Handige ideeën

Hoe de magnetron gemakkelijk van vet te verwijderen

In het tijdperk van moderne technologie, zonder comfort kan nergens doen, zelfs in de keuken. Daarom is de vraag hoe de magnetron uit het vet van binnen moet worden gereinigd, zeer acuut voor de meeste huisvrouwen. Een magnetron bespaart immers niet alleen de tijd en moeite van de eigenaar, het is erg handig en is een van de eenvoudigste apparaten in de keuken. Net als andere dingen vereist het echter constante zorg van de eigenaar. Tijdens het koken in de magnetron zijn er inderdaad resten van voedsel, komt er vet op de muren en is het onmogelijk om het met gebruikelijke middelen te wassen, omdat dit niet handig genoeg is en het apparaat zelf kan beschadigen. Als u zich afvraagt ​​hoe u de binnenkant van de magnetron van vet kunt reinigen, moet u de instructiehandleiding voor het apparaat in detail bestuderen en aandacht besteden aan de remedies voor het verwijderen van vet.

Natuurlijk is de eenvoudigste manier om vettige verontreinigingen kwijt te raken en de orde in de oven te herstellen, een speciale reiniger voor de magnetron aan te schaffen - je kunt het kopen bij elke schoonmaakwinkel of bij een elektronicawinkel. In tegenstelling tot het resultaat van zijn werk, is de prijs van dit product echter te hoog, en hij is niet altijd in staat het probleem op te lossen hoe de binnenkant van de magnetron te reinigen van vetafzettingen.

Je moet het heel vaak wassen, zelfs als je het gerecht niet open zet, maar bedek het met een speciaal deksel dat voorkomt dat er vet op de muren spat. Hoe dan ook, de stoom die vrijkomt tijdens het koken valt op de wanden van de kachel en vervuilt ze op natuurlijke wijze.

Gespecialiseerde reinigingsproducten

De meest bekende en gemakkelijkste manier om de oven te reinigen van vuil, bloei en roet is om een ​​speciaal schoonmaakgereedschap ervoor te kopen dat u zal helpen om het oude vuil gemakkelijk te verwijderen. Veel huisvrouwen gebruiken precies zo'n manier voor deze doeleinden en weigeren te geloven dat folkremedies op de een of andere manier zullen helpen bij het bestrijden van vervuiling.

Er zijn veel van dergelijke tools op de markt, waarvan u de juiste voor u kunt vinden. Ze verschillen niet alleen in samenstelling, maar ook in geur. Omdat ze niet alleen gericht zijn op reiniging, maar ook op het bestrijden van overtollige geuren die tijdens het koken in de muren worden gegeten.

Dergelijke fondsen moeten worden geselecteerd, afhankelijk van de interne dekking van uw kachel. Dure opties magnetrons kunnen worden bedekt met dure materialen, waaronder email. Niemand wil zo'n coating bederven, vooral niet met een reinigingsmiddel, en het is vrij gemakkelijk om het oppervlak van de muren te bederven. Daarom zijn voor dit soort coatings microgolven in de handel verkrijgbare reinigingsmiddelen die met vervuiling kunnen omgaan en de coating niet bederven.

Het is noodzakelijk om dergelijke middelen zeer zorgvuldig te kiezen, niet alleen rekening houdend met de eigenaardigheden van uw oven, maar ook met uw voorkeuren. Bij het kiezen van de middelen moet u zich zorgen maken over de aanschaf van een zachte spons zonder een schurend onderdeel.

De eenvoudigste manieren om een ​​magnetron schoon te maken

De eenvoudigste manier om vet op de muren kwijt te raken, is gewoon water. Maar ze hoeft de kachel niet alleen van binnenuit te wassen. Om de muren schoon te maken, moet water in een bak worden gegoten en in de kachel worden geplaatst voor verwarming. Zorg ervoor dat u een bredere kom kiest zodat de verdamping van water sneller en actiever is. In dit geval zal het gebruikelijke glas u niet helpen, omdat het oppervlak erg klein is en verdamping niet snel kan optreden, waardoor de muren niet goed kunnen worden schoongemaakt. Het is met deze methode dat huisvrouwen eerst en vooral kennis maken wanneer ze zich afvragen hoe ze de magnetron thuis kunnen reinigen. Deze reinigingsmethode is een van de meest eenvoudige en effectieve. Je hebt maar een minuut nodig om water te zuigen en tien minuten in de oven te zetten voor verwarming. Daarna moet je de muren met een zachte doek droogvegen, zonder schuurmiddelen. Voor deze reinigingsmethode zijn geen dure middelen nodig om oppervlakken van vet te reinigen.

Deze methode is perfect op het moment dat er geen tijd is om een ​​volledige reiniging uit te voeren. Maar het is alleen effectief als u regelmatig schoonmaakt en de aanbetaling zich al jaren niet meer in u heeft verzameld. Verse vetverontreiniging kan met deze methode heel gemakkelijk worden verwijderd.

