Handige ideeën

Interieurinrichting: de meest voorkomende fouten

Pin
Send
Share
Send
Send


Goed ontworpen interieur kunt u ontspannen en een lust voor het oog.

Gebruik onze tips om u te helpen het "juiste" meubilair te vinden, de muren van het huis correct te versieren, het kleurenschema van het interieur te kiezen. Kleine dingen, zoals ze zeggen, gebeurt niet. Kom op!

1 Perfect ontwerp

Een kamer die eruit ziet als een pagina uit een tijdschrift is een vergissing. In feite leven mensen verkeerd. In de catalogi en tijdschriften worden foto's gemaakt met als doel meubels of accessoires te verkopen, en professionele ontwerpers bieden u ideeën over hoe uw huis eruit zou kunnen zien. Behandel de informatie daarom zorgvuldig en creëer uw eigen unieke, "levendige" interieur waarin u zich comfortabel zult voelen.

2 ideeën

Bij het kiezen van een interieur voor onszelf, gaan we vaak in de nasleep van emoties en de wens om het te vullen met de meest originele ideeën en accessoires. Grote zitzakken, vreemd gevormde lampen of ondenkbaar kleurenmeubilair lijken ons het hoogtepunt dat het ontwerp uniek zal maken. Maar pas op voor modetrends. Na een tijdje zullen ze worden vervangen door andere ontwerpvoorstellen en, als je de lamp vervangt of het behang opnieuw lijmt, kun je nog steeds moeilijkere en duurdere irrelevante meubels verwijderen.

3 ongemakkelijke stoelen

Er is niets onaangenamer dan op een ongemakkelijke stoel zitten. Als u stoelen voor de eettafel koopt, moet u erop gaan zitten om te zien of u er lang comfortabel op kunt zitten. Passen ze je in de hoogte. Als u stoelen los van de tafel koopt, moet u de afmetingen weten, zodat de hoogte van de tafel en stoelen overeenkomen.

4 Knoei in het interieur

Door de lelijke puinhoop en chaos in het ontwerp van het huis voel je je gestrest en verpest je de aangename indruk van het interieur waar je zo naar verlangde. Voeg aan het interieur stijlvolle rieten manden toe voor het opbergen van kleine items die bij de hand moeten zijn. Manden kunnen op de plank, in de kast worden geplaatst of onder de tafel worden geplaatst. Als veel dingen, dan zou een goede oplossing zijn om een ​​kast met veel laden en planken te kopen.

5 Meubels die niet passen

De tentoonstellingshallen zijn veel groter dan uw woonkamer, houd hier rekening mee bij het kiezen en kopen van meubels. Wat er aantrekkelijk uitziet in een winkel, past misschien niet in de ruimte van uw woonkamer. Gebruik de tips om fouten bij het kiezen van meubels te voorkomen:

  • teken de plattegrond en geef daarop de plaatsen voor de tafel, stoelen, kast aan, rekening houdend met hun afmetingen. Overweeg comfortabele gangpaden tussen meubels.
  • probeer niet te veel items vast te houden
  • meet de ruimte, dit helpt fouten te voorkomen.

6 te veel kleuren

Als het interieur veel kleur en patronen heeft, ziet het er oververzadigd uit, te bont en laat het zich niet concentreren. Ogen worden snel moe. Gebruik in het ontwerp van 2-3 kleuren, en de rest maakt het interieur in de vorm van decor en accessoires.

7 tapijten op de vloer

Vloerkleden. De meest voorkomende fout: koop eerst een tapijt en probeer het vervolgens tussen het meubilair te plaatsen. Alles zou andersom moeten zijn. Allereerst teken je een plattegrond van je kamer met een indicatie van de grootte. Bepaal welk formaat tapijt je nodig hebt. En pas daarna gaan winkelen.

Een tapijt op de vloer brengt altijd een groep meubels samen, zoals een bank, salontafel en stoelen, of meubels in de eetkamer. Tegelijkertijd worden voor een goede bevestiging alle voorpoten van het meubilair op het tapijt geplaatst.

8 Onjuiste verlichting

Overdag in huis heb je verlichting nodig van verschillende intensiteit. Het hangt af van het doel van de kamer en het tijdstip van de dag. Gebruik verschillende soorten verlichting in het interieur:

  • kroonluchter
  • wandkandelaars
  • staande lampen
  • backlight
  • led strip

Nu kunt u degene kiezen die op dit moment vereist is. Een andere goede manier is om een ​​dimmerbesturing (dimmer) te installeren. Het is eenvoudig te installeren, te gebruiken en goedkoop. Hiermee kunt u eenvoudig de intensiteit van de verlichting kiezen die op dit moment bij u past.

9 Afbeeldingen en posters aan de muur

Als je je hoofd moet optillen om een ​​foto, een poster of foto's aan een muur te zien hangen, dan heb je je meesterwerken te hoog opgehangen. Hurken en buigen voor hetzelfde doel is ook verkeerd. De ideale hoogte voor wanddecoraties is het niveau van uw ogen. Let op het niveau van de deuren in de kamer - uw foto's en foto's mogen niet hoger dan dit niveau hangen. Als u besluit de afbeelding boven de gestoffeerde meubels te plaatsen, mag de afstand van de onderkant van de afbeelding tot de achterkant van de bank of stoel niet minder zijn dan 20 cm.

