans van het fleece en de bitmap. Bovendien is zijde erg zacht en voelt aangenaam aan. Al deze eigenschappen combineren een zeer duur product dat niet iedereen zich kan veroorloven.

Zijden tapijten zijn veel duurder dan wol

Zijden tapijten kunnen in hun schoonheid concurreren met pastelkleuren en doeken van de grootste kunstenaars. Daarom kunnen dergelijke tapijten terecht als een echt kunstwerk worden beschouwd.

Onder de tekortkomingen - zijde vervaagt snel bij langdurige blootstelling aan ultraviolette stralen, en kan ook vervagen bij onjuist wassen.

Zijden tapijten kunnen met recht worden beschouwd als een waar kunstwerk.

Viscose tapijten

Wat zijn de beste tapijten voor de openbare ruimte? De beste optie is een viscose-tapijt. Dit kunstmatige materiaal is gemaakt op basis van cellulose, dat wordt geproduceerd uit naaldhout.

Viscose-vezels zijn zeer elastisch en duurzaam, dus deze tapijten kunnen geruime tijd meegaan.

Ondanks het feit dat viscose-tapijten als kunstmatig worden beschouwd, worden ze nog steeds gebruikt als alternatief voor zijden tapijten. Een dergelijke vergelijking wordt gerechtvaardigd door het feit dat materialen zoals zijde en viscose qua structuur, glans en schoonheid vergelijkbaar zijn. Geen wonder dat viscose-vloerkleden "synthetische zijde" worden genoemd.

Omdat zijde en viscose qua structuur, glans en schoonheid vergelijkbaar zijn, worden viscose tapijten vaak "synthetische zijde" genoemd.

Viscose-vezels zijn zeer elastisch en duurzaam, dus deze tapijten kunnen geruime tijd meegaan. Deze "synthetische zijde" elektrificeert niet, veegt niet en verkruimelt niet. Daarom kunnen dergelijke tapijten worden gebruikt in ruimtes met een constante en eindeloze stroom mensen. Er is echter een belangrijk nadeel - viscose tapijten absorberen graag vocht, waardoor ze waarschijnlijk worden bedorven en het aantal plaatsen voor hun locatie wordt verkleind.

Katoenen tapijten

Wat is het beste tapijt voor allergieën? Katoen is een natuurlijk en onschadelijk materiaal dat een hoge warmtegeleiding heeft en ook vocht absorbeert.

Waarschuwing! Katoenen tapijt is een uitkomst voor mensen met allergieën, omdat er geen zijirritaties zijn.

Katoenen tapijt is een natuurlijk, onschadelijk, zeer goedkoop en betaalbaar product.

Bovendien zijn deze tapijten gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken. Hun prijzen zijn erg goedkoop en betaalbaar, dus iedereen kan kopen. Onder de nadelen zijn de volgende: katoenen tapijten zijn gevoelig voor kneuzingen en vervormingen.

Jute tapijten

Jute is een vezel geproduceerd uit de planten van dezelfde struik. Jutetapijten zijn een milieuvriendelijk, natuurlijk en zeer duurzaam product. Ze maken zakken en touwen van jutata, wat op zichzelf spreekt van de kwaliteit en sterkte van het materiaal. Het enige nadeel van jute is de angst voor water, omdat het effect van vocht interfereert met de dempende eigenschappen van het tapijt.

Jutetapijten zijn een milieuvriendelijk, natuurlijk en zeer duurzaam product.

Tapijten van polyamide

Polyamide is een synthetische vezel die ook wordt gebruikt bij de vervaardiging van tapijten. Wat slechter tapijten, wat beter. Beoordelingen van experts op polyamidetapijten zijn alleen positief, omdat ze zeer slijtvast en duurzaam zijn, naast bestand tegen microbiële effecten.

Tapijten van polyamide zijn slijtvast en duurzaam, bovendien zijn ze bestand tegen microbiële aantasting.

Polyamidetapijten onderscheiden zich door hun kleurrijke en decoratieve, en ze kunnen ook hun elasticiteit en veerkracht behouden voor een lange tijd. En ook een van de belangrijkste en positieve eigenschappen van polyamide is de brandweerstand.

Polyamidetapijten onderscheiden zich door hun kleurrijk en decoratief

Onder de tekortkomingen kunnen de volgende worden onderscheiden: burn-out bij langdurige blootstelling aan direct zonlicht, hoge elektriciteit, stijfheid en brosheid bij onjuist gebruik.

Polyester tapijten

Wat is het beste vloerkleed voor wol? Tapijten op polyesterbasis worden vaak vergeleken met wollen tapijten, niet alleen omdat ze vergelijkbaar zijn, maar ook omdat ze identieke eigenschappen hebben - duurzaamheid, zachtheid, weerstand tegen vervorming, gemak in sanitair onderhoud. Het is duidelijk dat polyester acrylvezels is, die heel vaak worden gebruikt voor de productie van tapijten als alternatieven voor wol. Tegenwoordig worden synthetische polymeren zoals acryl gebruikt bij de vervaardiging van andere producten: kleding, dekens, garen, evenals een verscheidenheid aan stoffen met verschillende structuren (zijdeachtig, mat, enz.).