Magnetron frisdrank

Elke huisvrouw is gewend om veel keukenartikelen te reinigen met frisdrank, het lijkt velen dat vanwege het feit dat dit schuurmiddel klein is, het het oppervlak niet beschadigt. Voor magnetrons, vooral die wanden die bedekt zijn met keramiek bovenop, is reiniging met soda ten strengste verboden. Maar dit betekent helemaal niet dat het onmogelijk is om de magnetron met soda te reinigen. Deze methode is ook niet bijzonder moeilijk, maar het effect is veel beter en u kunt complexere verontreinigingen wassen. Om dit te doen, nemen we opnieuw een kom en gieten er water in, waarin we drie eetlepels frisdrank gieten. Waarna de inhoud van de kom een ​​beetje roert. Net als in de eerste versie, hebben we de cape in de magnetron geplaatst en de maximale vermogensmodus ingesteld, de timer ingesteld voor vijftien minuten. Om de oven goed schoon te maken van vuil, is het raadzaam om de kom na het verwarmen in de oven nog een half uur te laten staan ​​en pas daarna eruit te halen. Als na de procedure nog steeds vuil en bloei achterblijven, kunt u de procedure eenvoudig opnieuw herhalen, waardoor de tijd wordt verkort.

Als gevolg van reiniging worden binnenin druppeltjes gevormd, waarmee u gemakkelijk zowel vuil als vet kunt verwijderen. Deze methode om de magnetron van vet te reinigen is contactloos, daarom kunt u deze gemakkelijk op een duur fornuis toepassen.

Er zijn nog veel meer contactloze manieren om de magnetron vetvrij te maken. In plaats van frisdrank toe te voegen, kunt u bijvoorbeeld gemakkelijk azijn of citroen gebruiken. Deze twee gereedschappen kunnen goed omgaan met stilstaand vet op de wanden en verdampen goed bij verhitting met water.

Reinig de magnetron met azijn

Veel huisvrouwen vragen zich af hoe ze de magnetron van het vet kunnen verwijderen met azijn. Om de kachel goed schoon te maken met deze tool, heb je een paar eetlepels azijn nodig. De verwerkingsmethode verschilt in principe niet van de vorige. U moet het onderdeel met water in een brede kom mengen en gedurende vijftien minuten op de maximale temperatuur in de oven zetten. Met behulp van de oplossing kunt u niet alleen de oven effectief reinigen, maar tegelijkertijd gemakkelijk onaangename geurtjes in de oven elimineren. De geur zit tenslotte erg in de muren, in sommige gevallen niet slechter dan roet of vet. Als je de magnetron maximaal gebruikt, er vis in frituurt, vlees bakt, een grillkip maakt, hoef je alleen maar je oven regelmatig te reinigen van vreemde geuren die zich erin ophopen.

Alle bovenstaande methoden zijn geweldig, niet alleen om vuil te verwijderen, maar om vreemde geuren te verwijderen. Het belangrijkste voordeel van deze methoden is dat er na deze procedures geen geuren meer in de oven achterblijven. In tegenstelling tot sommige speciale reinigingsproducten, hebben ze in hun samenstelling verschillende smaken met de geur van citrus, zeegolven, enz., Die alleen de geur kunnen maskeren.

Het gebruik van azijn is ideaal voor iedereen behalve mensen die geen onaangename geuren kunnen verdragen. De methode is echt heel snel en handig, u kunt deze gebruiken om de oven vrij snel te reinigen, zonder speciale inspanningen.

Zout gebruiken om de magnetron te reinigen

Er zijn echter situaties waarin een persoon simpelweg niet genoeg tijd heeft om zelfs dergelijke eenvoudige en snelle procedures uit te voeren. Voor dergelijke mensen zijn er zeer eenvoudige reinigingsmethoden. Zout en steenkool hebben bijvoorbeeld ideale absorberende eigenschappen. Ze helpen veel schadelijke stoffen uit de externe omgeving op te nemen, zelfs sommige gassen.

Als u wilt weten hoe u de magnetron in 5 minuten schoonmaakt, moet u bekend zijn met de volgende reinigingsmethode. Hij zal je helpen en tijd besparen en niet veel moeite doen. Om na het koken in de oven snel onaangename geurtjes te verwijderen, is het voldoende om een ​​schotel te nemen en gewoon zout daar te gieten, waarna je het erin moet doen en de deur moet sluiten. Dus we vertrekken tot de ochtend, en wanneer je wakker wordt, zul je met verbazing kunnen opmerken dat er helemaal geen geur binnen is, zout zal alles in zichzelf opnemen.

Als de situatie zodanig is dat u de kachel al lange tijd niet hebt schoongemaakt en alle geuren al in de coating zelf zijn gegeten, zal zout u niet redden. Hier zal uw assistent actieve kool zijn. Om dit te doen, moet je de verpakking van kolen pakken en pletten, dan op een bord plaatsen en gewoon een nacht in de oven zetten, en je hoeft het niet aan te zetten. Als je wilt weten hoe je de magnetron thuis schoonmaakt, moet je bij deze methode speciale aandacht besteden.

