Handige ideeën

Hoe maak je kant-en-klare gordijnen voor de keuken?

De keuken is een van de belangrijkste gebouwen van het appartement, waar het hele gezin zich 's avonds verzamelt, en op vakantie gasten meenemen voor het diner of een plechtig diner. Het is geen wonder dat huurders geschikte kant-en-klare gordijnen voor de keuken proberen te kiezen.

De overvloed aan materialen, kleuren en texturen maakt deze taak vrij moeilijk, maar je kunt ermee omgaan, wetende de basisprincipes van de aanpak van dit probleem.

De voordelen van kant-en-klare gordijnen

Als je deze optie vergelijkt met zelfgemaakte tegenhangers, moet je eerst uitzoeken of het spel echt de moeite waard is?

  1. Kant-en-klare gordijnen om veel sneller te kopen dan hun eigen handen te maken. Om een ​​echt hoogwaardig product van handarbeid bij de uitgang te maken, moet u meer dan één avond met een naaimachine doorbrengen.
  2. Gordijnen met de hand maken, je riskeert de kwaliteit van de dingen: het is niet altijd mogelijk om te doen wat je van de eerste keer verwacht.
  3. Uiteindelijk zijn kant-en-klare gordijnen goedkoper: u betaalt niet te veel voor ongebruikt materiaal (stof wordt per meter gekocht, het is verre van een feit dat u het hele "gekochte stuk" nodig hebt), en machinearbeid kost slechts centen, omdat de fabriek duizenden gordijnen produceert zoals u dagelijks.

Gordijnen voor de keuken kunnen worden gekocht in gespecialiseerde winkels

Om te pronken met de individualiteit van uw gordijnen, het wonder van ontwerpideeën, zult u natuurlijk niet slagen, maar het kopen van een afgewerkt gordijn geeft een garantie voor prijs en kwaliteit, waardoor u tijd en energie bespaart.

Vereiste kenmerken

Gordijnen voor de keuken kunnen variëren in kleur, grootte, enz., Maar ze hebben allemaal dezelfde kenmerken:

  1. De keuken is een werkruimte waar voortdurend iets wordt gekookt. In dit verband, de kans op snelle besmetting van gordijnen. Het wordt aanbevolen om dunne modellen zoals tule te kopen: ze zorgen voor betere ventilatie en kunnen gemakkelijk in de typemachine worden gewist.
  2. Het is niet nodig om gordijnen met een donkere kleur te kopen, als de kamer relatief klein is: het vermindert visueel. Bovendien creëren lichte tonen een gevoel van lichtheid en stellen ze een positieve houding aan. Ze branden ook minder in de zomer door zonlicht.

Lichtgewicht gordijnen voor de keuken gemakkelijker te wassen

Gordijnen voor een kleine keuken is beter om felle kleuren te kiezen, het zal de ruimte visueel uitbreiden

Hoe wordt de kleur gekozen?

Toon op toon

Zowel eenvoudige als transparante gordijnen worden geselecteerd op basis van het hoofdbereik van het interieur, en het herkenningspunt gaat naar contrasterende heldere kleuren. Verduisteringsgordijnen worden sneller vies, maar in sommige gevallen wordt het nodig om ze te kopen (u besteedt bijvoorbeeld 's avonds veel tijd in de keuken en wilt niet dat willekeurige voorbijgangers u vanaf de straat zien).

Tip! Als je niet klaar bent om de gordijnen vaak te wassen, kies dan een neutrale kleur die bij je interieur past, maar die donker genoeg is om de dagelijkse wasbeurt op te geven. Een voorbeeld van de implementatie van een dergelijk idee wordt weergegeven in de onderstaande foto:

De keukenruimte is meestal klein, dus het is beter om lichte tinten voor gordijnen te kiezen, maar u kunt andere tinten kiezen dan wit

Patronen op de gordijnen

Fabrikanten van gordijnen beperken kopers niet bij de keuze van verschillende patronen: je kunt bijna elk interessant patroon vinden: dieren, bloemen, allerlei variaties van het ornament. De afgelopen jaren worden Japanse gordijnen met bloemen, evenals het klassieke vierkant, steeds populairder! Wat dat laatste betreft, is het voldoende om de grootte en het kleurbereik correct te kiezen, en de kamer zal schitteren met nieuwe kleuren. Als u de eenheid van het interieur wilt benadrukken, krijgt u een tafelkleed met een soortgelijk patroon.