Tapijten op polyesterbasis worden vaak vergeleken met wollen tapijten.

Acryl tapijten zijn erg goedkoop, dus iedereen kan ze kopen. Dit buitenaccessoire verkleurt niet door blootstelling aan ultraviolette straling en is bovendien brandwerend. Het enige nadeel van polyester tapijten is een verhoogde elektrificatie.

Acryltapijten zijn erg goedkoop, UV-bestendig en gemakkelijk schoon te maken.

Welke kleur om een ​​tapijt te kiezen?

We hebben al materialen en soorten tapijten ontmoet, en nu gaan we verder met het belangrijkste probleem - de selectie van kleuren voor uw interieur. Wat voor soort tapijt moet ik voor mijn huis kopen, gezien de eigenaardigheden van het interieur en de kleurkenmerken van de kamer?

Het assortiment tapijten is nu gewoon onrealistisch enorm, u kunt voor elke smaak en kleur kiezen

Als u een lichte woonkamer heeft waarin de ramen naar de zonnige kant zijn gericht, moet de tapijtkleur voldoen aan de "koude" stijl, bijvoorbeeld: blauw, lila, witgrijs, paars of saladekleur (inclusief verschillende tinten van de vermelde kleurenpaletten). In het geval dat de kamer daarentegen donker is, kan deze een beetje worden "opgewarmd" door een tapijt met een warme toon te leggen (geel, rood, groen en soortgelijke kleuren en tinten).

In de lichte woonkamer met ramen aan de zonnige kant, moet de kleur van het tapijt zich houden aan de "koude" stijl.

Het meest opmerkelijke voordeel van een eenkleurig tapijt is dat het in staat is om de kleurkenmerken van het meubilair te benadrukken, en, direct, de vorm en stijl. Moderne trends onderscheiden nu de volgende manier: als de vloer is uitgerust met traditioneel lichtlaminaat of parket (of linoleum met een casual lichtpatroon), moet de kleurkarakteristiek van het tapijt overeenkomen met de toon van de vloer. Als u een donkere vloer hebt uitgerust, bijvoorbeeld kastanjebruin, koper of bruin, moet het vloeraccessoire een duidelijk contrast in acht nemen, omdat anders de ogen snel moe worden van de obsessieve overvloed aan donkere tinten.

Voor de donkere vloer is het het beste om een ​​licht tapijt te kiezen

Het is belangrijk! Overweeg het feit dat de tapijten met foto's veel aandacht trekken, afleidend van al het andere.

Onthoud dat algehele tapijten met een excentriek patroon alleen goed kunnen harmoniëren met de volumekamer. Als een kamer met een dergelijk tapijt nauw wordt ingericht, zullen mensen constant in de ogen ruches.

Dimensionale tapijten met een excentriek patroon kunnen alleen goed harmoniëren met de volumekamer.

De regels van het moderne interieur zorgen voor een andere trend - tapijten met bleke saaie kleuren, die vervaagde gebieden imiteren. Een dergelijke stijl wordt "chebbi chic" ("Shabbychic" genoemd, wat in het Russisch wordt vertaald - "shabby chic"). Deze stilistische regel is van toepassing op interieurs met antiek mooi meubilair.

Chebbie Chic tapijt

In het genre van een typisch interieur van een hal of een woonkamer, is een mat met een schilderachtig patroon dat de stijl van de Franse barok volgt met verschillende elementen van florale arabesque motieven en eigenaardige ornamenten meer geschikt.

Voor een Art Nouveau-kamer is het beter om een ​​monotoon tapijt te kiezen met een soort avant-garde symbool of een geometrisch patroon.

Als je een modernist bent, dan vereist het interieur een strikte en discrete stijl. Hier is het beter om stil te staan ​​bij de keuze van een eenkleurig tapijt met een bepaald avant-garde symbool of een geometrisch patroon.

Een tapijt kiezen in de kinderkamer?

Wat is het beste tapijt voor een kind? Hier moet rekening worden gehouden met de volgende factoren:

  • Onschadelijke samenstelling;
  • Praktisch in werking;
  • Comfort en veiligheid (stapelhoogte afhankelijk van leeftijd);
  • Naleving van de prijs met de samenstelling (het is ongepast om te veel te betalen, gezien het feit dat het kindertapijt ooit moet worden weggegooid).

Tapijt voor kinderen moet onschadelijk, praktisch en veilig zijn.

Wol of een gecombineerd tapijt is het meest geschikt voor een kind, maar als u allergisch bent voor wol, moet u op zoek gaan naar een alternatief (bijvoorbeeld acryltapijten).

Bekijk de video: HOE VIND JE HET PERFECTE VLOERKLEED? - HUIS VLOG #17 (Januari- 2020).