Gebruik citroen om de magnetron schoon te maken

Citroensap of zuur - dit zijn twee effectieve hulpmiddelen die problemen met microgolfvervuiling snel en effectief helpen oplossen. Bovendien, als u niet het zuur, maar het sap van verse citroen gebruikt, krijgt u nog een leuke bonus - uw oven zal goed ruiken. Maar het is de moeite waard eraan te denken dat als de magnetron van binnenuit bedekt is met email, u niet constant zure componenten moet gebruiken om het schoon te maken.

Ter voorbereiding moet u de volgende componenten aanschaffen:

 • water - 0,5 liter;
 • citroenzuur -1 el. lepel of 2 kleine citroenen;
 • brede capaciteit.

Bereid een reinigingsmiddel als volgt voor: giet zuur of citroenen in de container en giet de inhoud in water. Neem vervolgens een kom en plaats deze in de magnetron. We zetten de temperatuur op maximum en stellen de tijd op de timer in van 5 minuten tot 15, afhankelijk van de mate van vervuiling. Laat de kom vervolgens ongeveer vijf minuten in de oven staan, waarna de muren kunnen worden afgeveegd met een vochtige doek. Als er na de procedure nog steeds vervuiling is, kunt u deze bovendien afvegen met een oplossing van citroenen. Deze zuiveringsmethode is vrij effectief en helpt u om de netheid in de oven constant te behouden. U kunt dus niet alleen uw oven volledig reinigen, maar er ook geuren uit verwijderen.

Als u "aangenaam met nuttig" wilt combineren en geuren wilt verwijderen en vuil van vuil wilt verwijderen, dan is het sap van verse citroen ideaal voor dit doel. Neem een ​​citroen, snijd het in plakjes en doe het in een kom gevuld met water. Plaats het vervolgens in de magnetron en zet het ongeveer twintig minuten aan. Deze methode is ideaal om u te helpen twee problemen tegelijkertijd aan te pakken.

Kortom, alle effectieve manieren om een ​​magnetron te reinigen zijn gebaseerd op het principe van een waterbad en de verdamping van reinigingsproducten die gemakkelijk thuis kunnen worden bereid.

Gebruik de spons en fee

Na de naam te hebben gezien, zal elke persoon denken dat het hier is dat we het hebben over de mechanische reiniging van de oven. U vergist zich echter. Natuurlijk, zonder dit soort reiniging, zul je het in elk geval niet doen, maar deze methode wijkt er iets van af en is een ideale oplossing voor het reinigen van niet erg vuile ovens.

Wat je nodig hebt:

 • afwasspons (behalve metaal);
 • water in een sponsbevochtigingskom;
 • afwasmiddel.

Dus hoe maak je de magnetron op deze manier schoon? Om dit te doen, moet je de spons in water bevochtigen en er een beetje wasmiddel op drukken. Daarna is het goed geschuimd. Doe de spons in het wasmiddel in de magnetron en zet hem 30 seconden op maximaal vermogen, maar het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de spons niet begint te smelten. Veeg vervolgens de muur met dezelfde spons af. De essentie van deze methode is dat de dampen van het wasmiddel verdampen tijdens het verwarmen en de plak op de muren verzachten en alle verontreinigingen gemakkelijk worden verwijderd.

Deze methode is niet bijzonder effectief als u de oven lange tijd niet hebt gewassen en er zich vuil op de wanden bevindt die zich daar maanden heeft opgehoopt. In dit geval zou het beter zijn om een ​​effectievere methode te kiezen.

Hoe de camera schoon te maken:

 1. In eerste instantie moet je een ring krijgen.
 2. Haal vervolgens de glasplaat eruit.
 3. Veeg eerst de bovenwand schoon.
 4. Neem dan de zijwand op.
 5. En alleen dan wordt de bodem van de kamer gewassen.

Om uw fornuis niet veel minder vaak op te starten en te wassen tegen sterke vervuiling, wordt het aanbevolen om tijdens het koken een afzuigkap te gebruiken, die niet alleen helpt om het gerecht te bereiden, maar ook de wanden beschermt tegen het binnendringen van vet uit voedsel. De dop kan worden vervangen door een eenvoudige huishoudfolie of een glazen plaat.

Vaak hoeft de magnetron niet te worden schoongemaakt met azijn en citroenzuur, vooral als de binnenste emaillaag is bedekt.

En nog een belangrijk punt dat u moet weten, als tijdens het koken uw voedsel explodeert, dan moeten de overblijfselen op de muren onmiddellijk worden verwijderd en niet wachten tot het droogt.

Bron van

Bekijk de video: Oven schoonmaken én magnetron schoonmaken. Schoonmaken met Marja (December 2019).