Gordijnen met dierenprint in de keuken

Gordijnen met bloemmotief in de keuken

Gordijnen voor de keuken met een keukenornament in de vorm van messen

Gordijnen voor de keuken in een kooi

Zijn fotogordijnen geschikt voor de keuken?

Wat de fotogordijnen betreft, deze optie is mogelijk, maar het is niet bekend hoe lang de gordijnen de helderheid behouden: constant wassen en onvrijwillige luchtvervuiling door regelmatig koken zal zeker de toestand van het ding beïnvloeden. U kunt dus natuurlijk het risico nemen, maar deze oplossing is voordeliger om in de slaapkamer of in de woonkamer te kijken.

Fotogordijnen in de keuken met een watermeloenprint

Fotogordijnen in de keuken met bloemenprint

Gordijnen kleurblok

De combinatie van meerdere kleuren op één stuk stof is niet langer een noviteit, maar de Deense kunstenaar Drink Mondriaan kwam met een origineel en laconiek idee van een combinatie van kleuren die in elk kleurenschema zou passen. Een voorbeeld dat u op de foto kunt zien:

De kleurenblokgordijnen combineren verschillende kleuren, die elkaar abrupt overstijgen.

Opties voor het combineren van tinten gordijnen Kleurblok

Pete Mondrian - de kunstenaar die de kleurenblokgordijnen heeft uitgevonden

Interessant! Een scherpe verschuiving naar een andere kleur ziet er strikt en contrastrijk Europees uit, wat, met de juiste selectie van kleuren, een gevoel van betrokkenheid bij het werk van een professionele ontwerper creëert.

Soorten gordijnen

In de regel worden voor keukens eenvoudige maar nette en aangenaam ogende vormen van gordijnen gebruikt, die voornamelijk praktisch in gebruik zijn: klassiek, zandlopers, "café" -gordijnen, Romeins, jaloezieën, bamboe, geplooid en jaloezieën.

klassiek

Klassieke gordijnen en gordijnen zijn twee panelen van materialen van verschillende dikte: tule en gordijnen direct. In de regel wordt een vereenvoudigde versie van één gordijn gebruikt voor de keuken om onnodige ophoping van vuil te voorkomen. De bevestigingswijzen verschillen:

  • lus;
  • banden;
  • Koord;
  • oogjes.

Klassieke gordijnen in de keuken zijn meestal te vinden met tule en veters voor zijmontage

Klassieke gordijnen hebben meestal rustige tinten en kunnen aan het trekkoord worden bevestigd.

Gordijnen in de keuken kunnen op de doorvoertules worden gemonteerd

Gordijnen kunnen ook op banden worden gemonteerd

Gordijnen voor de keuken op de lussen

U kunt de benodigde materialen aanschaffen door in een tule-salon te kijken.

Zandloper Gordijnen

De stof wordt aan speciale zijkanten aan de zijkanten vastgemaakt en aan de bovenste en onderste vleugels bevestigd, waarna deze in het midden wordt getrokken met een strook stof van dezelfde kleur. Dit creëert een vorm die lijkt op een zandloper:

Zandloper gordijnen in de keuken vastgebonden met een lint in het midden

Gordijnen in de stijl van "café"

Bij deze optie wordt het venster in twee delen verdeeld, met alleen het onderste gordijn. Hiermee kunt u de kamer lichter en gezelliger maken. Gordijnen gemaakt van organza zijn een geweldige manier om een ​​materiaal voor deze stijl te selecteren:

Gordijnen in de stijl van "café" in de keuken met het onderste en bovenste gedeelte, dergelijke gordijnen laten zelfs in gesloten licht door

Er zijn opties voor gordijnen in de keuken in de stijl van "Cafe", waar alleen de onderste gordijnen worden gepresenteerd, waardoor het bovenste deel van het venster wordt geopend

Gordijnen in de organza-keuken in "café" -stijl zien er licht en luchtig uit.