10 Meubelhoezen van polyethyleen

Zorg je voor je meubels en probeer je vervuiling te voorkomen? We begrijpen u echter, plastic deksels - dit is niet de enige uitweg uit de situatie. Er zijn meer interessante en comfortabele manieren: gebruik een beschermende spray voor gestoffeerde meubels, maak een deken en strooi kussens uit. Een extra decoratie kan een mooie hoes zijn, glad en zonder franjes.

11 Vergeet de vensters niet

Venster. Dit is een van de gemakkelijkste en goedkoopste manieren om het uiterlijk van een kamer te veranderen. Gewoonlijk worden de gordijnen op 5-7 cm van de bovenrand van de raamopening opgehangen. Als de hoogte van het plafond klein is, moeten de gordijnen direct aan het plafond worden opgehangen. U kunt de plafondlijst gebruiken. Zo'n ontvangst zal de kamer hoog oprekken. Voeg een Romeins linnen gordijn toe aan het raam. Met zijn hulp kunt u de kamer gemakkelijk op een zonnige dag priten, en het gordijn zelf zal een extra decoratie van het interieur worden.

12 Wees niet bang voor kleur

De meeste mensen houden van heldere, sappige kleuren. Maar ze zijn bang om ze in het interieur te gebruiken, ze twijfelen aan de juiste selectie. Geef uw favoriete kleuren niet op, gebruik ons ​​advies en maak de juiste keuze. We raden u aan om één muur in een kleur te schilderen (of over te plakken) vóór de reparatie. Maar gebruik verschillende tinten van de geselecteerde kleur. Kijk een paar dagen hoe elke schaduw er 's ochtends,' s middags, 's avonds, onder kunstlicht uitziet, is het vervelend? Daarna zult u geen twijfel hebben over wat de meest comfortabele schaduw is.

13 Te veel prullaria.

Accessoires, snuisterijen, decoraties - je kunt het alles noemen, maar dit is meestal te veel. Kijk rond, veel snuisterijen die je ooit leuk vond, maar die niet langer relevant zijn. Je moet niet alles blootstellen en op alle oppervlakken plaatsen. Selecteer die accessoires die bij de interieurstijl passen en op elkaar zijn afgestemd. Een goed gekozen kleine collectie ziet er altijd beter uit dan een rommelmarkt.

14 kunstbloemen

Dit is een controversieel probleem, maar wij geloven dat kunstbloemen het interieur niet versieren. Ze verzamelen stof en brengen je huis niet tot leven zoals verse bloemen. Verse bloemen zijn zeker duurder, maar ze zien er ook beter en geuriger uit. Natuurlijk is het voortdurend kopen van verse bloemen vrij duur, maar ze hebben een goed alternatief: een vaas met helder fruit (citroenen, sinaasappels, appels) of een samenstelling van bamboestengels.

15 Te veel kussens

Kussens (interieur) kussens versieren de kamer erg, maar als er teveel zijn, maken ze het moeilijk om op de bank te zitten of liggen. Geef geen geld uit om extra kussens te kopen. In plaats daarvan krijg je een decoratie aan de muur, waarop je gewoon kijkt, zittend op de bank.

16 toiletmat

Vaak heeft de toiletmat beneden een uitgesneden en strak afgedekte compact (toilet). We raden af ​​om deze versie van het vloerkleed te kopen. Dit is niet hygiënisch en niet praktisch, omdat het heel vaak moet worden gewassen en het moeilijk zal zijn om van de geur af te komen. Leg in plaats daarvan een rechthoekig tapijt op enige afstand van de compact.

17 Te veel foto's

We zijn sentimenteel, dus vaak worden de muren, tafels, planken in het huis genomen door foto's van familieleden, vrienden of evenementen die belangrijk voor ons zijn. Dit siert het interieur niet en er kan niet op foto's worden gelet, omdat het in een dergelijke variëteit is verdwenen. De oplossing? Kies een van de helderste, vol met positieve foto's, hang aan de muur of op de plank. Voor de rest van de foto's organiseert u thematische albums op datums of gebeurtenissen. U vindt dus altijd gemakkelijk die foto's die u wilt zien of laten zien, en het interieur is licht en harmonieus.

18 Negeren van de gang

Hal (hal) - een goede gelegenheid om een ​​presentatie te geven: wie je bent, wat je huis is, wat je voorkeuren zijn. De gang hoeft niet groot te zijn, maar elke presentatie is beter dan helemaal niets. Voeg kleur en afbeeldingen toe aan het ontwerp. Hang een spiegel of foto aan de muur. Een mooie, grote spiegel vergroot ook visueel de grootte van deze, vaak kleine, kamer. Vergeet niet de planken bij de ingang te plaatsen, waar u de sleutels, paraplu, post kunt plaatsen, de tas kunt ophangen.

19 Thema-interieur

Woondecoratie moet aanwezig zijn en laten zien waar je echt bent. Als je van een tropisch strand houdt, zijn voor een interieurinrichting verschillende accenten in de vorm van schelpen en koralen, palmbomen in een container en de kleurenschaal van de bijbehorende tinten voldoende. Zulke accenten moeten aangename gedachten oproepen, maar niet onderdrukken. Verander de hele kamer niet in een Hawaiiaans strand.

Bekijk de video: 3 ballen tegelijk (Juli- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send