Handige ideeën

11 tips om kleine reparaties van verschillende dingen uit te voeren

Elke eigenaar (en gastvrouw) weet dat het huis constante zorg nodig heeft.

Dat behang zal loskomen, dan zal de plint verdwijnen. Deze kleine dingen stapelen zich geleidelijk op en veranderen het eens gezellige nest in de gelijkenis van een hostel.

Om dit te voorkomen, hebben we 11 waardevolle tips verzameld die kunnen helpen bij kleine reparaties aan verschillende dingen.

1. Lijn het oppervlak van het tapijt uit

IJs om het tapijt waterpas te stellen.

Weinigen weten dat het gebruik van ijs niet beperkt is tot koeldranken. Bevroren waterblokjes kunnen ook worden gebruikt om tapijtvezels glad te maken. Dus als u besluit een zware bank te herschikken en merkt dat het tapijt eronder gekreukeld is, haalt u het ijs eruit en legt u het op het tapijt, wacht totdat het smelt en borstel het dan met een borstel.

2. Stille deuren

Zodat de deuren niet dichtslaan.

Als u denkt dat uw binnendeuren te luidruchtig zijn, plak dan een paar meubelstickers op de deurstop. Ze kunnen worden gekocht bij een ijzerhandel voor een cent, maar het effect van hun gebruik zal enorm zijn.

3. Gladde naden

Gladde siliconen naden.

De maskeertape wordt vaak gebruikt tijdens het schilderen om de oppervlakken te beschermen die schoon moeten blijven. Niet iedereen weet echter dat dezelfde truc kan worden toegepast bij het werken met siliconen. We garanderen dat bij gebruik van deze truc de naden perfect vlak en zeer netjes zijn.

4. Kleine muggenreparatie

Klamboes repareren.

Klamboes verschillen niet in duurzaamheid, ze drogen op en al snel verschijnen er kleine gaatjes in. Om te voorkomen dat insecten uw huis binnendringen door de gaten in de mug, repareert u deze met een blanke lak.

5. Houten geleiders

Smeermiddel voor houten geleiders.

Als de schuifkasten met houten rails begonnen te werken, moet u ze voorzien van smering. Voor deze doeleinden kunt u gewone kaarsenwas of zeep gebruiken.

6. Afstanden tussen plinten

Openingen en openingen tussen de plinten.

Plinten zien er veel netter uit als er geen opening is tussen hen en de muur. Het is heel eenvoudig om ze af te dichten met een siliconenkit van dezelfde kleur als de plint.

7. Gebroken gloeilamp

Schroef de kapotte lamp vast.

Schroef de gebroken gloeilamp los en snijd niet in uw handen, help gewone aardappel. Snijd het wortelgewas doormidden, zorg dat het licht uit is, zet de aardappel op de patroon en schroef voorzichtig los.

8. Roest

Roest op keramiek en staal.

Roest in de badkamer - een probleem waar iedereen vroeg of laat mee wordt geconfronteerd. Om dit onaangename fenomeen te bestrijden, zijn echter geen speciale hulpmiddelen nodig. Volgens onze informatie zal de oplossing van een eetlepel frisdrank en water helpen om de roestvrijstalen mixer te reinigen, en met behulp van waterstofperoxide zal het mogelijk zijn om het oorspronkelijke uiterlijk van de keramische tegel te herstellen.

9. Contacten reinigen

Reiniging van geoxideerde contacten.

Als het apparaat na het vervangen van de batterijen nog steeds niet wil werken, moet u de contacten controleren. Hoogstwaarschijnlijk vindt u er corrosie op. Van de hand doen is vrij eenvoudig door over het gebied te wrijven met een gum of schuurpapier.

10. Krassen op een leren bank

Verwijder krassen van de lederen bank.

Ondiepe krassen op een leren bank zullen u niet langer van streek maken, omdat de redactie u een effectieve oplossing voor dit probleem biedt. Hiervoor heeft u een handdoek nodig die is bevochtigd met warm water. Bevestig het aan het beschadigde gebied en houd het een beetje vast om de huid te verzachten. Leg na 15 minuten een warm strijkijzer op de handdoek, wacht tot de handdoek en daarna is de hoes van de bank opgewarmd. Voer de procedure indien nodig meerdere keren uit.

11. Scrollende schroef

"Walking" schroef.

Als de schroef op geen enkele manier vastzit, vul het gat met staalvezel uit de spons voor het afwassen of plaats een lucifer. We haasten ons om u te waarschuwen dat in een dergelijke situatie in geen geval lijm mag worden gebruikt, anders kunt u de schroef niet losdraaien.

Bekijk de video: 30 NAAI-HACKS OM JE KLEDING TE REDDEN (December 2019).