Romeinse gordijnen

Een van de meest voorkomende oplossingen voor keukengordijnen is Roman. Ze verzamelen zich gemakkelijk in een smalle strook stof, als u aan de veter trekt, waardoor u de kamer snel en moeiteloos kunt ventileren. Bij deze optie wordt ook geen groot canvas gebruikt, zodat het model gemakkelijk kan worden gewist. Enkele ideeën op de foto:

Romeinse gordijnen in de keuken zijn zeer comfortabel in gebruik, maak plooien bij het optrekken

Romeinse gordijnen in de keuken

Bloemen roman zonneblinden in de keuken

Varianten van de plooien van de Romeinse gordijnen

blinds

Vergelijkbaar met de optie Romeinse gordijnen - gordijnen of jaloezieën van het opgerolde type. Het gordijn is op een holle as gewikkeld en tot een nette rol opgerold. Bamboegordijnen worden ook volgens hetzelfde principe gemaakt, waarbij dunne takken van bamboe worden gebruikt in plaats van stof. Het ziet er ongebruikelijk uit en is ideaal geschikt voor de ecostijl. Bovendien wordt de bamboe niet vies van de dampen tijdens het kookproces en veeg het regelmatig genoeg af om vuil te verwijderen.

Rolgordijnen in de keuken worden verzameld door ze om een ​​horizontaal element te wikkelen om het rolmechanisme te behouden, u kunt kousenbanden gebruiken

Blinds in de keuken in de cel

Rolgordijnrolmechanisme bevindt zich bovenaan

Bamboe rolgordijnen zijn natuurlijk en zijn geweldig voor eco-interieurs, en laten het zonlicht door, zelfs wanneer gesloten

Geplooid en blinds

Blinds zijn een winnende optie op het gebied van schoonmaken, maar het is onwaarschijnlijk dat je met kleuren en patronen experimenteert. Geplooid - vergelijkbaar met de jaloezieën met geplooide stof die lijkt op gewone horizontale jaloezieën, zoals op de onderstaande foto:

Geplooide gordijnen in de keuken lijken op het type jaloezieën, maar zijn gemaakt van stof

Gordijnen in de breedte geplooid in de keuken kunnen over het hele raam zijn

Gordijnen - geplooid in de keuken voor het gemak kan op elke klep zijn

Materiaalselectie

Gordijnpakketten zijn niet goedkoop, dus kies vooraf het materiaal. Keukengordijnen moeten niet de rijkdom van hun eigenaar laten zien en de eenheid van het interieur benadrukken en de eenvoudigste economische functies vervullen. Hieronder staan ​​de materialen die het best geschikt zijn voor een bepaald doel.

Nou, als de gordijnen voor de keuken geschikt zijn voor textiel rondom textiel

organza

Organza-gordijnen zijn een luchtige oplossing zoals tule, die wordt weergegeven door een ruime keuze aan kleuren. Je kunt absoluut iets vinden dat je bevalt, een voorbeeld op de foto:

Organza-gordijnen zijn geweldig voor de keuken, omdat ze licht en luchtig zijn, ademend en ook wasbaar.

polyester

Polyester is een vrij dichte stof, maar vervormt niet door frequente wasbeurten, waardoor het een van de belangrijkste kanshebbers voor de keuken is. Als u klassieke gordijnen (tule en dik stoffen gordijn) gaat installeren, dan is deze optie precies wat u zoekt.

Polyestergordijnen in de keuken zijn licht maar duurzaam

Tule stof

Gordijnen van organza zijn meestal goedkoper dan tule, omdat deze vaak is gemaakt van natuurlijke materialen: zijde, katoen, enz. Deze lichte, doorschijnende stof ziet er prachtig uit in combinatie met contrasterende elementen van het interieur.

Tip! Ook in combinatie met tule, evenals met organza gordijnen, kunt u doek dikke stof hangen.

Tulle in de keuken geeft elegantie aan de kamer

Kant-en-klare gordijnen kopen voor de keuken, er is altijd een breed assortiment, een rijke selectie. Ga gewoon naar de catalogus van eventuele winkelgordijnen op internet en kies uw favoriete model. Geef jezelf en geliefden een plezierige en stijlvolle keuken met behulp van ongewone gordijnen!

Bekijk de video: KARWEI. Gordijnen inkorten en ophangen (December 2019).