Handige ideeën

15 frisse ideeën competente organisatie van de ruimte in een klein appartement

15 frisse ideeën competente organisatie van de ruimte in een klein appartement

De aandacht van lezers nog meer frisse en eerlijk gezegd ongelooflijke ideeën over hoe u de ruimte in een klein appartement kunt en moet organiseren.

Elk van deze raden is goed op zijn eigen manier en kan in werkelijkheid niet alleen nuttig zijn voor bewoners van bescheiden gebouwen.

1. Maskerlessen

Grote kast in de gang.

De hoofdregel voor het inrichten van kleine ruimtes is minimalisme en functionaliteit. Daarom moeten eigenaren van kleine gangen te grote kasten, open planken en hangers achterlaten omdat ze een gevoel van rommel en chaos creëren. De beste oplossing voor dergelijke ruimtes is een moderne inbouwkast met een gladde gevel in de kleur van de afwerking of een grote kast van gemiddelde grootte met een spiegelgevel.

2. Het licht binnenlaten

Doorschijnende scheidingswand.

Alle eigenaren van eenkamerappartementen worden vroeg of laat geconfronteerd met de kwestie van planning en zonering van de ruimte. In dergelijke gevallen is de beste oplossing doorschijnende scheidingswanden van kunststof of glas, die het gebied van de kamer helpen verdelen zonder de penetratie van natuurlijk licht te verstoren.

3. Open ruimte

Schuifdeuren in het interieur van een klein appartement.

Gedeeltelijke sloop van muren en schuifdeurinstallatie kan een geweldig idee zijn voor kleine appartementen. In de open vorm zullen deze deuren de illusie van vrijheid en ruimtelijkheid creëren. Eigenaren van momenteel populaire studio-appartementen kunnen ook schuifstructuren gebruiken om de beschikbare ruimte op een ergonomische manier te maximaliseren.

4. Onzichtbare meubels

Grote meubels maskeren.

Kies meubels voor een klein appartement, let op items met glanzende, metalen en spiegelgevels, evenals producten van transparant glas en plastic. Met deze truc kunt u de grootte van het geselecteerde object visueel verkleinen, waardoor het vrijwel onzichtbaar wordt.

5. Rekken

Hoge rekken in het interieur van een klein appartement.

Let bij het kiezen van planken voor een klein appartement op hoge modellen die alle ruimte van de vloer tot het plafond innemen. Anders zal het rek de ruimte "snijden" en de hoogte van het plafond visueel verminderen. Bovendien kunnen hoge rekken zonder muren worden gebruikt voor het bestemmingsplan.

6. Open kast

Open kast in de slaapkamer.

Door waardevolle vierkante meters in een kleine slaapkamer op te slaan, kunt u de kledingkast afwijzen. In plaats daarvan is het beter om aandacht te besteden aan het idee om een ​​open kleedkamer te organiseren. Het kunnen afgewerkte producten zijn in de vorm van originele vloerhangers of eenvoudige ontwerpen die eenvoudig met uw eigen handen te implementeren zijn.

7. Functioneel meubilair

Functioneel meubilair voor kleine ruimtes.

De markt voor de productie van moderne meubels werkt actief voor de samenleving en biedt consumenten steeds meer nieuwe ideeën om ruimte te besparen. Een voorbeeld van dergelijk meubilair is dit lichte en moderne zolderbed met een plank, ladekast, een opklapbare tafel en een kledingkast beneden. Dit bed is een geweldige oplossing voor het regelen van een kinderhoek in een klein appartement.

8. Heldere details

Heldere accenten in het interieur.

Wees niet bang voor felle kleuren en verander het ontwerp van een kleine kamer in een "cultus van minimalisme in felle kleuren." Professionals beweren dat de aanwezigheid van heldere details in de decoratie en inrichting een gunstig effect zal hebben op het interieur van een kleine ruimte, waardoor het interessant, levendig en dynamisch wordt.

9. Dichter bij de vloer

Lage meubels voor lage ruimtes.

Het gebruik van lage meubels is een andere effectieve methode voor het creëren van een stijlvolle en comfortabele sfeer in een kleine kamer met een laag plafond. In het ideale geval moeten dergelijke meubels ook enigszins van de vloer worden afgesneden. Met deze truc kunt u een comfortabele sfeer voor het leven creëren en niet-standaardparameters van de kamer niet verstoren.

10. Zware gordijnen

Lange zware gordijnen.

De eigenaar van kleine appartementen moet niet bang zijn om zware gordijnen te gebruiken. Integendeel, lange dikke gordijnen met een contrasterende kleur zullen de aandacht trekken naar het raam, dat een directe lichtbron is, het plafond visueel optillen en een gezellig detail van de kamer worden.

11. Lichte scheidingswanden

Lichte muren in plaats van muren.

Mensen die een grote revisie zijn begonnen, moeten nadenken over de gedeeltelijke sloop van de muren en deze vervangen door stijlvolle lichte scheidingswanden die het gebied in zones verdelen, met behoud van lichtheid en een gevoel van vrijheid.

12. Aanvullende bronnen

Opbergsysteem onder de bank.

In omstandigheden met beperkte ruimte moet u buiten de kaders denken en alle bronnen gebruiken. De onderkant van een bank of bed kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een ​​ruim opbergsysteem te creëren voor beddengoed, seizoenskleding of boeken.

13. Meubels transformeren

Hefbed in het interieur van een kleine kamer.

Stijlvol ontwerp met een hefbed, planken en bijzettafels zullen een echte zegen zijn voor de eigenaren van een eenkamerappartement. Natuurlijk zal een dergelijk bed iets duurder zijn dan het gebruikelijke, maar het kopen ervan zal helpen veel ruimte te besparen en de behuizing functioneler te maken.

Videobonus:

14. Kasten met geheimen

Intrekbare werkbladen in de keuken.

Een keukenset met uitschuifbare werkbladen zal een echte zegen zijn voor eigenaren van kleine keukens. Deze verborgen bron kan worden gebruikt als een extra werkoppervlak of in plaats van een enorme eettafel, waarvoor er geen manier is om een ​​plek in een kleine keuken te vinden.

15. In de hoeken

Gebruik van hoekruimte.

Besteed aandacht aan de hoekige ruimte van uw appartement. Lege hoeken zijn een verspilling die alleen eigenaren van grote koren zich kunnen veroorloven. In een klein appartement moeten de hoeken verstandig worden gebruikt, bijvoorbeeld voor de constructie van een grote boekenkast.