Handige ideeën

7 ingenieuze manieren om je potten als nieuw te laten stralen

Pin
Send
Share
Send
Send


Elke keer als het tijd is om het huis schoon te maken, sta je op, kijk je naar alles wat binnenkort moet worden schoongemaakt en afgeveegd, en zijn handen worden naar het blik benzine getrokken om het allemaal naar de hel te verbranden. Geloof me, absoluut alle mensen haten het om schoon te maken, en vooral om schoon te maken wat slecht schoongemaakt is. We hebben het over pannen, die extreem moeilijk te reinigen kunnen zijn, vooral als ze verbrande melk, oud vet of donkere scurf hebben. Maar wanhoop niet, want ons advies laat je pannen weer als nieuw stralen!

Hoe een verbrande pan te wassen

Bepaal eerst het type verontreiniging. Verbrande potten zijn het resultaat van het gebruik van gerechten in het dagelijks leven of onze onzorgvuldigheid tijdens het koken. Als de vervuiling niet sterk is, kunnen folkremedies of gewone zeepoplossing worden gebruikt. Het moet de pot kort laten weken en vervolgens de sintel met borstels en sponzen verwijderen.

En hoe de pot te wassen van sterk branden? In de regel moet u gebruik maken van zware artillerie: overleg met uw vrienden en koop een bewezen reinigingsmiddel.

De keuze van folkremedies is afhankelijk van het materiaal waaruit de pan is gemaakt. Als gerechten belangrijk voor u zijn, moet u dit serieus nemen: geëmailleerde gerechten kunnen niet met zuur worden gereinigd en zout is niet geschikt voor roestvrij staal.

Hoe een geëmailleerde verbrande pot te wassen? Giet rijkelijk zout op de plaats van de brander. Bedek met een beetje water en laat de pot 2-3 uur staan. Zet de vaat vervolgens onder heet water en wrijf het intensief in met een spons.

Hoe een verbrande roestvrijstalen pot wassen? Het is zelfs veel eenvoudiger om vervuiling te voorkomen. Roestvrij stalen potten zijn redelijk bestand tegen hoge temperaturen, dus ze branden zelden. Het is belangrijk om de pannen tijdig te reinigen van vet en vuil, anders verliest het roestvrij staal zijn eigenschappen. Dan kunnen de vaat branden.

Als het probleem zich nog steeds voordoet, probeer dan de afwas met huismiddeltjes schoon te maken. Breng een beetje azijn of citroensap opgelost in water op de spons aan (1 theelepel. Verhouding citroensap tot 1 kop water). Veeg de pan grondig af en spoel hem vervolgens af met warm water. In plaats van azijn en citroensap kunt u koffiedik gebruiken. Het principe is hetzelfde.

Hoe de pan van verbrande melk te wassen

We moeten ook vertellen over verbrande melk. Het brandt in de regel plotseling en op het meest ongeschikte moment, maar dit maakt geen einde aan de problemen. In de keuken wordt het onmogelijk om te ademen en het roet van de melk eet zo stevig in het oppervlak van de pan dat zelfs de meest ervaren huisvrouwen hun handen kunnen laten zakken.

Raak niet in paniek! Gerechten kunnen worden opgeslagen, en het is niet moeilijk om dat te doen. Dus, in de strijd tegen dampen uit melk helpt goed actieve kool. Plet het tot een poeder en voeg toe aan de verbrande gerechten. Giet steenkool met water en laat 15-20 minuten staan. Spoel vervolgens de pan onder stromend water.

Nu weet je hoe je een verbrande pot moet wassen als de weggelopen melk de oorzaak van de vervuiling werd. Deel nuttig advies met vrienden!

Hoe maak je de geëmailleerde pan schoon van de donkere plak

Geëmailleerde gerechten zoals veel huisvrouwen. Het is absoluut veilig en stoot bij verhitting geen stoffen uit die in uw voedsel kunnen terechtkomen. Maar na verloop van tijd verliezen zelfs dergelijke gerechten hun oorspronkelijke uiterlijk. Gewone reinigingsproducten zijn mogelijk niet bestand tegen email, maar zware artillerie past ook niet - email moet voorzichtig worden behandeld.

Besmetting met zout bestrooien en goed inwrijven met een zachte spons. Je kunt ook een zoutoplossing (zout en water) bereiden, in de pan gieten en 20 minuten koken. Er is nog een effectieve manier: glazuur reinigen met gewoon zand. Het moet worden aangebracht op vuil en grondig inwrijven met een spons of washandje. Werkt op het principe van scrub.

Hoe een aluminium pan te wassen

Aluminium schalen zijn populair: ze zijn praktisch en handig in gebruik. Maar na verloop van tijd verliest ze haar winkelglans. Uitschot en andere verontreinigingen vormen zich op de vaat. En dan voor elke huisvrouw rijst de vraag: hoe een verbrande pot aluminium te wassen?

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat de aluminium pan alleen moet worden gewassen als het koud is, maar niet heet of zelfs warm, anders wordt het vervormd. Ten tweede moet u de juiste manier kiezen. Behandel het vuil met azijn of citroensap, giet de pan met water en zet 10-15 minuten op het vuur. Draai vervolgens het vuur uit en verwarm de pot een beetje op het fornuis. Spoel de pan onder stromend water.

Hoe potten van oud vet te wassen

Oud vet is de meest onbeminde soort vervuiling in de meeste huisvrouwen. Omgaan is niet zo eenvoudig. Maar de wonderbaarlijke mix van gewoon keukenzout en warm water komt te hulp.

Plaats de pan in een grote emailkom. Vul de schalen met heet water en giet zout (2-3 eetlepels zout per 1 liter water). Hoe heter het water, hoe actiever het vet afbreekt. Laat de gerechten 30-40 minuten staan. U kunt periodiek heet water gieten.

Hoe de pan van verbrande pap te wassen

Pap - het beste ontbijt. Deze verklaring kan gemakkelijk worden aangevochten als het gezonde ontbijt wordt verbrand en je de pan van vuil moet wassen.

Hoe effectief sporen van verbrande pap te verwijderen? De eenvoudigste manier is om een ​​reinigingsmiddel of vloeibare zeep aan de pan toe te voegen en met water te gieten en vervolgens goed te koken. Alle vervuiling zal onmiddellijk verdwijnen.

Hoe de pan van binnen verbrand te wassen

Zuiveringszout zal helpen om de geëmailleerde pan schoon te maken van verbranding, die van binnenuit in het oppervlak is ingebakken. Giet een liter water in de pan en voeg een half kopje gewoon bakpoeder toe. Roer en zet het mengsel op laag vuur. Kook gedurende een uur. Haal vervolgens van het vuur en laat nog een paar uur op kamertemperatuur. Neem een ​​spons en veeg het vuil weg.

Bekijk de video: Dennis Hong: My 7 species of robot (Juli- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send